Blog

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál

XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál

Jó hírt hoztunk azok számára, akiknek a nyár vége egyet jelent a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál érkezésével. Természetesen idén is színes programkínálattal vár benneteket Szentendre egyik legszuperebb háromnapos rendezvénye, sőt! A hírek szerint a korábbiaknál még nagyobb, még izgalmasabb meglepetéseket tartogat számunkra a Dunakanyar egyik legbájosabb települése. Mutatjuk a részleteket!

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva
Fotó: Deim Balázs

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál – ÚJRA!

Gondoltátok volna, hogy már 14 éve búcsúztatja a nyarat a mediterrán város a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivállal? Szerencsések vagyunk, hiszen mi évről évre ott vagyunk az első sorokban, legyen szó koncertekről, művészeti programokról, városismereti sétákról, vagy a gumikacsa-versenyről!

A 2019. augusztus 30. – szeptember 1. között megrendezett fesztivál mind műfajában, mind tematikájában sokszínű programsorozattal, több mint 250 programmal vár benneteket. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost. Ha kaptatok már ebből egy kis ízelítőt, akkor biztosan nem kérdés, hogy idén is részt vesztek-e a programokon!

Mi vár rátok hétvégén?

Az ArtUdvarok programsorozatban 44 házigazda nyitja meg óvárosi udvarát, és kínál programokat. A tematikus városi séták mellett jótékonysági gumikacsa-verseny, minden este fényfestés, két színpadon számtalan koncert – így Bagossy Brothers Company, Soulwave, Ocho Macho, Ferenczi György és a Rackák-, performanszok, kiállítások, workshopok, gyerekprogramok.

Éjjel-Nappal Nyitva, Szentendre
Fotó: Deim Balázs

Az Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál programjai

A fesztivál állandó elemei a koncertek, a fényfestés, a tematikus városi séták, a Gasztro utca, a jótékonysági gumikacsa-verseny, a Fő téri gyerekprogramok, és a Kísérőprogramok.

A rendezvény fő rendezvénysorozata, a „Házak, udvarok, házigazdák” új nevet kapott: ArtUdvarok. Ennek keretében a látogatók betekintést nyernek a szentendrei udvarokba, találkozhatnak az ott lakókkal, megismerhetik munkájukat, életüket.

„Csak ez a program­sorozat 44 helyszínen közel 200 programot kínál, azaz a portákba betérő vendégek szinte az egész várost megismerhetik egy teljesen új, bensőséges oldaláról. A művészet mindenütt jelen lesz: megjelenik az egyházi helyszíneken a SacraArt égisze alatt, de még a tányérokon is, a GastroArt-ban résztvevő éttermeknél.”Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

Az idén először Szentendre szakrális terei is megnyílnak, így a SacraArt keretein belül a város felekezetei különleges, az év többi részén nem látható és hallható zenei és interaktív programokkal várják az érdeklődőket. 

A kulináris élvezetek kedvelői a GastroArtban 11 étteremben és cukrászdában kóstolhatják végig a kizárólag erre a hétvégére elkészített ételkreációkat. A Duna korzó belvárosi szakaszán elterülő Gasztro Utca pedig a kikapcsolódás, a feltöltődés, a pihenés helyszíne. Délutántól késő estig koncerteket hallgathattok meg, de szépülhettek a DM Szépségkamionjában, vagy pihenhettek a Telekom Epic Drama Chill Zone-jában is.

Gasztronómiai különlegességeket kóstolnátok inkább? Természetesen arra is lesz lehetőség!

Szentendrei fesztivál, fényfestés
Fotó: Deim Balázs

Fesztivál a környezettudatosság jegyében

A Fő tér reggeltől késő délutánig a gyerekeké (bábszínház, kézműves foglalkozások, ügyességi programok), este pedig a felnőttek szórakozási lehetőségét biztosítja a Silent Disco, azaz több csatornás vezeték ­nélküli fejhallgatós „csöndes” zenei party. A Tourinform Irodája pedig a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál keretében kihagyhatatlan Városismereti sétákra invitál benneteket, melyek során megismerhetitek Szentendre rejtett kincseit.

Érdekesség!

2019-től – a környezettudatosság jegyében – már a szen­tendrei fesztiválokon is RePoharat használhatnak a látogatók. A színes műanyagpoharakat többször is tele lehet töltetni frissítő üdítővel, sörrel a fesztivál standjainál. A műanyagpoharakon lévő QR-kód a szentendrei nyári fesztiválokról is ad információt: mobiltelefon­otok a www.szentendreprogram.hu oldalra navigál, ahol válogathattok a programok között. 

Szentendrei fesztivál

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézményei, helyszínei is számtalan programot biztosítanak. A Kísérőprogramok között megtalálható például a Szeretem Szentendrét fotózási lehetőség, a Ferenczy Múzeumi Centrum ArtCapital fesztiválja, a jótékonysági gumikacsa-verseny, a Japán Kert-beli Japán nap, a Művész Teraszkoncertek, és a Mondvacsinált utcafesztivál. Semmiképpen ne maradjatok le róluk!

A programokról részletes információt kaphattok az esemény weboldalán, Facebook oldalán, és az online programfüzetben!

Megosztás: