Blog

Új kanapét szeretne? Ezekre figyeljen

A kanapé minden nappali és családi élet központi eleme. Tehát ellen kell állnia a gyerekek bohóckodásának és kreativitásának, a háziállatok karmainak, és elég kényelmesnek kell lennie a hétköznapi estékhez és a barátokkal töltött időhöz. Tudja meg, mire figyeljen, amikor új bútordarabot választ, hogy évekig boldog lehessen a nappalijában.

Nem számít, hogy kanapéágyat szeretne, moduláris, vintage vagy modern stílusban, mindig fontos, hogy választásnál a megfelelő paraméterekre, például a méretre, a kárpit anyagára és annak jövőbeli ápolásra is összpontosítson.

Fogadjon a minőségi anyagokra és kárpitozásra

Mindenekelőtt mindig tanulmányozza a kanapé kárpitozott anyagának tulajdonságait. Fontos, hogy kopásálló legyen, ne szakadjon el, és könnyen tisztítható is legyen apróbb balesetek esetében. A kanapé minőségét jelző alapvető paraméter a huzat hámlással szembeni ellenállás mértéke, vagy Martindale, ideális esetben ez a mérőszám 10 000 és 15 000 között kell hogy legyen.

Az öko-bőr és a mikroszálas bőr népszerűsége egyre nő

A legtartósabb huzatok közé tartoznak a mikroszálas vagy divatos ökobőrből készült huzatok. A mikroszálas anyag kellemes tapintású, sokféle színben kapható és könnyen karbantartható. Ráadásul rendkívül foltálló és légáteresztő. Másrészt az öko-bőr eleganciát kölcsönöz a nappalinak, és ellenáll a kopásnak és a poratkáknak is. Az egyetlen hátránya, hogy mondhatni ragaszkodik a foltokhoz. A mikroszálas anyag ezért ideális a kisgyermekes családok számára, ahol mindenféle foltok mindennaposak. Az ökobőr viszont inkább olyan nappalikba való, ahol háziállatok vagy porra érzékenyek is élnek.

Ahhoz, hogy egy kanapé tartós legyen, minőségi konstrukcióra van szüksége.

Lehet, hogy magasabb árat kell fizetnie egy masszív szerkezetű kanapéért, de egy ilyen kanapé nagyobb terhelést, és gyakori mozgást is kibír. A keményebb fából, például tölgyfából készült tömör szerkezetek ideálisak. Kevésbé tartósak, olcsóbbak és könnyebbek a műanyag vagy forgácslap szerkezetű kanapék. Az ilyen kanapék ideálisak gyerekszobába vagy kis lakásba.

Miután tisztában van a huzattal és a konstrukcióval, összpontosítson arra, hogy milyen további funkciókat vár a kanapétól. Helyhiánnyal küzd a nappalijában? Akkor válasszon tárolóval ellátott kanapékat. Ha viszont gyakran vannak vendégei, akkor értékelni fogja a kanapéágyas modelleket.

(X)

Megosztás: