Blog

Hogyan találj megbízható autókereskedőt a vásárláshoz?

Az autóvásárlás szinte mindenkinek nagy befektetés, legyen szó új, vagy használt darabokról. Nem árt jó előre utánanézni, kinél szeretnénk otthagyni a (nem kevés) pénzünket, ki az az autókereskedő, akiben maximálisan megbízhatunk.

A legtöbb embernek az autója a lakása/háza után a legértékesebb tulajdona, ezért alaposan megfontolandó döntés, kitől vásároljuk. Egy kevés kutatással azonban könnyen megtalálhatod a pontosan neked való autókereskedőt. Ő lesz az, aki minden, az autót érintő kérdésedre egyenes, őszinte választ fog adni, aki figyelembe veszi az igényeidet, aki olyan vételárat fog neked mondani, amivel mindannyian elégedettek lesztek. Főleg te.

Először érdemes barátok, ismerősök körében érdeklődni, kinek milyen tapasztalata van a környékbeli autókereskedésekkel, autókereskedőkkel. Sajnos a szakmának a nem is olyan távoli múltban nem volt kifejezetten jó a híre, az autókereskedőket nem tartották a legmegbízhatóbb eladóknak – pedig az őszinteség az első kritérium, aminek meg kellene felelniük.

Ha olyan autókereskedőt ajánlanak, aki híres a megbízhatóságáról, az már egy nagyon jó indulási alap lehet.

Egy másik átgondolandó szempont, hogy a kereskedés mióta van jelen az autópiacon. Ha azt látjuk, hogy hosszú évek óta folyamatos szereplője annak, nagy az esély rá, hogy sok elégedett ügyféllel büszkélkedhetnek, akik között talán ismerős is akad. Egy kezdő vállalkozással való üzletkötés mindig hordoz valamennyi kockázatot magával – de persze egyszer minden vállalkozás volt kezdő, ezt se felejtsük el.

Az internet korában nagyon könnyű információt találni szinte bármiről és bárkiről, ez alól az autókereskedők sem kivételek. Kutassatok fel minden elérhető hírforrást, külön figyeljetek a negatív tapasztalatokra. Keress rá a kiválasztott kereskedésre különböző portálokon, ahol a már náluk vásárolt ügyfeleik írnak részletesen róluk.

Amikor már ott vagy a kereskedésben, nézd meg a többi eladó autót is. Ha mindegyiket feltűnően alacsony áron hirdetik, nagy a valószínűsége, hogy nincsenek a legjobb állapotban – az autók állapota viszont sokat elárul magáról az autókereskedőről is. A legjobb, ha elkísér valaki, aki jobban ért az autókhoz, mint te, és felismer olyan hibákat is, ami neked nem biztos, hogy rögtön feltűnne.

Borítókép: Freepik.com

(X)

Megosztás: