Blog

Korzó Fish&Chips

Street food, BBQ, Vác – Panorámás terasszal vár a Korzó Fish&Chips

Állás

Ha van olyan hobbi, ami talán közös benned és bennünk, az az, hogy szeretünk jókat enni. Szeretünk kiülni egy hangulatos hely teraszára, hogy amíg elfogyasztjuk az előttünk fekvő tálcáról a kedvenc street food fogásunkat, addig egy jót beszélgessünk egymással egy pohár fröccs mellett. Ha közben még a Duna is a lábunk előtt hever, akkor már tényleg nem lehetünk elégedettebbek. A hely egyébként létezik, méghozzá Vácon, és a Korzó Fish&Chips nevet viseli.

Megkerestük, teszteltük, imádtuk! – Korzó Fish&Chips

Nagy levegőt vettünk, és a kánikula közepén felültünk egy vonatra, hogy mihamarabb a váci Duna-parton élvezhessük a friss levegőt, a Nap melegét, és persze a panorámát. Jól ismerjük Vácot, nagyjából 5 perc alatt leértünk a révhez, ahol semmivel nem volt hűvösebb az idő, mint Pesten, de a két város hangulatát nyilván nem is érdemes elkezdeni összehasonlítani egymással.

KORZÓ FISH&CHIPS Vác

Néhány perc séta után feladtuk a reményt a hűsölésre, és beültünk a Korzóba egy életmentő szörpre. A helyen egyébként – a szuper hangulatos terasznak, a teraszra vezető csigalépcsőnek, a panorámának és a menüsornak köszönhetően – biztos, hogy megakad mindenki szeme. Nekünk a hamburger és a lángos a gyenge pontunk, rendeltünk is belőle egyet-egyet gyorsan, hátha hamarabb lemegy a nap, és a hőség helyett már csak a szúnyogokkal kell megküzdenünk.

A Korzó stílusa olyan laza, mintha családi piknikező hely lenne némi romkocsmás-Római partos fűszerezéssel. A street food ételek mellett a séf minden héten különleges ajánlattal is készül, ráadásul a jó kaja és az egyszerű, de nagyszerű menüsor mellett a hely hangulata is egyedi.

Bevállalsz egy jó BBQ vacsorát a Korzó teraszán?

Erre az ajánlatra biztosan nem mondasz nemet, ha tudod milyen különlegesek a barbecue fogások.

Infó! A BBQ olyan ételkészítési technika, ahol a húst lassú tűzön, 110-120C tartományban fatüzeléssel vagy faszénnel készített hőn készítik el. A BBQ fogások olyan népszerűségnek örvendenek, hogy a smoker lassacskán már nem csak a kiülős street food éttermeknek lesz kötelező tartozéka, de a kertünknek is.

KORZÓ FISH&CHIPS Vác

A Korzó péntekenként – az alap étlapon kívül – 17 órától BBQ vacsorával várja azokat, akik odavannak a füstölt ételekért, amelyek elképesztő ízviláguknak köszönhetően garantáltan nyomot hagynak benned. Talán annyira, hogy a következő péntekre is bevésed a naptáradba a programot. Ja, és biztosan viszed a barátokat is, mert ezt nekik is meg kell kóstolni!

Kinek ajánljuk a váci Korzót?

Röviden? Mindenkinek. A hosszabb válasz azonban ennél több magyarázatot igényel. A Korzó Fish&Chips éppúgy remek választás egy könnyű baráti ebédhez, mint egy gyors csipegetéshez egy hosszabb biciklitúra közben. Ha most érkeztél a révvel a városba, lehorgonyozhatsz egy lángosra, ha pedig most készülsz átkelni a Szentendrei-szigetre, benyomhatsz előtte egy jó burgert.

KORZÓ FISH&CHIPS Vác

Kutyasétáltatás közben megállhatsz egy gyors szörpre, ha pedig vízparti randit tervezel, a terasz lesz a kedvenc helyed. A romkocsma hangulat és a street food garantáltan remek belépő, ahogyan a dunai panoráma is. Nem hiszed? Járj utána! A választékban biztosan nem fogsz csalódni.

Ne feledd, a Korzó Fish&Chips májustól október végéig vár az Ady Endre sétányon. A tavasz lendülete, a nyár melege, és az ősz szépsége erről a teraszról a legélvezhetőbb. Irány a mini Római-part, ha egy street food-os lazítás neked is belefér a programba!

(X)

Megosztás: