Blog

Korzó Fish&Chips

Street food, BBQ, Vác – Panorámás terasszal vár a Korzó Fish&Chips

Ha van olyan hobbi, ami talán közös benned és bennünk, az az, hogy szeretünk jókat enni. Szeretünk kiülni egy hangulatos hely teraszára, hogy amíg elfogyasztjuk az előttünk fekvő tálcáról a kedvenc street food fogásunkat, addig egy jót beszélgessünk egymással egy pohár fröccs mellett. Ha közben még a Duna is a lábunk előtt hever, akkor már tényleg nem lehetünk elégedettebbek. A hely egyébként létezik, méghozzá Vácon, és a Korzó Fish&Chips nevet viseli.

Megkerestük, teszteltük, imádtuk! – Korzó Fish&Chips

Nagy levegőt vettünk, és a kánikula közepén felültünk egy vonatra, hogy mihamarabb a váci Duna-parton élvezhessük a friss levegőt, a Nap melegét, és persze a panorámát. Jól ismerjük Vácot, nagyjából 5 perc alatt leértünk a révhez, ahol semmivel nem volt hűvösebb az idő, mint Pesten, de a két város hangulatát nyilván nem is érdemes elkezdeni összehasonlítani egymással.

KORZÓ FISH&CHIPS Vác

Néhány perc séta után feladtuk a reményt a hűsölésre, és beültünk a Korzóba egy életmentő szörpre. A helyen egyébként – a szuper hangulatos terasznak, a teraszra vezető csigalépcsőnek, a panorámának és a menüsornak köszönhetően – biztos, hogy megakad mindenki szeme. Nekünk a hamburger és a lángos a gyenge pontunk, rendeltünk is belőle egyet-egyet gyorsan, hátha hamarabb lemegy a nap, és a hőség helyett már csak a szúnyogokkal kell megküzdenünk.

A Korzó stílusa olyan laza, mintha családi piknikező hely lenne némi romkocsmás-Római partos fűszerezéssel. A street food ételek mellett a séf minden héten különleges ajánlattal is készül, ráadásul a jó kaja és az egyszerű, de nagyszerű menüsor mellett a hely hangulata is egyedi.

Bevállalsz egy jó BBQ vacsorát a Korzó teraszán?

Erre az ajánlatra biztosan nem mondasz nemet, ha tudod milyen különlegesek a barbecue fogások.

Infó! A BBQ olyan ételkészítési technika, ahol a húst lassú tűzön, 110-120C tartományban fatüzeléssel vagy faszénnel készített hőn készítik el. A BBQ fogások olyan népszerűségnek örvendenek, hogy a smoker lassacskán már nem csak a kiülős street food éttermeknek lesz kötelező tartozéka, de a kertünknek is.

KORZÓ FISH&CHIPS Vác

A Korzó péntekenként – az alap étlapon kívül – 17 órától BBQ vacsorával várja azokat, akik odavannak a füstölt ételekért, amelyek elképesztő ízviláguknak köszönhetően garantáltan nyomot hagynak benned. Talán annyira, hogy a következő péntekre is bevésed a naptáradba a programot. Ja, és biztosan viszed a barátokat is, mert ezt nekik is meg kell kóstolni!

Kinek ajánljuk a váci Korzót?

Röviden? Mindenkinek. A hosszabb válasz azonban ennél több magyarázatot igényel. A Korzó Fish&Chips éppúgy remek választás egy könnyű baráti ebédhez, mint egy gyors csipegetéshez egy hosszabb biciklitúra közben. Ha most érkeztél a révvel a városba, lehorgonyozhatsz egy lángosra, ha pedig most készülsz átkelni a Szentendrei-szigetre, benyomhatsz előtte egy jó burgert.

KORZÓ FISH&CHIPS Vác

Kutyasétáltatás közben megállhatsz egy gyors szörpre, ha pedig vízparti randit tervezel, a terasz lesz a kedvenc helyed. A romkocsma hangulat és a street food garantáltan remek belépő, ahogyan a dunai panoráma is. Nem hiszed? Járj utána! A választékban biztosan nem fogsz csalódni.

Ne feledd, a Korzó Fish&Chips májustól október végéig vár az Ady Endre sétányon. A tavasz lendülete, a nyár melege, és az ősz szépsége erről a teraszról a legélvezhetőbb. Irány a mini Római-part, ha egy street food-os lazítás neked is belefér a programba!

(X)

Megosztás: