Blog

fesztivál júniusban, Dunakanyar 2019

7+1 hangulatos fesztivál júniusban!

Ismerős Arcok 2019

Nem telhet el nyár fesztivál nélkül, ráadásul a térség csak úgy bővelkedik izgalmasnál izgalmasabb koncertekben, és formabontó fesztiválokban. Elő a naptárakkal, mutatjuk, melyik lesz a Dunakanyarban a 7+1 leghangulatosabb fesztivál júniusban!

Fesztivál júniusban? – Mutatjuk a legjobbakat!

Eperfesztivál, fesztivál júniusban

1. Eperfesztivál, Tahitótfalu

Immár 21. alkalommal rendezik meg Tahitótfaluban az Eperfesztivált, amely messze földről híres a hangulatos koncertjeiről, az epres finomságairól, és kézműves vásáráról.

Idén fellép majd a Karthago, Gáspár Laci, az AK26, szombat este pedig Fenyő Miklós nagykoncertjén bulizhattok egy nagyot. Természetesen a programot számos bemutató tarkítja, nem beszélve a gyerekek körében oly’ népszerű vidámparkról, és a tipikus vásári ételekről. A helyszínre érdemes tömegközlekedéssel érkezni, mert a parkolással mindig probléma van. Mindenesetre egy biztos, ez lesz a legepresebb fesztivál júniusban!

Időpont: 2019. május 31.-június 2.

Lilla Sellei 2019. okt
Hirdetés

2. XXIV. Kittenberger Kálmán Nap

Az egynapos nagymarosi fesztivál júniusban kerül megrendezésre minden évben, és számos izgalmas programot tartogat, ezért érdemes egész napra érkezni a városba.

A szervezők solymászbemutatóval, keverék kutya szépségversennyel, és vadfőző versennyel várják az érdeklődőket, de a gyerekek minden évben odavannak a keresőkutya bemutatóért is.

Napközben ellátogathattok a Sylvia Lakba is, ahol Kittenberger Kálmán, neves Afrika-kutató élt egykor.
Az estét pedig egy afrikai tánc és dob show, egy tűzzsonglőr bemutató és a Balkán Fanatik koncertje koronázza meg. Részletek ITT.

Időpont: 2019. június 1.

Kittenberger Kálmán Nap

3. IX. Pünkösdi Örökség Ünnep

A szentendrei Skanzenben június második hétvégéjén rendezik meg a Pünkösdi Örökség Ünnepet, ahol a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek képviselőivel találkozhattok. Az esemény keretében megismerhetitek a zenei és tánchagyományaikat, viseletüket, emellett kóstolókon és kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Gyertek el Szentendrére, és koccintsatok a selmeci diákokkal, kóstoljátok meg a dunai halászlevet, lessétek meg, hogyan dolgoznak a balatonendrédi vagy a halasi csipkekészítők, de akár beállhattok a nagyecsedi táncosok közé is néhány lépést elsajátítani.

Idén először mutatkoznak be a magyar vadászati hagyományokat, a szegedi papucskészítés élő hagyományát, a pünkösdi templomdíszítés maglódi hagyományát, illetve a magyarországi lipicai lótenyésztés hagyományát képviselő közösségek. – olvashatjuk a Skanzen honlapján.

Időpont: Június 9.-június 10.

4. 6. Visegrock Fesztivál

Hatodik alkalommal vár benneteket Visegrád rockfesztiválja, amely nem okoz csalódást a rock-blues zene és vadászati-gasztronómia szerelmeseinek. A fesztivál júniusban a Rendezvénytéren kerül megrendezésre, így a koncertek és a vadhúsból készült finomságok mellett a dunai levegőt is élvezhetitek.

A kétnapos fesztiválon fellép a Zorall, a Supernem, és a Deák Bill Blues Band is. Ne hagyjátok ki a rendezvényt, ahova – ha ránk hallgattok – mindkét napon ellátogattok!

Időpont: 2019. június 8.-június 9.

5. Szentendrei Pestisűző Fesztivál

A Szentendrei Pestisűző Fesztivál egy XVIII. századi városi legendának állít emléket. Ez talán a Dunakanyar legrendhagyóbb fesztiválja, ugyanakkor már az első pillanatban lenyűgözte az érdeklődőket a sokszínű, és olykor megdöbbentő programkínálat.

Az idei évben is haláltánccal, lampionos felvonulással, hajóversennyel, felejthetetlen koncertekkel és kulináris élményekkel vár benneteket Szentendre. Ezt a fesztivált jól véssétek be a naptárba!

Időpont: 2019. június 15.-június 16.

Pestisűző Fesztivál

6. Hangadó koncertek Szigetmonostoron

Ha nyár, akkor Hangadó nyár esti koncertek Szigetmonostoron – hirdeti a Szigetmonostor Faluház. Az idei nyár során három alkalommal vehettek részt a horányi Piac téren megrendezett koncerteken.

Júniusban mindjárt két estéteket is széppé teheti ez az élmény, hiszen június 15.-én Zságbamacska és Négylövett koncert lesz, míg június 29.-én Pély Barna ad szólókoncertet és retro disco is lesz. A résztelekről a Faluház Facebook oldalán találtok információt!

Időpontok: 2019. június 15. és 29.

Nyár esti koncertek - Horány
Fotó: Kovács Attila

7. Gödi Jazz Napok – jazz fesztivál júniusban és júliusban

Ha kedvelitek a jazzt, és alig várjátok, hogy a nyaratok is a jazz társaságában teljen, akkor jó hírünk van számotokra! A Gödi Jazz Napok keretében júniusban máris két alkalommal hangolódhattok rá a dallamokra.

Kultúra belépő nélkül – így hangzik a rendezvénysorozat jelmondata. Keressétek az élményeket, és látogassatok Gödre, amikor csak tehetitek!

Időpont: 2019. június 21. és 28.

+1. II. Váci Nagy Retro Fesztivál

Ha szeretitek a ’90-es évek zenéit, akkor ez a ti fesztiválotok lesz, ugyanis az eseményen fellép a Kozmix, a V-Tech, Csordás Tibi, a Desperado, Spigiboy, és DJ Szatmári feat. Jucus is.

Időpont: 2019. június 22.

Ugye ennyi rendezvény között hamar megtaláltátok a kedvenceteket? Hát igen, mi is így vagyunk vele, ráadásul szerencsére az egész naptárunk megtelt programokkal. Ti melyiket szemeltétek ki magatoknak?

Témába vág

1001 adventi program a Szentendrei-szigeten! A Dunakanyar legnagyobb szigete mindannyiunk nagy kedvence, annál is inkább, mert nem csak a melegebb napokon tartogat számunkra remek programokat, h...
TOP 15 karácsonyi vásár és adventi program a Dunakanyarban! Ahogyan minden évben, úgy idén is bővelkedik karácsonyi programokban a térség, valószínűleg az egész adventi naptáratok megtelik majd, ha mindegyiken...
Vásárral és fényfestéssel vár az Advent Szentendrén A legkisebb túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a szentendrei advent egyszerűen varázslatos. Minden évben végigjárjuk az adventi vásárt, tavaly pedig vég...
Top 10 novemberi program a Dunakanyarban Beköszöntött a hideg, és úgy érzitek, nincs kedvetek kimozdulni otthonról? Pedig számos koncert, gasztroélmény, sportprogram, múzeumlátogatás és Márt...
Felolvasószínházi előadás a Szentendrei Teátrumban! A szentendrei Barlang fergeteges koncertekkel és előadásokkal készül minden alkalommal a közönség számára, ahogyan azt Szentendrétől már megszokhattu...
Kihagyhatatlan őszi programok a Skanzenben Éppen hogy csak hazaérkeztünk a Skanzenből, máris érdemes lesz ismét nyakunkba venni a Sztaravoda-völgyet, ugyanis az őszi programok a Skanzenben ren...
Töretlen a bájos PirosLábos Fesztivál népszerűsége Azzal kapcsolatban egy szemernyit sem kételkedtünk, hogy a szigetmonostori PirosLábos Fesztivál 2019-ben is hatalmas népszerűségnek örvend majd. Amik...
7+1 októberi program a Dunakanyarban Sport-, és gyermekprogramok, fesztiválok, gasztronómiai rendezvények, és fantasztikus koncertek várnak benneteket ősszel is a térségben. Október első...
Fantasztikus hír! Megalakult a Pilisi Sziklák Natúrpark A napokban figyeltünk fel a hírre, hogy megalakult a Pilisi Sziklák Natúrpark. Magyarország 15. Natúrparkjának alapítói Piliscsaba, Piliscsév, Piliss...
PirosLábos Fesztivál 2019 – Programok és élmények A Dunakanyar legbájosabb fesztiválja egyértelműen a Szigetmonostoron megrendezett PirosLábos Fesztivál, és nem csak a hihetetlenül rafináltan kiválas...