Blog

Lupa Beach

Lupa Beach – „A Dunakanyar új színfoltja”

Egy hosszú, forró nyár után örömmel emlékezünk vissza a legjobb strandos élményekre, a hűsítő üdítőkre, és arra számos felhőtlen pillanatra, amikor végre lehetőségünk volt kikapcsolódni egy picit a vízparton. Ezen a nyáron a Lupa-tó kétségtelenül nagy kedvencünk volt. A tengernyi programnak, sportélménynek, és prémium szolgáltatásnak köszönhetően már csak azon gondolkodunk: vajon mikor lesz végre megint nyár, hogy a Lupa Beach ismét a napjaink része lehessen?

Lupa-tó
Fotó: lupabeach.com

Töretlen a Lupa Beach népszerűsége

Az országos sajtó rengeteget foglalkozott idén a helyiek által csak „Lupa” néven emlegetett stranddal, amit mi magunk is leteszteltük, és olyannyira tetszett, hogy szívesen dolgoznánk is néha a víz mellől. Lazuláshoz, családi kikapcsolódáshoz, de akár lány- és legénybúcsúkhoz is remek helyszín a tópart.

Az egyetlen kérdéses pont, amivel több helyen is találkoztunk, a magas díjszabás volt, ám az árakat tekintve azt lehet mondani, hogy a Lupa Beach semmivel nem drágább, mintha Zalakarosra, Hajdúszoboszlóra vagy éppen Sárvárra mennénk egy napra a családdal. A Lupa nem ingyenes szabadstrand, a szolgáltatásoknak, ételeknek, hűsítőknek pedig olyan ára van, mint minden más, hasonló kvalitásokkal bíró, nívós helyen. Azonban erre nyilvánvalóan számít az ember, ha itt szeretne pihenni. Egyébiránt pedig remek opció az Öböl strand is, ahova olyan árakon mehetünk be, mint bármelyik másik strandra a környéken.  

Arról, hogy milyen évet zárt a Lupa, és milyen újdonságokkal találkozhatunk ezután, Gerendai Károllyal, a Lupa Beach tulajdonosával beszélgettünk.

Lupa-tó, a Dunakanyar új színfoltja

A Lupa Beach sokak számára nem más, mint Budapest tengerpartja. A sikere sok tényezőnek köszönhető, de egy biztos: itt minden feltétel adott a kellemes pihenéshez, kikapcsolódáshoz, sportoláshoz, és kulináris élményekhez. Hogyan zárul ez a szezon? Mekkora volt az érdeklődés a strand iránt?

Gerendai Károly: Valóban az elmúlt három évben sokat fejlesztettünk azért, hogy egy veszélyes és tiltott bányatóból kényelmes, biztonságos és változatos szolgáltatásokat nyújtó strandot varázsoljunk. Mindez jelentős beruházással valósult meg, ezért üzletileg csak hosszútávon lesz esély megtérülni, de olyan szempontból már most is megérte, hogy nagyon pozitívak a látogatói visszajelzések. A Lupa-tó nemcsak a főváros, hanem az egész Dunakanyar új színfoltja lett, egyre többen ismerik meg és örömmel jönnek a Lupára, hisz’ itt nem csak strandolni lehet, de tucatnyi vízi- és beach sportot is ki lehet próbálni, valamint a családosoknak is kialakítottunk egy elkerített részt és a gasztrokínálatunk is nagyon változatos, az egyszerű palacsintától egészen a Costes Beach Clubig. A tengerpartokat idéző Lupa Beach rész mellett, az idei évben megújítottuk a mérsékeltebb belépővel működő Öböl Strandot, amihez megnyertük a legendás Dürer Kert vezetőit, akik felépítették a Dürer Partot, változatos programokkal és nem utolsó sorban ökotudatos szemlélettel. Szerencsére egyre nagyobb az érdeklődés, de egy strand látogatottsága – jellegénél fogva – időjárás függő. Hogy hogyan zárul a szezon, még nem tudjuk, remélem szeptemberben is lesz még egy-két meleg napunk…

Van esetleg már arról statisztika, hogy a legmelegebb napokon hányan hűsöltek a Lupa-tó partján?

Gerendai Károly: Azt látjuk, hogy a legmelegebb és leglátogatottabb napokon többször is meghaladtuk az 5000 főt. Ez hatalmas embertömeg, de az idei fejlesztéseknek köszönhetően már ekkora létszámnál is egész komfortosan működött a Lupa-tó infrastruktúrája, jól vizsgáztak a szolgáltatásaink.

Lupa Budakalász
Fotó: lupabeach.com

Minőségi szolgáltatások, gasztronómiai újdonságok

A Lupa nem csupán a fiatalabb korosztály számára tökéletes választás, sokan érkeznek a családdal együtt, hogy a gyerekek is részesei legyenek a fergeteges élménynek. Kapnak/kaptak-e visszajelzést arról, hogy milyen tapasztalatokkal térnek haza a kisgyermekes családok?

Gerendai Károly: Nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk. A Lupa koncepció kialakításánál alapvető volt számunkra, hogy a családosokra, mint fontos célcsoportra gondoljunk. Ezért is vezettünk be egy kedvezményes családi jegyet, illetve gyerek kedvezményt, de a szolgáltatások terén is számos dologgal készültünk számukra.  Van egy elkerített „Gyerek Beach” részünk, ahol a gyorsan mélyülő víztől biztonságosan elzárva pancsolhatnak a kisebb gyerekek. De a külön gyerek wc-től, a gyerekeknek szóló ételkínálaton át, a játszótérig sok-sok minden kifejezetten a családosok kedvéért lett kialakítva. Van ugrálóvár, trambulin és itt található Magyarország egyik legnagyobb vízi kalandparkja is, ami különösen népszerű a családok körében.

Napágyak, baldachinos ágyak, pálmafák, gyönyörű homok. A Lupa mégsem egy luxusstrand, bárki élvezheti a prémium minőségű szolgáltatások édes ízét. Ehhez nagymértékben hozzájárul a színes gasztronómiai kínálat, amely szintén egyedülálló a régióban. Kihasználták a strandolók a gasztrosétány vendégszeretetét?

Gerendai Károly: Amikor a Lupát megálmodtam, egyértelmű volt számomra, hogy a minőségi szolgáltatások közt fontos szerepet kell kapjon a gasztronómiai felhozatal, ezért a hagyományos strandételek is a legjobb minőségben érhetők el, de ezeken túl is számos finomság közül lehet választani. Azt szeretném, ha a Lupa egy olyan hellyé válna, ahová este is érdemes kijönni egy könnyű holdfényes vacsorára vagy egy vízparti koktélozásra. Ehhez minden adottsága megvan és reméljük, hogy ezt egyre többen igénybe is veszik. Ennek érdekében 19 órától már ingyenesen be lehet jönni a területre és idén már több gasztro eseményt is szerveztünk, a halvacsoráktól a borkóstolókig. 

Lupa-tó
Fotó: lupabeach.com

Vízi sportok, extrém élmények

A Lupa Beach évente több ezer olyan látogatót vonz a strandra, akik kedvelik a vízi sportokat, és az extrém élményeket. Ez a környéken páratlan lehetőség. Terveznek esetleg további bővítést a következő szezonra?

Gerendai Károly: Igen, szeretnénk az aktív pihenésre vágyóknak is újabb lehetőségekkel kedveskedni, ezért gondolkodunk egy speciális csúszda és egy a tó vize felett átsikló drótkötélpálya kialakításában is. Remélem ezeket sikerül már a következő szezonra megvalósítanunk.

Pizsi
Hirdetés

A Lupa sportversenyeknek, edzőtáboroknak, napközis gyermek sporttáboroknak, sportnapoknak ad otthon. A következő években is ekkora hangsúlyt kap majd az egészségfejlesztés, és a gyermekek sportolási lehetőségeinek támogatása?

Gerendai Károly: Valóban rendkívül gazdag a Lupa sportélete, idén már szinte minden hétre jutott valamilyen komoly sportverseny. A vízi sportlehetőségek mellett több strandsportpályát is felépítettünk és ezeket a pályákat tudatosan úgy alakítottuk ki, hogy a nemzetközi sportszövetségek szigorú előírásainak is megfeleljenek, mert a kezdetektől célunk volt, hogy ne csak az amatőr sportolásnak legyünk kiváló terepe, hanem a bajnokságok, nemzetközi versenyek is minket válasszanak helyszínül. A szárazföldön nemrég ért véget például a Strandröplabda FIVB World Tour, és büszkeséggel tölt el, hogy jövőre nálunk rendezik a felnőtt Nyílt Vízi Úszó Európa Bajnokságot, aminek pár napja már itt volt a tesztversenye. A strandfoci hazai bajnokság döntőitől a strandröplabda magyar bajnokságig számos eseményt a tévében is tőlünk közvetítettek, de a wakeboard pályánk is egyedülálló, a világon is a top 10 között tartják számon. Persze a profik mellett nagyon fontos, hogy az amatőrök is megtalálják a kedvükre való sportlehetőségeket, ezért a profi pályákat ők is használhatják, de ezen kívül is számtalan dologgal várjuk őket, a szabadtéri konditeremtől, a búvár bázison át, a SUP jóga, vagy a búvároktatásig. Egyre népszerűbb a Lupa a nyári diáktáboroztatásban is, ahol szintén számos sportágban vehettek részt oktatásban is a fiatalok. Bár már most is elég nagy a sportok népszerűsége, de az elkövetkező évek során még tovább fog nőni és mi mindent megteszünk azért, hogy strand funkciók mellett egyre inkább egy strandsport centrumként is gondoljanak az emberek a Lupára.

Jetovator Lupa-tó
Fotó: lupabeach.com

Mit ígér számunkra a Lupa Beach 2020-ra?

Gerendai Károly: Szerencsére nagyon pozitív a fogadtatásunk és egyre több a visszatérő vendégünk, ezért úgy érzem jó úton járunk. Mivel egyre nagyobb számban vannak külföldi és vidéki vendégeink is, mindenképpen fontosnak látom, hogy az idén nagy sikerrel elindult szállás szolgáltatásainkat tovább bővítsük, illetve az egyedi aktivitásokat és a családi kikapcsolódási lehetőségeket még tovább fejlesszük, mert ezekre egyre nagyobb az igény. Nemsokára lezárul az idei szezon, utána rögtön összeülünk a kollégákkal kiértékelni a tapasztalatokat és ezek alapján fogjuk meghatározni min érdemes még változtatni, de abban biztos vagyok, hogy sokat fog még fejlődni a tó és a környezete a következő időszakban is. 

Nos, mi pedig reméljük, hogy jövőre is számos alkalommal élvezhetjük a Lupa-tó remek programjait és frissítő vízparti élményeit!

Fotók: lupabeach.com

Megosztás: