Blog

Kékevező Fesztivál

Sikeresen zárult a háromnapos Kékevező Fesztivál!

A korábbi évektől eltérően a Kékevező Fesztivál 2019-ben három napon keresztül várta az érdeklődőket Horányba. A fesztivál nem csak a helyi lakosok és nyaralók körében volt népszerű esemény, de a Dunakanyar más településeiről is érkeztek látogatók, akik örömmel vettek részt a színes programokon.

Szigetmonostor, Kékevező Fesztivál 2019
Fotó: Kovács Attila
Kékevező programok
Fotó: Kovács Attila

Mitől egyedi a Kékevező Fesztivál?

Bármennyire is furcsán hangzik, ebben a fesztiválban azt szeretjük a legjobban, hogy otthonosan érezzük magunkat. Hogy úgy érkezünk Szigetmonostor vízparti birodalmába, hogy tudjuk, itt biztosan ezer és egy élményben lesz részünk. Mindannyian mások vagyunk, itt azonban mind Horány vendégszeretetét szeretnénk élvezni, amire szerencsére idén már három napon keresztül nyílt lehetőségünk!

Ha részt vettetek a rendezvényen, akkor tudjátok, hogy ide a családdal, a szomszéddal és a barátokkal is jó érkezni, ráadásul a gyerekek sem unatkoznak a színes programoknak köszönhetően. Sőt! Ők idén is láthatóan nagyon jól érezték magukat, és örömmel vetették bele magukat a kézműveskedésbe, az állatsimogatásba és az evezésbe is.

Senki nem sürgetett, nem kellett az óránkat lesni folyamatosan. A pörgés helyett bőven jutott idő arra, hogy kipróbáljuk magunkat sárkányhajózásban, hogy élvezzük a bemutatók és a koncertek hangulatát, és hogy végigkóstoljuk a finomságokat.

Mert kulináris élmény nélkül távozni olyan a Kékevező Fesztivál végén, mintha evező nélkül szeretnénk suhanni egy sárkányhajóban a Duna hullámain. Egyszerűen elképzelhetetlen.

Horányi fesztivál
Fotó: Kovács Attila
Szigetmonostor Kékevező Fesztivál
Fotó: Kovács Attila
Kékevező Horány
Fotó: Kovács Attila
Kékevező gasztrokínálat
Fotó: Kovács Attila
Szigetmonostor fesztivál
Fotó: Kovács Attila
Fezstivál Horány
Fotó: Kovács Attila
Kékevező koncertek 2019
Fotó: Kovács Attila

Az esőfelhők ellenére is sokan voltak kíváncsiak a megújult, háromnapos Kékevező Fesztivál programjára, amely egyértelműen pozitív fogadtatásra talált.

Már csak az a kérdés, vajon jövőre mivel képesek a szervezők még izgalmasabbá tenni a fesztivál eseményeit, ha már most is számtalan újdonsággal találkozhattunk?

Fotók: Kovács Attila

Megosztás: