Blog

Monostori lecsófőző verseny

JÖN, JÖN, JÖN! – 11. Monostori lecsófőző verseny

Hamarosan megint csatasorba állíthatjátok a legfényesebb és legízesebb paprikákat és paradicsomokat, ugyanis idén is lesz Monostori lecsófőző verseny a horányi Szent István Napok keretében! Bőven lesz program az egész család számára ezen az egynapos eseményen, nem is lehet kérdés, miért érdemes Horány Duna-partjára látogatni. Tartsatok velünk, mutatjuk a részleteket!

Szent István Napok, Horány
Fotó: Kovács Attila

Szent István Napok – Szigetmonostor

Gondoltátok volna, hogy immár 14. alkalommal rendezi meg Szigetmonostor a Szent István Napokat? Változatosak a programok, a gyerekek is élvezik a pörgést, a Duna hűsítő hullámaiban ráadásul nyugodtan csobbanhattok néha, miközben a csapatotok többi tagja a TÖKÉLETES lecsót főzi.

Bizony, ebben az évben sem maradhat el a már messze földről híres Monostori lecsófőző verseny. Hogyan is maradhatna el, amikor sokunkat az orrunk vezet a helyszínre, köszönhetően a fantasztikus lecsóillatnak, amit mi már azelőtt megérzünk, mielőtt a Szentendrei-szigetre érkeznénk? Na ugye. A helyzet egyértelmű: Ha Monostoron lecsófőzés van, akkor mi felkapjuk a kis bográcsunkat, és már ott is vagyunk. Talán éppen mellettetek pucoljuk majd a hagymákat!

Szent István Napok – Monostori lecsófőző verseny

A rendezvény augusztus 17-én, szombaton a horányi Piac téren a kézműves vásárral kezdődik, ahol szemezgethettek a szigeti kistermelők portékájából. Kosarat vigyetek magatokkal, mert biztosan betáraztok majd finomságokból és kedves kézműves ajándéktárgyakból. A strandon rajzverseny is lesz, 11 órakor pedig kezdetét veszi a híres-nevezetes 11. Monostori lecsófőző verseny.

Kíváncsiak vagytok a versenyszabályzatra?

Kövessétek a verseny Facebook eseményét, ahol megtaláljátok a nevezési feltételeket, és a zsűrizési szempontokat is!

lecsófőző verseny
Fotó: Kovács Attila

A délután folyamán fellép majd az Ötödik Évszak zenekar, az Iszkiri együttes, és a Pawn Shop Boys zenekar, este pedig a The Blackbirds koncertje, és a Bananas zenekar fantasztikus utcabálja ajándékoz meg felejthetetlen élményekkel.

A rendezvény alatt kézműves foglalkozás és arcfestés is lesz, de a kulináris élményekre is érdemes lesz benevezni. Többféle jégkása, kürtőskalács, kávékülönlegesség, fröccs, és harapnivaló is lesz, a Lecsóponton pedig frissen főzött lecsóval is feltankolhattok. Persze csak akkor, ha nem indultok a versenyen, hiszen meg vagyunk győződve arról, hogy mindenki a saját lecsóját tartja a legmenőbbnek!

Tipp!

A rendezvényről még több infót találtok Szigetmonostor honlapján, illetve a Szigetmonostor Faluház Facebook oldalán!

Mi nagyon szeretjük ezt a hangulatos eseményt, és minden évben azt látjuk-tapasztaljuk, hogy ti is. Szigetmonostor szuper hely, ez nem vitás. Találkozzunk Horányban idén is augusztus 17-én, és küzdjünk meg A legjobb szigetmonostori lecsó készítője címért! Nem lesz piskóta!

Borítókép: Kovács Attila

Megosztás: