Blog

Karácsony 2021

10 spéci karácsonyi ajándéktipp, amikkel garantáltan nem lősz mellé 2021-ben!

Valószínűleg ti is túl vagytok már egy-két (vagy több…) balul elsült karácsonyi ajándékon, melyeken persze évekkel később jókat lehet sztorizni, közösen nevetni a családi vagy baráti összejöveteleken. És persze az is elég kínos tud lenni, mikor egy szerettünk arcára fagyott mosolya láttán halkan a fülébe súgjuk: „Nyugi, megvan a blokk!”.

Így arra gondoltunk – idén is – hogy megkönnyítjük az ünnepi bevásárlásotokat és segítünk nektek néhány szuper ajándéktippel. Egytől-egyig olyan magyar vállalkozások karácsonyi ajánlatait mutatjuk most meg nektek, akiktől bizony mi magunk is nagyon örülnénk bárminek szenteste a csomagokat bontogatva. Reméljük a mi Jézuskánk is lelkes I Love Dunakanyar olvasó és végigböngészi majd a tippeket!

Gasztro ajándékok

Teddy Beer

Teddy Beer Szentendre
Fotó: Teddy Beer Szentendre

Egy szentendrei adventi kirándulás az ünnepi készülődés kihagyhatatlan eleme. A színes kis házak, az illatok, a fények garantáltan karácsonyi hangulatba hoznak benneteket is. A mi javaslatunk, hogy egy ilyen séta alkalmával látogassatok el a Teddy Beer kicsiny üzletébe, mely nem más, mint a fantasztikus kézműves sörök háza.

Ezek a különlegességek szuperül megállják helyüket akár ajándékba szánjátok, akár egy kis ínyencséget szereznétek be az ünnepi asztalra. Ajánlataikról, nyitvatartásról érdemes a Facebook oldalukon szétnézni. Mi az ünnepek előtt még biztosan betérünk!

Elérhetőségek:

Cím: Szentendre, Péter Pál u. 2.
Telefonszám: +36 30 855 7731
Facebook: kattints ide


Gabko Chili

GaBko Chili
Fotó: GaBko Chili

Bizony-bizony már 10 éves megszállottságról beszélhetünk Gábor életében, ha chiliről van szó. Lassan valószínűleg nincs is már olyan Dunakanyar rajongó, aki ne hallott volna a bitang erős Gabko chiliről. Jó hír azonban, hogy ma már nem csak a legerősebb paprikákból készült termékek találhatók meg kínálatukban.

A lágyabb ízek kedvelői is bátran válogathatnak már náluk a különleges, díjnyertes szószokból, chilis csokikból, szörpökből, melyeket most DIY karácsonyi csomagolásban is be tudtok szerezni. Mindezt otthonról, kényelmesen, a webshopjukból.

Elérhetőségek:

Cím: Nagymaros, termelői piac (minden szombaton)
Telefonszám: +36 20 327 0850
Webshop: kattints ide
Facebook: kattints ide


Fűtőház Sörfőzde

Fűtőház Sörfőzde
Fotó: Fűtőház Sörfőzde

Nagyon szeretjük hallgatni István történeteit a sörfőzde történetéről, a sörfogyasztói szokásokról. Legutóbb például megtudtuk tőle, hogy Tim Webb, egy angol sörszakíró (mert hogy ilyen is van ám) megfogalmazta az úgynevezett 2%-os szabályt, mely szerint a sörfogyasztók 98%-a egyáltalán nem tudja megkülönböztetni a sör jellegű készítményeket a valódi söröktől.

A piac jelentős részét persze a 98% jelenti. Ők azonban álmodtak egy nagyot és a 2%-nak készítik többszörös díjnyertes kézműves söreiket Rétságon. Azt hiszem mindent elárul, ha azt mondjuk, 2018-ban Dublinban is Nagydíjat nyertek. Tökéletes ajándék lehet férfiaknak egy különleges kézműves sörválogatás, érdemes lecsekkolni a webshopjukat!

Elérhetőségek:

Cím: Rétság, Hunyadi sor 5.
Telefonszám: +36 30 931 1586
Webshop: kattints ide
Facebook: kattints ide


Prímás Pince

Prímás Pince Esztergom
Fotó: Prímás Pince

Esztergom felfedezése már önmagában is hatalmas élmény, hiszen számtalan látnivalót tartogat ez a gyönyörű hely. A város legikonikusabb étterme pedig kétség kívül a Prímás Pince Étterem és Boralagút, ahol a modern gasztronómia találkozik a történelemmel, a Bazilika dombja alatt.

Tökéletes választás az ajándékutalványuk, ha valakit kézzel fogható ajándékok helyett egy páratlan élménnyel lepnétek meg idén karácsonykor. Persze lehetőség van egyedi ajándékcsomagok vásárlására is, vagy éppen az ünnepi menü megrendelésére, ha ezzel inkább nem bajlódnátok/vagy valakit megkímélnétek az ünnepi őrülettől.

Elérhetőségek:

Cím: Esztergom, Szent István tér 12.
Telefonszám: +36 33 541 965
Ajándékutalvány vásárlás: kattints ide
Facebook: kattints ide

Csak csajok

Lilla Sellei Bags

Lilla Sellei Bags
Fotó: Lilla Sellei Bags

Évek óta hatalmas Lilla Sellei Bags rajongó vagyok, és ezt igyekszem rátok is „átragasztani”. Kisgyerekes anyukaként a mindennapokhoz, de kirándulásokhoz is a hátizsákok a legeslegnagyobb kedvenceim. Előszeretettel választok magyar tervezőtől, a nagy sport márkák kínálata helyett, melyek akár több ezer kilométert is utazhatnak, amíg hozzám megérkeznek.

Lilla táskái nem csak praktikusak, strapabíróak, de időtálló designjuk miatt hosszú évek múlva is a gardróbunk ékei lehetnek. A táskák egyedi tervezésű softshell anyagból készülnek, így biztosan mindenki megtalálja köztük a személyiségéhez legjobban passzoló darabot. A webshopon a hátizsákok mellett találtok még övtáskákat, shoppert, koktéltáskákat, biciklis táskát, de szuper „nemtáskákat” is, mint az egyedi, kézzel kötött fülvédők vagy éppen softshell mellények. Fontos!

Utolsó csomagfeladás 2021-ben: december 16.

Elérhetőségek:

Személyes vásárlás: kattints ide
E-mail: lillaselleibags@gmail.com
Webshop:
kattints ide
Facebook: kattints ide


Vivien Szőllősi Knitwear

VIVIEN SZŐLLŐSI KNITWEAR
Fotó: I Love Dunakanyar

Vivi gyönyörű oversize kötött termékeit nem csupán a fenntarthatóság jegyében mutatjuk be nektek, bár ez is egy igazán fontos eleme az ajánlónknak. A pihe puha, vastag gyapjúkeverék fonalakat ő maga festi, és 100%-ban kézzel készíti el a sapikat és sálakat a szivárvány bármely színében, egyedi megrendelések alapján.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a fast fashion darabok helyett érdemes egy ilyen minőségi, szívvel-lélekkel készült darabot választani, mellyel egy hazai kisvállalkozó álmát is építhetitek.

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36 30 715 4864
E-mail: vivien.szollosi.knitwear@gmail.com
Weboldal: kattints ide
Facebook: kattints ide

A kicsikről se feledkezzünk meg

Lolidor

LOLIDOR
Fotó: Lolidor

Ha természetes, minőségi, mégis izgalmas játékokat kerestek a legkisebb családtagok számára, akkor bizony Lolidor webshopjába mindenképp kukkantsatok be. Katáék, személyes tapasztalataik alapján úgy válogatták össze a termékeket, melyeket forgalmaznak, hogy azok időtállóak és szerethetőek legyenek a piciknek és a végtelenségig lehessen velük játszani.

A nyílt végű, kreativitást ösztönző játékok által szárnyalhat csak igazán a gyerekek fantáziája és így öröm lesz a játék az egész család számára. A következő márkákkal találkozhattok náluk: TEGU, CLICQUES, Skazki Dereva, Bumbutoys, EPERFA, MARBUSHKA, PAPÍRSZÍNHÁZ, DIDA.

Fontos, hogy december 17-ig adjátok le a megrendeléseiteket, ha azt szeretnétek, hogy még a fa alá odaérjenek a meglepetések.

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36 70 757 7098
E-mail: hello@lolidor.hu
Weboldal / Webshop: kattints ide
Facebook: kattints ide

Jolly Joker ajándékok

Körvonal

Körvonal társasjáték
Fotó: korvonal.com

Ha van kedvenc társasjátékunk, akkor az a Körvonal! Mivel viszonylag kisméretű játékról van szó, egészen pontosan egy gyönyörű pakli kártyáról, így mi már több alkalommal is vittük magunkkal utazásokra, kirándulásokra. És persze itthon is időről-időre előkerül családi vagy baráti összejöveteleken. Jelmondatuk, hogy „Ajándékozz beszélgetést!”, aminél talán nincs is fontosabb a mai, egyre virtuálisabbá váló világban.

A Körvonal szuper beszélgetések elindítója, mely segít közelebb kerülni egymáshoz, gyermekünkhöz vagy éppen abban támogat, hogy jobban megismerjük önmagunkat. A szabály pedig az, hogy nincs szabály. Vagyis egy azért mégis csak akad, légy őszinte! Már csak azt kell eldöntenetek, hogy a négy játék közül melyik passzol leginkább hozzátok vagy az ajándékozotthoz. Irány a webshop!

Elérhetőségek:

Weboldal / Webshop: kattints ide
Facebook: kattints ide
E-mail: hello@korvonal.com


My Equa

Fotó: MYEQUA

Gyakran hangsúlyozzuk mi is a social felületeinken a környezettudatos és fenntartható életmód fontosságát. Így az Equa kulacsok egész egyszerűen nem maradhattak ki a tippjeink közül, hiszen nálunk már jó ideje a mindennapjaink részei. Tudtátok, hogy a PET palackok lebomlási ideje több száz év?

Nem győzzük ismételni: mondjatok nemet ezekre a palackokra, és válasszatok helyettük ilyen újrahasznosítható, strapabíró, ráadásul csodaszép kulacsot. A My Equa kínálatában találtok elegáns rozsdamentes acél, csodaszép boroszilikát üveg és praktikus BPA mentes műanyag kulacsokat is az egész család számára.

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36 30 474 6055
E-mail: sales@myequa.hu
Weboldal / Webshop: kattints ide
Facebook: kattints ide


Tolerián Antik

Tolerián Antik Vác
Fotó: Tolerián Antik

Egy igazi kincsesbánya Vácon, ha a városban éltek vagy éppen erre kirándultok, mindenképpen érdemes erre is egy kis kitérőt tenni. Egy korábbi cikkünkben már bővebben áradoztam róla, és a csodálatom azóta sem múlt el, tényleg nem lehet elmenni mellette szó nélkül.

Adventi programnak sem utolsó a hatalmas ipari épület bejárása és a csecsebecsék feltérképezése. Igazán egyedi ajándékokra is lelhettek itt, szinte minden korosztály számára. Lakberendezési tárgyak, dekorációs elemek, régiségek páratlan tárháza, ahonnan biztosan nem fogtok üres kézzel és nosztalgikus élmények nélkül hazamenni.

Elérhetőségek:

Cím: Vác, Naszály út 18.
Telefonszám: +36 30 450 4511
E-mail: tolerianantik@gmail.com
Weboldal / Webshop: kattints ide
Facebook: kattints ide


Igyekeztünk színesen összeállítani ezt a kis karácsonyi listát, így bízunk benne, hogy sikerült olyan minőségi termékeket, magyar vállalkozásokat bemutatnunk, melyekkel garantáltan nem fogtok mellélőni idén karácsonykor. Kellemes hangolódást, készülődést és nagyon boldog karácsonyt kívánunk nektek!

Megosztás: