Blog

Laptoptáska

5 tipp: hogyan válassz tartós laptoptáskát?

A laptoptáska megfelelő kiválasztását nem szabad elviccelni. Ha ugyanis rossz minőségű táskát választunk, vagy olyat, ami nem felel meg a környezeti hatásoknak, könnyen százezres kárunk keletkezhet belőle. Az alábbiakban adunk öt tippet, hogy mire figyeljünk oda.

A laptoptáska mérete nagyon nem mindegy

laptoptáska esetén sosem szabad a gépünk számára túl kicsi vagy túl nagy méretet beszerezni. Előbbi károsíthatja, karcolhatja a gépünket, utóbbi pedig akkor okozhat sérülést a laptopnak, ha nem tartja a gépet elég stabilan. Ilyenkor akár egy rossz mozdulat miatt is megsérülhet a gépünk, mert a sarkait nem fogja megfelelően a táska.

Laptoptáska típusok – mit válasszunk?

Laptoptáskából számtalan típus létezik. Az alap az általában csak egy egyetlen fakkból álló, a gép kijelzőméretére szabott laptoptáska. Ebbe semmi más nem fér el, csak a laptop, és annak kábelei. Nem is érdemes többet beletennünk, mert még egy füzet is csúnyán megkarcolhatja a laptopot, hacsak nem rakjuk azt külön tokba. Sokan választják ezt a típust még egyetemre járáshoz is, viszont közel sem fér bele pluszba annyi minden, mint egy több fakkos laptoptáskába. Ezek a típusok már külön helyet kínálnak a füzeteknek és könyveknek is, vagyis sokkal jobban tudunk pakolni, és még a laptopunk is biztonságban lesz. Ha több mindent viszünk magunkkal a nap folyamán, érdemes ez utóbbit választani.

Anyagtípusok egy laptoptáska esetén

Az sem mindegy, milyen anyagból készült a laptoptáska. Az alap, hogy mindig minőségi márkától vásároljunk, hiszen a strapabíróság és a jó terhelhetőség a gépünk biztonságának záloga. Viszont nem mindegy, milyen anyagból készülnek a táskák. Például ha repülőn utazunk, akkor a legjobb, ha egy merevített belső sokkal is rendelkező laptoptáskába tesszük a gépünket. Ez akkor is jól jöhet, ha a táskát a bőröndbe tesszük majd a géppel együtt. Amikor pedig napi szinten gyalog közlekedve visszük magunkkal a laptopot, figyeljünk arra, hogy a táska valamennyire állja az esőt. Erre a legjobbak a bőr vagy olyan szintetikus anyagú laptoptáskák, amelyeknél a cipzár külön vízhatlan anyaggal megerősített. Ez nagyon fontos, hiszen pont elég egy minimális beázás, és végleg tönkremehet a számítógépünk.

Könnyű kezelhetőség

Akadnak olyan munkakörök, ahol egy átlagos laptoptáska egyszerűen nem opció. Túl bonyolult volna ugyanis kivenni és külön elrakni a gépet használatkor. Ilyen munkakörök közé tartozik az erdész vagy az építőiparban dolgozó mérnök. Nekik az a legjobb, ha olyan laptoptáskát választanak, amely teljesen cipzárazható, és tokként üzemelve nem is kell a használathoz kivenni a táskából a gépet. Ebben az esetben a laptop négy sarkát egy stabil belső betét tartja, így az tokként is üzemel.

Színválasztás

Örök érvényű íratlan szabály, hogy a laptoptáskáknál nagyon is számít a szín, attól függően, hová visszük a táskát. Elmondható, hogy a színes, pamut anyagból készült táskákat inkább csak olyan helyre vigyük, ahol a laptoptáska állandóan az asztalon lesz. Más esetben, ahol a lábunk mellé kell tennünk például, a legjobb, ha fekete vagy más egyszínű, könnyen tisztítható anyagból készült táskát nézünk. A CCC webáruházában számtalan szín- és anyagválaszték áll rendelkezésre, nem csak online, hanem a CCC üzleteiben is országszerte. Ha a valódi minőséget és a széles választékot keressük a laptoptáskák között, nézzünk tehát szét a CCC kínálatában.

Borítókép: ccc.eu/hu

(X)

Megosztás: