Blog

Szentendrei Jazz- és Bornapok

Hétvégén indul a Szentendrei Jazz- és Bornapok

Végre ismét elérkezett az ideje annak, hogy egy pohár finom bor társaságában élvezzük a jazz lágy dallamait, miközben a bámulatos Szentendre lát vendégül bennünket. Hát kell ennél jobb őszi program? Ugye nem? A Szentendrei Jazz- és Bornapok szeptember 27-29. között vár benneteket a város Fő terén, és a történelmi belváros sétálóutcáján. A rendezvény témája tehát adott, a kérdés, hogy milyen programokra számíthattok a hétvégén? Máris mutatjuk!

Szentendrei Bornapok
Fotó: Deim Balázs
Szentendre, Jazz- és Bornapok
Fotó: Deim Balázs

Szentendrei Jazz- és Bornapok

A rendezvény különlegessége, hogy egyértelműen a szíve csücske azoknak, akik a zenei élményt szívesen ötvözik a kulináris élvezetekkel. Nem mindennapi gasztronómiai program ugyanis, hogy az ország minden borrégiójából érkező neves hazai pincészetek várnak benneteket, hogy megismerkedjetek boraik különleges ízével és aromájával. Lehet ezt még fokozni? Persze, Szentendrének természetesen sikerül!

A háromnapos rendezvényt borszakmai és kulturális programok tarkítják, melyek garantáltan megszerettetik veletek ezt a zárt világot, amely – ha nyitottak vagytok rá – azonnal magához láncol.

Mire számíthattok?

Borvacsorák, borkóstolók, gasztrovásár, Bor-Roulette, főzőkurzusok, bormenük, városismereti séták, jótékonysági árverés és rengeteg jazz koncert vár a Szentendrei Jazz- és Bornapok alatt.

Milyen koncertekre készüljetek? Jön a Canarro – Hungarian Gipsy Swing, a Swing A’la Django Horányi Julival, és a Stereo Swing Szűcs Gabival.

Szentendrei Jazz- és Bornapok
Fotó: Deim Balázs

Szentendrei Jazz- és Bornapok – Programok

A programok a bor világát, a jazz és a bor, illetve Szentendre és a bor kapcsolatát ölelik fel. Érdemes a barátokkal és a családdal érkezni, hiszen a szervezők pénteken, szombaton és vasárnap minden korosztályra gondolnak. Bizony, még a gyerekekre is!

Borok, és jazzkoncertek színes kínálata

30 pincészet, és borászat képviselteti magát Szentendre sétálóutcáján, a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók pedig borra hangolt menüsorokkal várnak benneteket. Az Édeni Édesség boltja Merengő Édeni Hármas programján belül, a bor és a csokoládé házasításával különleges ízélményt kínál a borfesztivál idejére. Már a gondolattól is jóleső borzongás fut végig rajtunk, hiszen a bor és jazz mellé már csak a csokoládé futhat be harmadik élvezeti értéknek.

Szívesen kötnétek borházasságot? Nos, arra is lesz lehetőségetek, méghozzá a Somlói Borudvarban, egy pohár tüzes somlóival, a Somlói Borrend képviselőjének áldásával.

A Borkorzó pódiumszínpadán már kora délutántól szólnak majd az ingyenes koncertek a sétálóutcában, ezért nem érdemes estére időzíteni az érkezést!

Természetesen a Fő tér is pezsegni fog, a nagyszínpadon a Lilo Upright, CANARRO, Perpetuum, Sillage De Piaf, Zolbert, STEREO SWING, Haraszti Ádám Projekt, Gáspár Károly Trió, Dunakanyar Jazz Quartet, SWING Á LA DJANGO is koncertezik majd.

Jazz-és Bornapok, Szentendre
Fotó: Deim Balázs
Szentendrei Bornapok
Fotó: Deim Balázs

Borkóstolással egybekötött városismereti séta

A szentendrei városismereti séták népszerű eseményei a város fesztiváljainak, és természetesen a Szentendrei Jazz- és Bornapok is tartogat meglepetéseket számotokra. Bár ezt talán mondanunk sem kell már. A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait a „Borról-borra, korról-korra”, borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerhetitek meg. Sőt, egy főzőkurzuson fantasztikus boros desszerteket készíthettek!

Tipp!

A rendezvénnyel kapcsolatban még több információt találtok a Szentendrei Jazz- és Bornapok weboldalán, az esemény Facebook oldalán és a Programfüzetben!

Reméljük, nem hagyjátok ki a lehetőséget, hogy Szentendre egy új oldalát fedezzétek fel a jazz és a bor jegyében. Találkozzunk hétvégén, és ismerkedjünk közösen a gasztro-különlegességek izgalmas világával!

Megosztás: