Blog

Álommunka egy új országban? Ideje repjegyet nézni!

Manapság már egyáltalán nem különleges az, ha egyik hétről a másikra egy teljesen új országban kapjuk meg életünk legjobb munkáját. Ahogyan digitális nomádként sem nehéz ma már egyik helyről a másikra átugrani pihenni és dolgozni kicsit, mondjuk egy ázsiai országban. Bármelyik is legyen a cél munkaügyben, nem árt, ha előre felkészülünk a repülőjegyekkel és az ottani szabályokkal kapcsolatban.

Fontos a megfelelő időzítés

Ha a legjobb ajánlatokat szeretnénk megkapni, akkor érdemes már akkor nekiállni a repülőjegy keresésnek, amikor elnyertük az állásajánlatot. Minél korábban foglaljuk le a repjegyünket, az annál olcsóbb lesz ugyanis. Ezzel pedig akár tízezreket is spórolhatunk. Ha például New Yorkban kaptuk meg életünk állását, akkor egy ilyen olcsóbb repülőjegy New York esetében akár százezres nagyságrendű különbséget is jelenthet, feltéve, ha jóval az utazás előtt lefoglaljuk a jegyet. Az ilyen profi portálok ráadásul nem csak a repülőjeggyel kapcsolatos kérdéseinkre adhatnak választ. Könnyedén találhatunk szálláshelyet, ajánlatot kaphatunk a helyi látnivalókból és akár az ottani programokra is azonnal foglalhatjuk jegyeket.

Fotó: envato

Érdemes a minőségi és ismert repülőjegy-kereső portálokon nézelődni

Nem minden repülőjegy-ajánló portál gyűjti össze teljeskörűen a legjobb ajánlatokat. A megbízható portálok adatbázisa azonban villámgyors és valós idejű. Ezért sose az ismeretlen, vagy kis portálokon akarjuk megtalálni a legolcsóbb jegyeket. Keressünk olyan nemzetközi szintű weboldalt, amely profi és gyors adatbázisa révén azonnal kidobja nekünk a legeldugottabb repülőjegy ajánlatokat is. Már pedig, ha munkaügyben utazunk, akkor valóban érdemes a legprofibb weboldalt felkeresni, ahol garantáltan nem fognak téves találatokat kidobni a keresőben. Hogyan ismerjük fel az ilyen megbízható portálokat? Általában a népszerűbb portálok sok pozitív ajánlóval, értékeléssel rendelkeznek, továbbá a nevük sem ismeretlen az utazóközönség előtt.

Tájékozódjunk alaposan a szabályokról – még közvetlen az utazás napja előtt is

A folyamatosan változó gazdaságú és helyzetű világban már nem elég, ha a kiutazás eldöntésekor olvassuk át például a légitársaság utazási szabályzatát, vagy az adott ország beutazási törvényeit. Érdemes pár nappal az utazás előtt is átnézni ezeket a fontos tudnivalókat. A pandémia óta tudjuk ugyanis, hogy sajnos manapság akár egyik napról a másikra változhatnak a különféle utazási szabályok. Ezért mindig legyünk résen, főleg, ha másik kontinensre repülünk és hosszú távra. Ez külföldi megbízás esetén hónapokat jelenthet, ezért alaposan tanulmányozzuk át a célország előírásait, és persze az ottani élet részleteit is.

Fotó: envato

Különösen figyeljünk oda a Covid-szabályokra

Habár manapság a koronavírus-járvány már az életünk megszokott részévé vált, és sokat csillapodott a helyzet, azért nem árt az utazás előtt áttanulmányozni a célország vírussal kapcsolatos előírásait. Igaz, hogy sok országban lazultak vagy teljesen eltűntek a korlátozások, azonban ez a helyi körülményektől függően szinte azonnal változhat. Elég, ha valamelyik országban erősödik a fertőzés üteme, és azonnal változtathatnak a szabályokon. Ez különösen igaz akkor, ha utazni készülünk. A legjobb, ha akkor is csináltatunk az utazás előtt egy koronavírustesztet, ha az országban ez nem előírás. Amikor ugyanis az utazás napjára kerül a sor, lehet, hogy változni fognak az előírások ebben a tekintetben is. Manapság pedig erre komolyan érdemes felkészülni, nem árt tehát az elővigyázatosság.

Borítókép: envato

(X)

Megosztás: