Blog

Dunakanyar

10+ Dunakanyar panoráma, amit nem hagyhatsz ki!

Imádsz a Dunakanyarban kirándulni, mert egyszerűen odavagy a panorámáért? Kapd a hátadra a hátizsákot, és vidd magaddal a listánkat is, hogy még véletlenül se maradj le azokról helyekről, ahol a legszebb Dunakanyar panoráma vár!

1. Prédikálószék

Ha készítenénk egy közvéleménykutatást, valószínűleg a Prédikálószék kerülne a Dunakanyar panoráma toplista első helyére. A Prédikálószék a Visegrádi-hegység harmadik legmagasabb pontja, a csúcson felállított kilátóból szabadon gyönyörködhetsz a Börzsönyben, a Naszályban, illetve Visegrád, Nagymaros és Dömös piros tetős házainak látványában!

Hirdetés

Kíváncsi vagy, éppen mit láthatsz most a Prédikálószék tetejéről?

Nézd meg webkamerán keresztül akár az esti órákban is, milyen volt a panoráma a délelőtti napsütésben.

Dunakanyar fotó - Prédikálószék, Dunakanyar 7 csodája
Fotó: Kaszás Gergő

2. Szent Mihály-hegy

A Dömössel szemben található Remete-barlang biztosan rajta van a bakancslistádon, sőt, valószínűleg már meg is másztad a Szent Mihály-hegyet a csodás kilátásért. Igazunk van? A barlang előtt állva a lábad előtt hever a csendben kanyargó Duna!

Remete-barlang
Fotó: Remete-barlang

3. Vaskapu-hegy

A Vaskapu az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Esztergom környékén. A kilátás gyönyörű, ráadásul a Dunakanyar panoráma karnyújtásnyira van, akár autóval, akár gyalogosan mászod meg a hegyet. A hegyről belátni egész Esztergomot, látszik a Mária Valéria híd, a Bazilika és a szemben fekvő Párkány is.

Vaskapu-hegy Esztergom
Fotó: Horváth Dávid

4. Hegyes-tető

A Hegyes-tető, és a Julianus-kilátó télen-nyáron tárt karokkal, na és persze elképesztő kilátással vár. Megközelítheted Zebegény, Nagymaros és Törökmező felől, kisebb gyerekkel, kutyával és fényképezőgéppel is, mindenképpen jó döntés lesz!

Julianus-kilátó télen

5. Pilis-tető

A 756 méter magas Pilis-tetőn áll a több mint 17 méter magas Boldog Özséb-kilátó, amelynek a tetőszintjéről még a Vörösvári-medence és a Budai-hegység is látható. A közelben érdemes felkeresni a Zsivány-sziklákat, és a Pilisszentkereszti szurdokot is, vagy felfedezheted a környéken található barlangokat és kolostorromokat.

Boldog Özséb-kilátó Pilisszentkereszt

6. Csóványos

A Csóványos a Börzsöny legmagasabb hegye, 938 méter magas csúcsán áll a Csóványosi-kilátó, amelynek tetejére 133 lépcső vezet fel. A hosszú túra és a fárasztó lépcsőzés ellenére a Dunakanyar panoráma fantasztikus, a hegy tetejéről kedvező látási viszonyok mellett a Magas-Tátra is látható.

Csóványos

7. Dobogókő

Télen-nyáron az egyik legizgalmasabb úti cél Dobogókő, amelynek kilátójához akár babakocsival is felsétálhatunk. A kilátás elképesztően szép, ez az egyik legszebb része a Pilisnek. Ismerd meg közelebbről a változatos erdei utakat, és hozd magaddal a fényképezőgéped, ellenkező esetben itt biztosan nagyon hiányolnád!

Dobogókő kirándulás
Fotó: Greff Tibor – I Love Dunakanyar

8. Zebegény, Sárkánydomb

Ha jártál már a híres zebegényi Sárkányfesztiválon, vagy csak szívesen kirándulsz a faluban, akkor a Sárkánydomb biztosan az egyik kedvenc helyed. A dombon ülve órákon át gyönyörködhetsz a dunai panorámában, és figyelheted, hogyan közlekednek a kirándulóhajók a Helemba-sziget mellett.

Sárkánydomb, látnivaló Zebegény

9. Nagyvillám

Még a visegrádi Fellegvárnál is magasabbra épült a Zsitvay-kilátó, amely a visegrádi bobpályától mindössze 5-6 perces sétára található. A kilátó teraszán állva a Szentendrei-sziget, a visegrádi vár, a szemben fekvő Szokolya, és még a Helemba-sziget is megfigyelhető. Lehetetlen rossz képeket készíteni innen!

Visegrádi kilátó

10. Romhányi-hegy

A hegyen álló Prónay-kilátó az Országos Kéktúra útvonaláról rövid kitérővel közelíthető meg, 23 méter magas teraszáról a Börzsöny, a Selmeci-hegység, a Szanda-vár, a Karancs, a Mátra, a Gödöllői-dombvidék lankái, illetve a Naszály, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai is láthatóak.

Prónay-kilátó panoráma

11. Strázsa-hegy

A Strázsa-hegyi kilátó 233 méter magasan áll a Kis-Strázsa-hegy tetején. A hatalmas körpanorámának köszönhetően mesés Dunakanyar panoráma nyílik innen Esztergomra, a Pilis északi vonulataira és a Nagy-Getére. 

Strázsa-hegyi kilátó

12. Visegrádi Fellegvár és Salamon-torony

Ha városnézés miatt érkezel Visegrádra, akarva-akaratlanul a Dunakanyar panoráma is a program része lesz, hiszen a Fellegvárból és a Salamon-torony tetejéről is csodás kilátás nyílik Visegrádra, Nagymarosra és a Dunára. Megfigyelheted a visegrádi templomot, a Királyi Palotát és a nagymarosi templom tornyát is.

13. Béla király sétány

Élvezted a nagymarosi panorámát a Fellegvárból? Kelj át a Nagymarosi révvel a Duna túloldalára, és sétálj végig a Béla király sétányon, ahonnan a várat, a tornyot és magát a várost is más szemmel látod majd. Nyáron, a legnagyobb hőségben még Nagymaros dunai szabadstrandján, fürdés közben is ez a látvány vár. Nem semmi, ugye?

Megosztás: