Blog

Szentendrei Skanzen

Libát kergettünk, és újbort kóstoltunk a Szentendrei Skanzen fesztiválján!

A hétvégén ellátogattunk a Szentendrei Skanzen területén megrendezett Szent Márton napi Újbor-és Libator fesztiválra.
Főként családokkal és kisebb baráti társaságokkal találkoztunk, de peszre elvétve belefuttunk 1-1 szerelmespárba is, akik őszi romantika címszóval látogatták meg valószínűleg a Szabadtéri Múzeumot. A gyerekek eszméletlenül élvezték az állatok közelségét, a nagy tereket ahol futkoshattak, libát kergethettek.

Szentendrei Skanzen épület

A szülők figyelme már inkább a libás finomságok, a forraltbor, és a minőségi borkínálat irányába fordult, ami teljesen érthető, mivel egy-két igazi remekkel is talákozhattak.

Nekünk szívügyünk a Dunakanyar, így természetesen a nonplus ultra az Epermester Pincészet kínálata minden esetben, de érdemes megemlíteni két remek borász borsorát: Vesztergombi József (Remete Bor, Szekszárd) és Planina Borház (Mohács). Na az ő boraiktól is dobtunk egy hátast 🙂

Skanzen bor-és levendula

Mivel autóval érkeztünk, alkoholmentes termékeket is kóstoltunk kellett, de szerencsére belefutottunk a Pilisi Levendulába (korábban Esztergomban találkoztunk velük) és most mézes citromos levendulaszirupot kóstoltunk, ami észbontó… Ja és készülnek Nektek egy téli túlélőcsomaggal, de ezzel később külön foglalkozunk!A Skanzent körülsétálva találkozhattunk rackajuhokkal, mangalicákkal, szürkemarhákkal, a baromfiudvar lakóival, bocikkal és természetesen libákkal, hogy csak néhányat említsünk. Ő volt a kedvencünk:

Racka juh - Skanzen

Idő közben elkezdett szemerkélni az eső, így bevonultunk a rendezvénysátorba, libazsíros és libatepertőkrémes kenyeret kértünk, Eperborral (és vízzel) öblögettünk, és a 3 órás programunkat roppant pozitívan értékeltük…

Skanzen - Szentendre

Skanzen malom

Sznetendrei Skanzen bejárat

Köszönjük az élményt Skanzen! 🙂

Megosztás: