Blog

Szentendrei Teátrum 2018

Színes élményeket ígér a Szentendrei Teátrum!

Szentendrénél keresve sem találhatnátok jobb helyet arra, hogy eltöltsetek a macskaköves utcákon egy kellemes nyári napot, hogy meghallgassátok a város fesztiváljainak színes koncertkínálatát, vagy végigjárjátok és megismerjétek a város múzeumait. De valami még hiányzik, igazunk van? Ugye ti sem gondoltátok, hogy teljes lenne ez a nyár a Szentendrei Teátrum nélkül?

Szentendrei Teátrum 2018

Megnyitja kapuit a Szentendrei Teátrum

Olyan a kapcsolatunk a Szentendrei Teátrum Programfüzetével, mint a cukorkaimádó kisgyereknek a sarki kimérős cukorkabolttal. Messziről megcsodálja a kirakatot télen-nyáron, és alig várja, hogy végre a közelébe férkőzzön, és minden egyes cukorkával közelebbről is megismerkedjen.

Hirdetés

Amikor a kezünkbe fogtuk a Teátrum Programfüzetét, először szépen óvatosan végiglapoztuk a friss, ropogós oldalakat, aztán még egyszer tüzetesen végignéztük a színes oldalakat, és minden olyan lap sarkára szamárfület hajtogattunk, ahol a programok felkeltették az érdeklődésünket. Végül úgy nézett ki a füzet, mint egy kisebb könyv, ugyanis minden oldalát mini origami művek tarkították. Nem lehet szó nélkül elmenni a Szentendrei Teátrum programjai mellett, az már biztos! Következzen tehát egy kis csalogató a 2018. július 6. és augusztus 17. között zajló programsorozat kínálatából!

Izgalmas előadások, várva várt programok

Lucas Hnath: Nóra II. rész című darabja 2017-ben, egyből a Broadway-n debütált, zajos siker kíséretében. A kritikusok és a nézők egyaránt rajongással fogadták. Magyarországon először a Szentendrei Teátrumban láthatjátok Kováts Adél főszereplésével. Érdemes szem előtt tartani, hogy a darabot még négy további alkalommal játsszák (július 7., 13., 14.), tehát ha újra meg szeretnétek nézni a barátaitokkal, lesz még rá lehetőségetek, csak csapjatok le időben a jegyekre!



Emlékeztek arra a nagysikerű francia vígjátékra, amely már a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon is hatalmas népszerűségnek örvendett? A kulisszák mögött egy humorral átszőtt, fordulatos darab, amely a Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója. Most ismét megnézhetitek az előadást, méghozzá július 20.-án, pénteken a Városháza udvarán. Véssétek be a naptárba!

Szentendrei Teátrum 2018

Opera a Fő téren!

Tavaly 25 évnyi szünet után újra opera előadás volt a Fő téren. Most új nézőtérrel, emelt színpaddal, hangosítással még nagyobb élmény lesz a Figaro-történet folytatása. Semmi pénzért nem hagynánk ki Mozart: Figaro házassága bemutatóját, már csak azért sem, mert elképzelni sem tudnánk jobb programot a nyár közepére, mint hogy a szentendrei Fő téren kövessük nyomon, hogy ezúttal milyen akadályok gördülnek Figaro esküvőjének útjába! Már most nagy érdeklődéssel várjátok az előadásokat? Nem érdemes még eltenni a naptárakat, hiszen még rengeteg program vár rátok! Mutatjuk!

Szentendrei Teátrum 2018Tompos Kátya és Adorjáni Bálint előadásában megnézhetitek Leonyid Zorin: Varsói melódia c. színművét, Rezes Judit és Szabó Győző közreműködésével a Loveshake – Az élet összeráz c. darabot, valamint Borbély Alexandra és Ullmann Mónika előadásában az Élet.történetek.hu című előadást, amely a Ferenczy Múzeum udvarán kerül bemutatásra.

Szentendrei Teátrum 2018Apropó, ugye számtalanszor találkoztatok már a Teátrum plakátjával Szentendrén? Akkor biztosan tudjátok már, hogy a rendezvénysorozat háziasszonya idén Tompos Kátya színművész, aki hozzánk hasonlóan szintén úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, minden programon részt venne júliusban és augusztusban, sőt, törekedni fog rá, hogy minél több időt töltsön a Teátrum helyszínein, a nyár folyamán!

A Programfüzetben megakadt a szemünk Hernádi Judit és Kern András nevénél, őket a Valódi Hamisítvány c. vígjátékban láthatjátok, úgyhogy ha ti is nagyon kedvelitek a két zseniális humorú színészt, mindenképpen gyertek el a Városháza udvarára, augusztus 18.-ra még vásárolhattok jegyeket!

Szentendrei Teátrum 2018

FRISS, FRISS, FRISS!

Ízlelgessétek a szót, hiszen számtalan alkalommal találkoztok majd vele ezen a nyáron is. A Szentendrei Teátrum FRISS előadásai a fiatalabb generációt szeretnék a színpad elé csalogatni, annál is inkább, mert a színdarabok során a színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be színész-, és vizsgamunkáikat, idén nyáron két ősbemutató és egy magyarországi bemutató is szerepel a kínálatban.



Mindenképpen érdemes lesz megnézni Varga Bence rendezésében A Kígyóasszonyt, ugyanis Carlo Gozzi tragikomikus meséje élőzenei kísérettel kerül színpadra, de a FRISS részeként megnézhetitek Carly Wijs: Mi és ők című darabját László Lili és Vilmányi Benett előadásában, Kárpáti Péter: Pájinkás János című művét Tárnoki Márk, az SZFE rendezőhallgatója rendezésében, valamint a Sztalker Csoport első független színházi előadását W. Faulkner regénye nyomán, ez a Míg fekszem kiterítve.

Zene! Zene! Zene!

Látogassatok el a Dunaparti Művelődési Ház udvarára is, ahol a Kabaré-elvágyódás egy részben c. előadás olyan zenei háttérrel idézi meg a 20-as, 30-as évek német kabarévilágát, mint Kurt Weill, a Palast Orchester, Max Raabe, és Marlene Dietrich dalai.

Szentendrei Teátrum 2018

Gyermekteátrum, a legkisebbeknek

A Dunaparti Művelődési Ház udvarára a gyerekeket is tárt karokkal várják a szervezők, itt meghallgathatják az Apacuka zenekar koncertjét, de nekik játsszák majd Az állatok nyelvén tudó juhászt, a Nyúlkalandot, a Kathputlit, és biztosan tetszeni fog nekik a Vitéz László menyecskét keres c. bábelőadás is.

Ne hagyjátok ki az aprónépet a Teátrum műsorából, ismertessétek meg velük a színházba járás minden örömét, hogy jövőre már izgatottan kérdezzék a nyári szünet kezdetén, hogy mikor kezdődik a Teátrum!

Szentendrei Teátrum 2018

Koncertek és önálló estek!

A Barcsay Múzeum kertjében fellép az Effected Band, a Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai KrisztaMókus fest. Jammal, és a Borbély Műhely is, akiknek nyáresti koncertjén Tompos Kátya, Junior Príma- és Jászai díjas színésznő is énekel majd. Az elektronikus zene, a jazz, és a swing is képviselteti magát a koncertek során, de a balkáni dallamok és a régi magyar slágerek kedvelői is biztosan olyan zenei élményt szereznek majd, hogy még jövőre is emlegetni fogják a Barcsay kertjének hangulatos estéit!

Ha igazán maradandó élményre vágytok, Szulák Andrea koncertjét sem hagyjátok ki július 8.-án, a Ferenczy Múzeum udvarán!

Nagyon érdekesnek ígérkezik még Kollár-Klemencz László – a Kistehén zenekar frontemberének – zenés irodalmi estje, és Csányi Sándor önálló estje is, utóbbi egy provokatív, improvizációs előadás lesz, ahol a színész szarkasztikus humorral járja körül a férfi és a női nem közti különbségeket. Az előadást követően a nézők is feltehetik a művésznek a tárgyhoz tartozó kérdéseiket!

Szentendrei Teátrum 2018

Helyszínek, praktikus információk

Az előadások és a koncertek 6 helyszínen zajlanak, a Városháza udvarán, a Ferenczy Múzeum udvarán, a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, a Barcsay Múzeum udvarán, a MűvészetMalomban és a Fő téren. A 2018-as Programfüzetet megtaláljátok a Szentendrei Teátrum honlapján, a jegyvásárlással kapcsolatban pedig szintén érdemes lesz ellátogatni az oldalra, ahol részletes információt kaphattok a jegyfoglalásról, és az esőnapokról is, emellett nyomon követhetitek a rendezvény Facebook oldalát is.

Fontos tudni, hogy a HÉV- és a buszjáratok is igazodnak a Teátrum programjaihoz, így Budapestre még a késő esti programok után is vissza tudtok jutni tömegközlekedéssel!

Szentendrei Teátrum 2018Ugye már értitek, miért állítottuk azt, hogy ez a nyár rengeteg meglepetést tartogat számotokra? A cukorkabolt, vagyis a lebilincselően izgalmas Nyári Színház július 6.-án nyitja meg kapuit, és tárt karokkal vár benneteket egészen augusztus 17-ig.

Velünk nagyon gyakran találkozhattok majd Szentendre utcáin, hiszen semmi pénzért nem hagynánk ki ezt a fergeteges élményeket garantáló, színes programsorozatot!

Fotók:

Nóra II.: Takács Attila
Kulisszák: Deim Balázs
Opera: Révai Sára
A Kígyóasszony: Takács László
Mi és ők: Takács Attila
Tompos Kátya: Kleb Attila

Megosztás: