Blog

Göd

Döbbenetesen hangulatos meglepetéseket tartogat Göd

Mióta beköszöntött a nyár, szinte nem telik el úgy hétvége, hogy ne kirándulnánk valamerre a Dunakanyarban, ahol mindig remek élményekkel gazdagodunk. Most Göd városába látogattunk el, és nektek is csak ajánlani tudjuk, remek kikapcsolódás!

Bevallom őszintén, még soha nem jártam Gödön, annak ellenére, hogy a Dunakanyarban nőttem fel…

Tudtátok például, hogy megtekinthetitek itt a legendás „csodakanca”, Kincsem istállóját is? Számtalanszor keresztülutaztam már a településen vonattal és autóval is amikor Vácra tartottunk, most viszont elhatároztuk, hogy bejárjuk a települést, és mivel igazi nyári kánikula volt, elsősorban a vízpartot vettük célba. Először Felsőgödön parkoltunk le, ahol egy valódi vízparti paradicsombacsöppentünk.

Pizsi
Hirdetés

Hihetetlenül hangulatosnak találtuk az egymás mellett álló büféket

amik természetesen zsúfolásig tömve voltak pihenni vágyó, éhes kirándulókkal és helyiekkel. Az orrunkat megcsapta a palacsinta és a hekk illata, ami felidézte a gyermekkori nyarak emlékét. Kulturált, vidám környezetben falatozhat mindenki, aki ide látogat, aki pedig fürdeni is szeretne, az tényleg a legjobb helyre érkezett.

A töltés mellett csónakkölcsönzésre is van lehetőség

– ami nagyon vonzóvá teszi az evezés szerelmesei számára is a partot. Érkezésünkkor éppen sárkányhajók szálltak vízre, és ugyan néhány perc múlva már alig tudtuk kivenni a távolodó hajók körvonalát, az evezés ritmusát diktáló dobok hangját még mindig hallottuk, amitől nekünk is azonnal kedvünk támadt evezni egyet.

Gödi Duna-part

Duna kavics

A hajókon kívül természetesen rengeteg strandoló is volt a parton

– és bár nem számítottunk rá, a Duna vize Göd Duna-partján olyan kellemes meleg volt, hogy nagyon sajnáltuk, hogy nem hoztunk magunkkal fürdőruhát. Ennek ellenére nem hagytuk ki a lehetőséget, és ameddig csak tudtunk, bementünk a vízbe, ami kellemesen lassan mélyül, és szerencsére a talaj a kezdeti fél méteres sóderes-kagylós rész után hamar puha homokosra váltott. Mivel a strand igen nagy területen terül el, bőven van hely a fürdés mellett a pihenésre is, sokan a lubickolás helyett egy pléden fekve olvastak, a legkisebbek pedig homokoztak a bokáig érő vízben.

Jó hír azoknak, akik egyedi dekorációt szeretnének látni az otthonukban (esetleg az esküvőjükön), hogy rengeteg kagylót lehet szedni a kavicsok közül. Vigyázni kell, hogy ne vágják el az ember talpát, és a számos üvegszilánk miatt amúgy is azt javasoljuk, hogy papucsban menjetek a vízbe, és a homokos talajnál vegyétek csak le, így nem érhet senkit kellemetlen meglepetés.

Ennyire hangulatos szabadstrandon még nem jártunk a Duna bal partján, és további pozitívum, hogy a fővároshoz is olyan közel van, hogy egy egész napos strandoláshoz is kiváló célpont lehet.

Feneketlen-tó Göd

Feneketlen-tó Göd

Feneketlen-tó Göd

Göd és a Feneketlen-tó

Ha már Göd környékén jártunk, úgy döntöttünk, hogy felkeressük a Feneketlen-tó partját is, amiről megint csak ekkor hallottunk először. Maga a tó gyönyörű helyen fekszik, és csodás találkahely lehet azoknak, akik csendes, romantikus környezetben szeretnék élvezni egymás társaságát, a békák hangját, és a friss levegőt.

A szabadstrandhoz hasonlóan, a tónál is rengetegen pihentek és sétáltak, és csak a szúnyogok akadályoztak meg bennünket abban, hogy hosszabb időt töltsünk el a partján. Akik megfelelően felszerelkeznek a vérszívók ellen, azoknak azt ajánljuk, hogy vegyenek magukhoz egy jó könyvet, és piknikezzenek a csendesebb részeken. Fantasztikusan szép és megnyugtató élményben lesz részük, ez egészen biztos.

„Göd városának annyira szép oldalát ismertük meg, hogy nem is lehet kérdés, visszatérünk-e ide máskor is…”

A Göd környéki kirándulásunk megerősített bennünket abban, hogy a Dunakanyar az ide látogatóknak és a térségben élőknek mindig tartogat meglepetéseket. Göd városának annyira szép oldalát ismertük meg, hogy nem is lehet kérdés, visszatérünk-e ide máskor is.

Arra bíztatunk benneteket is, hogy fedezzétek fel magatoknak a népszerű turistacélpontok mellett a kevésbé ismert, de annál izgalmasabb helyeket is, hihetetlenül jó élményekben lehet részetek!

Megosztás: