Blog

Szentendrei Tavaszi FEsztivál

Szentendrei Tavaszi Fesztivál – Szerezz maradandó élményeket!

2018. március 2.-án nyitja meg kapuit a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, amely új színekkel, új bemutatókkal szeretné a meghirdetett színielőadásokra, komoly-, és könnyűzenei koncertekre, és táncos programokra csábítani a város lakóit, és a rendezvény iránt érdeklődőket. Következzenek a részletek!

Hirdetés

A fesztivál remek példája annak, hogy Szentendrén nem csak a nyári, de a tavaszi időszakban is pezseg a színházi élet. A Teátrum ismét a régi fényében tündököl, és az Arany emlékév mentén színes programokkal vár minden kedves látogatót, minden korosztályból.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál nyitóeseménye

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál nyitóeseménye a március 2.-án 19 órakor kezdődő Arany János balladáiból és az operairodalom gyöngyszemeiből összeállított különleges műsor lesz, mely során a két eltérőnek tűnő műfaj meglepő hasonlóságainak lehetnek tanúi azok, akik részt vesznek az eseményen. Az előadásban Arany János balladái, valamint Dvořak, Gounod, Mozart, Puccini, Rossini és Verdi áriák szólalnak meg. Az Arany Balladák – Arany Áriák nyitóesten közreműködnek Fodor Beatrix és Palerdi András operaénekesek, Györgyi Anna és Vasvári Csaba színművészek, és Mazalin Wanda zongoraművész.

Szentendrei Tavaszi FEsztiválProgramok:

A Szentendrei Teátrum életében idén tavasszal sokak örömére a fiataloké lesz a főszerep. A XXXII. Szentendrei Tavaszi Fesztivál egy másik kiemelt programeleme az Arany János bicentenáriumhoz kapcsolódó Dalos Esztik és Tuba Ferkók drámapedagógiai, összművészeti projekt, melynek szentendrei középiskolások a résztvevői. A szentendrei diákok számára meghirdetett, Arany János balladaköltészetét feldolgozó és bemutató előadó művészeti, képzőművészeti, irodalmi programot öt középiskolában kezdték meg, a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák pedig a Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Református Gimnázium, valamint a Petzelt József Szakgimnázium és Szakközépiskola. A diákok életkora eltérő, a műhelymunka során született produkciókat március 24.-én 17 órakor tekintheti meg a nagyérdemű.

A fesztivált és az abban látható különleges színházi előadások sorát egy nagysikerű francia vígjáték, Florian Zeller A kulisszák mögött című vígjátékának magyarországi ősbemutatója zárja április 27.-én 19 órakor, és április 28.-án, szintén 19 órakor. Az érdeklődők egy humorral átszőtt, fordulatos darabra számíthatnak a Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciójában,Kardos Róbert, Spolarics Andrea, Sztarenki Dóra és Vasvári Csaba közreműködésével. A darab rendezője Ördög Tamás.

Szentendrei Tavaszi FEsztivál

Szentendrei Tavaszi FEsztivál

Koncertek:

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál programfüzetét lapozgatva azonnal szemet szúrt még a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Fülemüle Vonószenekarának filmzene koncertje is, ahol a kedvenc filmjeink zenéinek – Karib tenger kalózai, Star Wars, Trónok harca, Gyűrűk ura – dallamai csendülnek föl. A Legyetek jók, ha tudtok! című musicalnek hosszú évek óta töretlen a népszerűsége, ezúttal Kardos Róbert színművész főszereplésével a Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat előadásában nézhetitek meg a darabot. Ismeritek Csorba Lócit, a Lóci játszik zenekarból? Vele is találkozhattok a fesztiválon, és ahogyan a programfüzet is írja, arra számíthattok, hogy a „csapat most Szentendrén is megmutatja, hogy milyen az, amikor Lóci játszik.”

Szentendrei Tavaszi FEsztivál

A programok száma ugyan véges, de minden bizonnyal maradandó élményt nyújtanak, ezért számunkra nem is kérdés, hogy érdemes-e ellátogatni 2018. március 2. és április 28. között aSzentendrei Tavaszi Fesztiválra. Gyertek el ti is, ne hagyjátok ki a tavasz legemlékezetesebb fesztiválját!

A programok helyszínéről, a belépőjegyek áráról és az előadások időpontjáról aszentendreitavaszifesztival.hu honlapon kaphattok bővebb tájékoztatást!

Megosztás: