Blog

Portobello wellness hotel, Esztergom fürdői (Aquasziget)

Szuperek Esztergom fürdői! – Itt strandolj nyáron!

Esztergom fürdői tárt karokkal várnak benneteket nyár végéig, ám egyáltalán nem mindegy, hogy a kánikulában melyik mellett teszitek le a voksotokat. A két fürdő szolgáltatásai teljes mértékben eltérnek egymástól, ezért utánajártunk annak, hogy melyiket érdemes megrohamozni a meleg és az esősebb nyári napokon. Mutatjuk, mire számíthattok!

Esztergom fürdői


Szent István Strandfürdő

Esztergom strandSzent István Strandfürdőt 1912-ben adták át, azóta rendszeresen jár ide úszni és strandolni a város apraja-nagyja. Hosszú ideje nem esett át nagyobb átalakításon, ennek ellenére a funkciójának tökéletesen megfelel, és nagyon könnyen megközelíthető gyalogosan, tömegközlekedéssel és autóval is.

Pizsi
Hirdetés

Két medencéje van, a fedett uszoda október 1-től április 30-ig tart nyitva, a strandfürdő pedig május elsején nyit, és szeptember 30-ig várja a fürdőzőket. A városi strand kissé régimódi ugyan, de szeretni fogjátok, annál is inkább, mert a medence 50 méteres, és átlagosan 28 fokos, vagyis strandoláshoz tökéletes.

A füves részeken jót napozhattok, de a fák árnyékában is el lehet bújni a legmelegebb órákban. A medence melletti röplabda pálya használata ingyenes, a vízből pedig rálátni a Bazilika kupolájára.

Esztergom strandExtrák

Úszósapka kölcsönzésre (150 Ft), kabin (150 Ft) és napozóágy (200 Ft) bérlésre is van lehetőség, illetve szauna belépőt (750 Ft) is vásárolhattok. Ezen kívül értékmegőrző is működik (200 Ft), tehát nem kell féltenetek a telefonokat, pénztárcákat és kocsikulcsokat sem.

6-14 éves korú gyerekeknek úszótanfolyamot is tartanak a fürdőben, amelyre a Fürdő pénztárnál minden nap 10-17 óráig lehet jelentkezni.

Esztergom strandÖsszegzés

A strand hangulata visszarepít a ’90-es évekbe, és bár nincs ezerféle csúszda, és élménymedence, kellemes időtöltés lesz itt tölteni pár napot nyáron, az extrákat pedig nagyon kedvező áron tudjátok igénybe venni.

Ha megéheztek, keressétek fel a strand egy szem büféjét, ahol tipikus strandos ételeket fogyaszthattok, a lángos kivételével, ha pedig gyerekekkel indulnátok útnak, vigyetek magatokkal strandsátrat is, ugyanis az árnyékos helyeket már a reggeli órákban lefoglalják az élelmes fürdőzők!

Belépőjegy árak:

Gyerekeknek 6 évtől 800 Ft, felnőtteknek 1100 Ft, 16:30-tól délutáni kedvezmény is igénybe vehető, illetve reggeli, nyugdíjas és családi jegy is van (2 felnőtt+ 2 vagy több gyerek /3200 Ft) – ár/érték arány megfelelő

Nyitva tartás május 1-től szeptember 30-ig:

Hétfőtől szombatig 6:00-19:00

Vasárnap: 08:00-19:00

Elérhetőségek:

2500, Esztergom, Bajcsy Zsilinszky utca 14.

(33) 312 249

Aquasziget Esztergom

Esztergom strandAz Aquasziget fürdés szempontjából két külön részre osztható, van egy kültéri strand, és egy fedett élményfürdő.

A kültéri strandon van egy 337,5 M²-es, 26-28 fokos vízhőmérsékletű kültéri úszómedence, egy 100 M²-es, 34-36 fokos vízhőmérsékletű kültéri pihenőmedence, egy 60 M²-es, 28-30 fokos vízhőmérsékletű kültéri gyermekmedence, egy 425 M²-es, 28-30 fokos vízhőmérsékletű kültéri élménymedence és egy 60 M²-es, 26-28 fokos vízhőmérsékletű kültéri csúszdamedence.

A külső gyermekmedencében egy vár és egy kis csúszda várja a legkisebbeket, míg a vállalkozó szellemű vendégek kipróbálhatják a 72 vagy a 93 méter hosszú kültéri csúszdákat. Szívesen kipróbálnátok az élménymedencét is a vízeséssel, vízköpőkkel, gejzírrel, levegő befúvással és hullámeffekttel? Nyári szezonban tárt karokkal vár benneteket, ahogyan a napozóágyak is, amiket a készlet erejéig ingyenesen használhattok.

Esztergom strandA belső térben négy medence és egy infraszauna kényelmét élvezhetitek, ezen kívül van látványkonyha, söröző és jó pár kényelmes nyugágy is.

Imádni fogjátok a sodrófolyosóval, gejzírrel, nyakzuhanyokkal, vízeséssekkel, vízgombával, buzgárokkal, dögönyözőkkel, és mászófallal ellátott élménymedencét, ahogyan a pihenőmedencét a dögönyözővel, oldalmasszázzsal, nyakzuhanyokkal, és ülőpaddal is. A jakuzzi buzgárjai és a gyermekmedence spriccelő bohóca szintén nagyon népszerű, ahogyan az infraszauna is.

Extrák

Ha gyerekekkel érkeztek a strandra, akkor örülni fogtok a hatalmas játszótérnek, ahol tornyok, bástyák, függőhidak, és csúszdák teszik izgalmassá a gyerekeknek a medencén kívül töltött időt. A homokos strandfoci pálya a játszótérhez hasonlóan szintén ingyenesen használható, tehát a parton különösebb intézkedés nélkül sportolhattok, labdázhattok úszás és csúszdázás után.

Esztergom strandÖsszegzés

Az Aquasziget kültéri és beltéri medencéi egyaránt remek szórakozást biztosítanak, és az élményt kiegészíthetitek a Wellness Világ szolgáltatásaival is. Gyerekekkel is tökéletes választás, ugyanakkor ha egyedüllétre vágytok, el is bújhattok egy könyvvel az árnyékba egy picit. Esztergom fürdői közül egyértelműen az Aquasziget a vonzóbb célpont.

A kültéri részen grillterasz működik, ahol főleg hamburgert, hotdogot, gyrost rendelhettek magatoknak, a fedett részen pedig a napi menü, és frissensült ételek közül választhattok kedvetekre valót. Vattacukor, főtt kukorica sajnos nincs a strand területén, tehát arra ne számítsatok, ha ide érkeztek.

Belépőjegy árak:

Nyugdíjas – diák – gyermek belépő 1500 Ft, a felnőtt 3200 Ft, de van családi jegy, délutáni jegy és csoportos kedvezmény is. Wellness belépőt (2000 Ft) és kombinált wellness belépőt (4000 Ft) is tudtok vásárolni, a szauna show ára és a parkolás díja pedig egyaránt 500 Ft. (ár/érték arány kiváló)

Nyitva tartás:

Hétfő – Péntek: 10-20 óráig

Szombat- Vasárnap: 9-20 óráig

Elérhetőségek:

2500 Esztergom, Táncsics Mihály u. 5.

+36-30-612-3131

Esztergom fürdőHa Esztergom belvároshoz közeli strandot kerestek, szóba jöhet még a Vadas Thermal Resort Párkány Aquaparkja is, ahol a kültéri és beltéri medencék egyaránt magas minőséget képviselnek!

Mindent egybevéve Esztergom fürdői szuperek, a nagy melegben jó választásnak bizonyulnak. Úgy válasszatok magatoknak célpontot, hogy végiggondoljátok, mire van szükségetek medence/csúszda/röplabda/vízzuhany fronton, mert így biztosan nem fogtok csalódni egyik helyben sem. Egy szó, mint száz, kánikulában akár az új, modern, akár a retró strand megállja a helyét!

Megosztás: