Blog

fesztivál júniusban, Dunakanyar 2019

7+1 hangulatos fesztivál júniusban!

Nem telhet el nyár fesztivál nélkül, ráadásul a térség csak úgy bővelkedik izgalmasnál izgalmasabb koncertekben, és formabontó fesztiválokban. Elő a naptárakkal, mutatjuk, melyik lesz a Dunakanyarban a 7+1 leghangulatosabb fesztivál júniusban!

Fesztivál júniusban? – Mutatjuk a legjobbakat!

Eperfesztivál, fesztivál júniusban

1. Eperfesztivál, Tahitótfalu

Immár 21. alkalommal rendezik meg Tahitótfaluban az Eperfesztivált, amely messze földről híres a hangulatos koncertjeiről, az epres finomságairól, és kézműves vásáráról.

Idén fellép majd a Karthago, Gáspár Laci, az AK26, szombat este pedig Fenyő Miklós nagykoncertjén bulizhattok egy nagyot. Természetesen a programot számos bemutató tarkítja, nem beszélve a gyerekek körében oly’ népszerű vidámparkról, és a tipikus vásári ételekről. A helyszínre érdemes tömegközlekedéssel érkezni, mert a parkolással mindig probléma van. Mindenesetre egy biztos, ez lesz a legepresebb fesztivál júniusban!

Időpont: 2019. május 31.-június 2.

Pizsi
Hirdetés

2. XXIV. Kittenberger Kálmán Nap

Az egynapos nagymarosi fesztivál júniusban kerül megrendezésre minden évben, és számos izgalmas programot tartogat, ezért érdemes egész napra érkezni a városba.

A szervezők solymászbemutatóval, keverék kutya szépségversennyel, és vadfőző versennyel várják az érdeklődőket, de a gyerekek minden évben odavannak a keresőkutya bemutatóért is.

Napközben ellátogathattok a Sylvia Lakba is, ahol Kittenberger Kálmán, neves Afrika-kutató élt egykor.
Az estét pedig egy afrikai tánc és dob show, egy tűzzsonglőr bemutató és a Balkán Fanatik koncertje koronázza meg. Részletek ITT.

Időpont: 2019. június 1.

Kittenberger Kálmán Nap

3. IX. Pünkösdi Örökség Ünnep

A szentendrei Skanzenben június második hétvégéjén rendezik meg a Pünkösdi Örökség Ünnepet, ahol a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek képviselőivel találkozhattok. Az esemény keretében megismerhetitek a zenei és tánchagyományaikat, viseletüket, emellett kóstolókon és kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Gyertek el Szentendrére, és koccintsatok a selmeci diákokkal, kóstoljátok meg a dunai halászlevet, lessétek meg, hogyan dolgoznak a balatonendrédi vagy a halasi csipkekészítők, de akár beállhattok a nagyecsedi táncosok közé is néhány lépést elsajátítani.

Idén először mutatkoznak be a magyar vadászati hagyományokat, a szegedi papucskészítés élő hagyományát, a pünkösdi templomdíszítés maglódi hagyományát, illetve a magyarországi lipicai lótenyésztés hagyományát képviselő közösségek. – olvashatjuk a Skanzen honlapján.

Időpont: Június 9.-június 10.

4. 6. Visegrock Fesztivál

Hatodik alkalommal vár benneteket Visegrád rockfesztiválja, amely nem okoz csalódást a rock-blues zene és vadászati-gasztronómia szerelmeseinek. A fesztivál júniusban a Rendezvénytéren kerül megrendezésre, így a koncertek és a vadhúsból készült finomságok mellett a dunai levegőt is élvezhetitek.

A kétnapos fesztiválon fellép a Zorall, a Supernem, és a Deák Bill Blues Band is. Ne hagyjátok ki a rendezvényt, ahova – ha ránk hallgattok – mindkét napon ellátogattok!

Időpont: 2019. június 8.-június 9.

5. Szentendrei Pestisűző Fesztivál

A Szentendrei Pestisűző Fesztivál egy XVIII. századi városi legendának állít emléket. Ez talán a Dunakanyar legrendhagyóbb fesztiválja, ugyanakkor már az első pillanatban lenyűgözte az érdeklődőket a sokszínű, és olykor megdöbbentő programkínálat.

Az idei évben is haláltánccal, lampionos felvonulással, hajóversennyel, felejthetetlen koncertekkel és kulináris élményekkel vár benneteket Szentendre. Ezt a fesztivált jól véssétek be a naptárba!

Időpont: 2019. június 15.-június 16.

Pestisűző Fesztivál

6. Hangadó koncertek Szigetmonostoron

Ha nyár, akkor Hangadó nyár esti koncertek Szigetmonostoron – hirdeti a Szigetmonostor Faluház. Az idei nyár során három alkalommal vehettek részt a horányi Piac téren megrendezett koncerteken.

Júniusban mindjárt két estéteket is széppé teheti ez az élmény, hiszen június 15.-én Zságbamacska és Négylövett koncert lesz, míg június 29.-én Pély Barna ad szólókoncertet és retro disco is lesz. A résztelekről a Faluház Facebook oldalán találtok információt!

Időpontok: 2019. június 15. és 29.

Nyár esti koncertek - Horány
Fotó: Kovács Attila

7. Gödi Jazz Napok – jazz fesztivál júniusban és júliusban

Ha kedvelitek a jazzt, és alig várjátok, hogy a nyaratok is a jazz társaságában teljen, akkor jó hírünk van számotokra! A Gödi Jazz Napok keretében júniusban máris két alkalommal hangolódhattok rá a dallamokra.

Kultúra belépő nélkül – így hangzik a rendezvénysorozat jelmondata. Keressétek az élményeket, és látogassatok Gödre, amikor csak tehetitek!

Időpont: 2019. június 21. és 28.

+1. II. Váci Nagy Retro Fesztivál

Ha szeretitek a ’90-es évek zenéit, akkor ez a ti fesztiválotok lesz, ugyanis az eseményen fellép a Kozmix, a V-Tech, Csordás Tibi, a Desperado, Spigiboy, és DJ Szatmári feat. Jucus is.

Időpont: 2019. június 22.

Ugye ennyi rendezvény között hamar megtaláltátok a kedvenceteket? Hát igen, mi is így vagyunk vele, ráadásul szerencsére az egész naptárunk megtelt programokkal. Ti melyiket szemeltétek ki magatoknak?

Megosztás: