Blog

Mátyás Király Történelmi Játszópark Visegrád játszótér

Top 10 gyermekbarát program a tavaszi hétvégékre!

Kimozdulnátok a Dunakanyarban a csemetékkel, de nincs a tarsolyotokban olyan program, ahol garantáltan jól éreznétek magatokat közösen? Kamaszokkal és egészen kicsi gyerekekkel is találtok olyan helyeket, ahol akár egy csak néhány órát, akár egy egész napot is eltölthettek. Tabletet ne vigyetek magatokkal, nem lesz szükség kütyükre. Mutatjuk, melyik az a top 10 gyermekbarát program, amivel biztosan nem lőhettek mellé!

1. Szentendrei Skanzen

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum a Dunakanyar egyik legnépszerűbb múzeuma, ugyanis hatalmas területen fekszik, és rengeteg élményt tartogat. Leteszteltük pici csemetével, és csak annyit mondhatunk, hogy ha kíváncsiak vagytok, milyen egy felejthetetlen családi kikapcsolódás a festők városában, ezt a programot ne hagyjátok ki! (Nyitás: 2020. március 14.)

2. Kirándulóközpontok a Duna bal partján

Kirándulnátok a gyerekekkel, de nem vágytok nagy túrára? A Dunakanyarban, és környékén olyan Kirándulóközpontok várnak, ahol a rövidebb-hosszabb tanösvényeket bejárva jobban megismerhetitek a helyi élővilágot. Játszóteret, piknikezőasztalokat és kiállításokat szinte mindenhol találtok.

A Diósgyőri Erdei Szabadidőpark, a nemrégiben átadott Királyréti Szabadidőközpont, és a Katalinpusztai Kirándulóközpont egyaránt jó választás. Utóbbinál a Hangyavasutat mindenképpen próbáljátok ki!

3. Mátyás Király Történelmi Játszópark

Mátyás Király Történelmi Játszópark Visegrád játszótér
Fotó: I Love Dunakanyar

A legkisebb gyerekek is örömmel ismerkednek meg a Mátyás király mesék világával, ha a Királyi Palota felkeresése után megmutatjátok nekik a Játszóparkot, ahol kedvükre szabadon futkározhatnak. A visegrádi játszópark több, mint egy hagyományos játszótér. A minden érzékre ható, színes játékok még a felnőttek számára is üdítő látványt nyújtanak. A gyerekek számára ez valóságos MESEVILÁG!

4. Visegrádi Bobpálya – Ha féktelen száguldásra vágysz

Visegrád bobpálya

No persze a bobokkal természetesen lehet fékezni, de nem biztos, hogy szükség lesz rá. A kisebb gyerekek szülőkkel együtt csúszhatnak végig az alpesi vagy a nyári bobpályán, miközben a menetszelet is alig érzik majd, úgy nevetnek örömükben. Ez nem csak feltételezés, itt nincs olyan gyerek, aki ne könyörögne „csak még egy utolsó” körért!

5. Kalandparkok a Dunakanyarban – Gyermekbarát program minden korosztálynak!

Az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendenek a kalandparkok, és természetesen a Dunakanyarban is találtok belőlük jópárat!

A Duna jobb partján a Nagyvillám-Kalandpark és a Visegrád Gokart és Kalandpark, a bal parton pedig a Törökmező Kalandpark, a Dunakaland Kalandpark és a Seholsziget Élménypark vár benneteket!

6. Visegrádi Pisztrángos Tavak – Horgássz 100% szerencsével!

Pisztrángos tó

Kisfiús programot kerestek? Esetleg a kislányotok is nagyon szeret pecázni?

Keressétek fel az Apátkúti-völgyben a Visegrádi Pisztrángos Tavakat, és fogjátok ki azt a pisztrángot, amelyet a közeli étteremben el is készítenek nektek. Pecabotot is bérelhettek a helyszínen, és labdát is érdemes vinni, mert a közeli Telgárthy-réten nagy focimeccset rendezhettek ebéd után!

7. Kirándulás erdei vasúttal a Börzsöny legszebb részein

Királyréti Erdei Vasút
Fotó: I Love Dunakanyar

Ha a Hangyavasútnál egy hangyányival nagyobb vonatot is kipróbálnátok, kiránduljatok a Királyréti Erdei Vasúttal, a Szob-Nagybörzsöny vasúttal, vagy a Kemencei Erdei Múzeumvasúttal. Szuper gyermekbarát program, az út sem hosszú, és már önmagában az utazás is élmény!

Tipp!

A Királyréti Hajtánypályán a gyerekek is kipróbálhatják, milyen érzés lábbal hajtott kocsikkal utazni a síneken!

8. Mogyoró-hegy, és a Mogyoró-hegyi Vadaspark

Mogyoró-hegy Visegrád

Piknikezés, labdázás, és szabadtéri fajátékok! Ezt keresitek?

A Mogyoró-hegy egész napos kikapcsolódáshoz is remek választás, de ha kocsival érkeztek, itt még a hűvösebb napokon is eltölthettek 1-2 órát. A Vadasparkban gímszarvasokat és vaddisznókat is láthatnak a gyerekek, akik garantáltan nem akarnak majd egyhamar elmenni innen. Jó hír, hogy sportosabb babakocsival is sétálhattok a park mellett!

9. Sajdik Ferenc Gyűjtemény

Sajdik Ferenc, Kolodko Mihály
Fotó: visitvac.hu

A legkisebb csemeték talán nem ismerik olyan jól a Nagy Ho-ho-horgászt, Pom Pomot és Gombóc Artúrt, de a kamaszok általában nagyon élvezik a Sajdik gyűjtemény felkeresését. A kiállításon a művész szemével láthatjátok Vácot, azt a mesevárost, amelynek kis pirostetős házacskái, hagymakupolás saroktornyai a helyiek és a kirándulók nagy kedvencei.

10. Városnéző túra az Esztergomi Kisvonattal

Ha szívesen megmutatnátok Esztergomot a gyerekeknek, de nem szeretnétek (és nem is tudtok) nagy távolságot gyalogosan megtenni, próbáljátok ki a városnéző kisvonatot!

A járat a Bazilikától indul, és a vonat a kb. 30 perces út során Párkány városát is érinti, így a Duna mindkét partján utazhattok. A Bottyán híd, a Nagy Duna sétány és a Szent Anna Plébániatemplom („pótbazilika”) így egyetlen kilométeretekbe sem kerül majd gyalog.

Hirdetés

Bejöttek a tippjeink? Esetleg szívesen szívesen hajóznátok is a térségben? Ez nem lehet probléma, számos hajós élményt kipróbálhattok!

Megosztás: