Blog

kutyabarát kirándulóhely

4+1 kutyabarát kirándulóhely a Dunakanyarban!

Szerepel a bakancslistádon a tökéletes kutyabarát kirándulóhely felkutatása, ahol a kutyáid veled lehetnek a friss levegőn, és nem zavarnak senkit sem az ugrálásukkal? Mindezt a Dunakanyarban keresed? Megértjük! Tarts velünk, mutatunk 4+1 szuper helyet, ahol kikapcsolódhatsz a négylábú barátokkal!

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Vedd be a Csóványost! – Csóványosi-kilátó

A Csóványos a Börzsöny legmagasabb csúcsa, a Csóványosi-kilátó pedig olyan úti cél, amelyet csak egy kiránduláshoz szokott kutyával érdemes felkeresni. A táv a királyréti parkolótól 10 km (csak oda), ez nagyjából 3 óra, a szintkülönbség pedig 783m, ezért hacsak nem világjáró a yorkie kutyád, inkább őt hagyd otthon, vagy válassz vele könnyebben bevehető célpontot.

Mindenki maga tudja, mennyit bír a kutyája, de készülj rá, hogy egy fáradt kutyát nem éppen kellemes élmény kézben lehozni a hegyről!

Csóványosi kilátó

Törökmező csak rád vár!

Ismered Törökmező környékét? Talán már be is jártad a családdal, de nem vittétek Fifit, mert nem ismertétek a terepet? A Törökmezői tanösvényt végigjárva megismerheted a dél-börzsönyi erdők és rétek világát, és mivel a tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető között vezet, ezért a túra végén a Julianus-kilátóból is készíthetsz néhány szuper panorámaképet! Tökéletes család-, és kutyabarát kirándulóhely!

Fontos! Az út hossza 6,5 kilométer, ügyelj rá, hogy szendvics és víz (az utóbbi a kutyusnak is) legyen nálad!

Esztergomi panorámával hívogat a Vaskapu!

A Vaskapu az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Esztergom környékén, ráadásul a túra sem túl megerőltető. Esztergom határánál a 11-es útról a Vaskapui útra kell kanyarodni, onnan kocsival 3,7 km, 8 perc az út, ugyanez gyalogosan 50 perc. Kisebb kutyával is célba veheted a hegyet, ráadásul a csemeték sem fognak panaszkodni kirándulás közben!

Járd be a Kaán-forrás környékét!

Ha örömmel fedeznéd fel Visegrádon az Apátkúti-völgyben rejlő Kaán-forrás környékét, nem kell mást tenned, csak letenni az autót a Telgárthy-rétnél, és bebarangolni a völgy rejtett zugait. A forrás vize hűsítően hat majd rátok a meleg nyári napokon, és a négylábúak is örülni fognak a friss víznek.

Apropó! A patakban is nyugodtan engedhetitek őket kóricálni, vannak olyan részek, ahol elkerülhetitek a nagy sziklákat!

Kaán-forrás

+1. Tárt karokkal vár a pilismaróti Duna-part! – Kutyabarát kirándulóhely

A pilismaróti Duna-part nem csak kutyabarát, de a dunai panoráma olyan csodaszép Zebegénnyel a háttérben, hogy évről évre egyre jobban beleszeretünk.

A strand nem hivatalos szabadstrand, erre érdemes felkészülni, sokan járnak erre kajakkal, kenuval és motorcsónakkal. Ha a vízi túrákra szívesen magaddal viszed a kutyádat, itt nyugodtan kiköthettek egy picit pihenni, szeretnie fogjátok, ezt garantáljuk!

Nagyon fontos!

Kutyával sem az erdőben, sem a vízparton nem sétálhattok póráz nélkül! Ez különösen fontos az erdei állatok, és más kirándulók nyugalmának megóvása érdekében, így kérlek tartsátok ezt fejben, mielőtt útnak indultok! Erre, és a kulturált magatartásra fokozottan kérnek benneteket a Pilisi Parkerdő, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai is! Köszönjük!

Megosztás: