Blog

A falu, Szentendre Táncegyüttes

Színes programkínálattal vár a Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Egy fergeteges télbúcsúztató fesztivál után méltóképpen köszönti a tavaszt Szentendre a Szentendrei Tavaszi Fesztivál megragadó és bámulatos programkínálatával. A Dunakanyar kulturális fővárosának tartott kisváros ezúttal is gondoskodik majd arról, hogy igazán emlékezetes legyen számunkra a tavasz.

Vigyázat, már most garantáljuk, hogy nehéz lesz a programok közül választani, ezért aztán azt javasoljuk, hogy tegyétek szabaddá a naptáratokat március 8. és 31. között!

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretében színházi előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, irodalmi és képzőművészeti programok szórakoztatják majd a közönséget.

Pokorny Lia, Őze Áron, Kollár-Klemencz László, a L’art pour l’art Társulat, a The Qualitons, Karosi Bálint, a Szentendre Táncegyüttes és Hegedűs D. Géza is részt vesz a Szentendrei Tavaszi Fesztivál eseményein. Az idei fesztivál arcai a Diótörő Balettiskola növendékei és tanárai.

Az eseménysorozathoz kapcsolódik a Bach Mindenkinek Fesztivál, amely rendhagyó módon emlékezik meg Johann Sebastian Bach zeneszerzőről. Mutatjuk a fergeteges programkínálatot.

Szentendre

Szentendrei Tavaszi Fesztivál – Programok

Színházi előadások és koncertek

A nyitónapon, március 8-án, pénteken 19:00 órától a Valami csaj(ok) című előadást nézhetitek meg a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében. A komédia szerepeit Pokorny Lia és Őze Áron játsszák. Szintén a nyitónapon, 21:00 órától, a Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában meghallgathatjátok a The Qualitons zenekar funk-rock-beat koncertjét.

Március 9-én, 19:00 órától a Városháza dísztermében csendül fel Bartha Mátyás és Elina Viluma koncertje, ahol az ének és zongora jazz-duó fellépését improvizációs elemek kísérik.

Valami csaj(ok)

Ha nagy kedvencetek a L’art pour l’art Társulat, akkor érdemes lesz jegyet váltani a Mintha elvágták vol című előadásra, amelyet március 12-én, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében tekinthettek meg. Kár lenne kihagyni!

Március 14-én, 20:00 órától pedig Kollár-Klemencz László Ott van a nyelved hegyén… című zenés irodalmi estjével lép majd fel.

Kollár-Klemencz László koncert

A Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában a zenei kínálatot színesíti az orosz N.O.M., a Tudósok és a szentendrei kötődésű Blue Tips koncertje március 16-án, 20:00 órától.

Március 17-én Karosi Bálint orgonaművész, zeneszerző, karmester, a New York-i Szent Péter-templom zenei vezetője ad koncertet a Református Gimnázium kápolnájában.

A programokról további információt és részleteket a https://szentendreitavaszifesztival.hu/ honlapon olvashattok.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál koncertek

Szentendrei Tavaszi Fesztivál – Táncestek

Március 22-én, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében tartja új bemutatóját a Kortárs & Balett Tánccsoport Szentendre és a Diótörő Balettiskola, akik a Tavaszi szél vizet áraszt című darabban a tavasz érkezését, és a víz energiáját elevenítik meg a klasszikus balett és a modern kortárs tánc stíluselemeivel.

Március 30-án pedig a Szentendre Táncegyüttes mutatja be A falu című új előadását, mely során táncban, és muzsikában beszélik el, hogy gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu hagyományőrző közössége elszakíthatatlan köteléket alakított ki a természettel.

Mindkét produkció a Szentendrei Kulturális Központtal való koprodukcióban valósul meg.

A falu, Szentendre Táncegyüttes

Amennyiben pedig nagy rajongói vagytok Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés előadásának, A padlásnak, jó hírünk van számotokra, ugyanis a Parlando Színház Kulturális Egyesület március 31-én, 17:00 órakor a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében mutatja be a darabot.

A padlás, Szentendre Táncegyüttes

Képzőművészeti programok

A MANK új kiállítóhelye, a megújult Műhely Galéria a Szentendrei Tavaszi Fesztivál ideje alatt nyílik meg, mely során Tavaszi megújulás címmel képzőművészeti programok várnak benneteket.

Rendhagyó tárlatvezetésekkel, izgalmas programokkal és friss alkotásokkal készülnek a látogatók számára, akik a Szentendrei Régi Művésztelepen és a MANK Galériában közös élményfestésen, gyermekprogramokon és műterem-látogatásokon vehetnek részt.

Azt tanácsoljuk, hogy ezt a programsorozatot semmiképpen ne hagyjátok ki Szentendrén, a festők városában.

Bach Mindenkinek Fesztivál

Bach Mindenkinek Fesztivál

A március 18-24. között megrendezett fesztivál a Szentendrei Tavaszi Fesztivál kiemelt eseménye lesz, melynek nyolc programja ingyenesen látogatható. A célkitűzés az, hogy a klasszikus zene valóban minden korosztályhoz eljusson.

A programok a zeneszerző születésnapjáról emlékeznek meg, aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben hallhatjátok felcsendülni a barokk mester szólamait.

Divertimento Kamarazenekar

„A közönség hallhatja többek közt a Citera Jazzklub és Dömény Krisztián előadóművész bemutatóját Bach százötven árnyalata címmel, az Örökkévaló Bach-ot a Vujicsics Tihamér Zeneiskola művésztanárai előadásában, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Helyőrségi Zenekarának koncertjét, szviteket és operákat Bach korából a Divertimento Kamarazenekar előadásában, valamint Bach egyházzenei műveit a Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének hallgatóitól. Emellett pedig Bach flashmobbal és a mester muzsikájára vívott marcipán sakkbajnoksággal is várják a zenekedvelőket.”

A fesztivál zárókoncertjén Hegedűs D. Géza előadásában a Bachról szóló Pilinszky-versekben gyönyörködhettek. Emellett meghallgathatjátok a Laár Janka és Grimaldi Giulio Benedek duó, a Savaria Barokk Zenekar és a Jazzation acapella együttes műsorát is.

Bach fesztivál

Hasznos információk, jegyvásárlás

Jegyek vásárolhatók online a jegy.hu rendszerén keresztül, vagy a szentendre.jegy.hu és a szentendreiteatrum.jegy.hu oldalakon. Személyesen a szentendrei Tourinform jegyirodában, ahol OTP SZÉP kártyát és a Szentendrei Kulturális Központ Belépőjegy utalványát is elfogadják.

Budapesten és vidéken az Interticket jegyirodáiban, valamint a helyszíneken, a programok előtt is.

Bartha Mátyás

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál eseményei ebben az évben is segítenek abban, hogy a koncerteknek, színházi előadásoknak, és képzőművészeti programoknak köszönhetően magunkba szívjuk már kora tavasszal az izgalmasnál izgalmasabb kulturális programok üdítő frissességét.

Alig várjuk, hogy ti is beszámoljatok róla, mely program varázsolt el benneteket leginkább márciusban!

Fotók: szentendreitavaszifesztival.hu

Megosztás: