Blog

Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – Népzenei fesztivál!

A Dunakanyar legnépszerűbb népzenére épülő fesztiválja kétségkívül a Duna ünnepe, amely a Szentendrei Ister Napok nevet viseli. 2019. július 20-21-én érdemes lesz a városba látogatni, ugyanis a hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő gyermek- és vízi sportprogram, táncház, és koncert vár benneteket!

Tudtátok?

A város helyi hagyományaira, a szentendrei nemzetiségekre és a népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.

Ha szeretnétek részesei lenni az élményeknek, akkor tartsatok velünk, mutatunk a Szentendrei Ister Napok színes programkínálatából egy kis ízelítőt!

Ister Napok 2019
Fotó: Deim Balázs

Szentendrei Ister Napok – A Duna ünnepe

Az Ister, amely ókori nevén Dunát jelent, szerves része Szentendre életének. A város vízpartja kihagyhatatlan úti cél a kirándulók számára, a helyiek pedig ezernyi kedves emlékről számolhatnának be nektek, amelyet a Duna-partnak köszönhetnek.

A Postás strand és a Duna korzó még az átlagos hétköznapokon is számos vízi élménnyel vár benneteket, az Ister Napok alatt pedig még több izgalomra lehet számítani!

Az Ister Napok programja

Szombat és vasárnap délelőtt evezős SUP kihíváson vehettek részt a Dunán, míg a parton sport, ügyességi és kézműves programok között lehet válogatni.

Ahogyan már biztosan tudjátok, a szentendrei városismereti séták színes eseményei a szentendrei fesztiváloknak. Az idei séta egy kissé rendhagyó lesz, hiszen a Szentendrei Tourinform Iroda szervezésében ezúttal a Dunáról, egy motorcsónakban ülve lehet megcsodálni Szentendrét! Ha szívesen megismernétek a város a folyóval, és a hajózással kapcsolatos történetét, ezt a programot semmiképpen ne hagyjátok ki!

A Szentendrei Ister Napok szervezői a legkisebbekre is gondoltak! A gyerekekre kötéltánc vár a strandon, emellett sok-sok brekegő békát, és üzenettutajt készíthetnek, részt vehetnek az ügyességi próbatételeken, és a gyertyahajó díszítésen is megmutathatják, mennyire ügyesek.

Mi a helyzet a várva várt gyertyaúsztatással?

Szombaton este természetesen zenés gyertyaúsztatás is lesz, amely páratlan látványt nyújt a parton álló fesztiválozók számára! Ha láttátok már élőben, nem kérdés, hogy ismét részesei szeretnétek lenni az eseménynek.

Esőnap is lesz, ha esetleg az időjárás nem kedvezne a programnak: szeptember 01. vasárnap, 21:30, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében.

Szerencsére az időjárás előrejelzés szerint esőre nemigen kell számítani!

A Duna korzón csemegézhettek a gasztronómiai kiállítók kínálatából, de a magyar, moldvai, és szerb táncházak programjaihoz is érdemes csatlakozni! A koncerteknek köszönhetően a botlábúak is élvezhetik a népzenei dallamokat, a Guca Partyzans Band, a Parno Graszt, a Borsa Együttes, Tímár Sára, és Szabó Enikő biztosan fellép majd!

Szentendrei Ister Napok
Fotó: Deim Balázs

A rendezvény programjairól részletesebben a Szentendrei Ister Napok Facebook oldalán, Szentendre weboldalán és a fesztivál Programfüzetében olvashattok!

Reméljük, még véletlenül sem jut eszetekbe kihagyni az Ister Napok programjait, hiszen egy évben csak egyszer vehettek részt a Duna ünnepének színes eseményein. Találkozzunk idén is Szentendrén! Talán éppen egymás mellett táncolunk majd a magyar, szerb vagy moldvai ritmusokra!

Megosztás: