Blog

Indonéz napok - Dunakeszi 2017

Indonézia 2 napra beköltözik Dunakeszire

Gyertek el ti is Dunakeszire, az Indonéz Napok elnevezésű rendezvénysorozatra, és nézzétek meg, milyen színes programokkal és látványos vásárral készül az Indonéz Nagykövetség a rendezvényre. Mutatjuk, mire számíthattok!

Május 19-20.-án kerül megrendezésre Dunakeszin az Indonéz Napok

ahol megismerhetitek a Föld negyedik legnépesebb országa, a délkelet-ázsiai szigetország, az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját. Az ország rendkívül színes zenés, táncos és harcművészeti hagyományokkal rendelkezik, és emellett igen gazdag a gasztronómiája és a képzőművészete is. A családi programra látogatók megismerkedhetnek Indonézia kézműves- és gasztro – termékeivel, autentikus tánc- és zenei kultúrájával, egzotikus tájaival és ruhakölteményeivel.

Az idei vásár kiállítói bemutatják a magyar közönség számára Indonézia értékeit és jellegzetes termékeit. A vásáron számos kiállító (indonéz és magyar cég) vesz részt, akik ékszerekkel, batikolt ruhákkal, indonéz élelmiszerekkel (kókusztermékek, kávé, tea, fűszerek…), kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal készülnek.

Pizsi
Hirdetés

Az Indonéz Napok rendezvénysorozat első helyszínére, az Indonéz Nagykövetségre mi már ellátogattunk május 6.-án, és csodálatos élményekkel gazdagodtunk. A vásárban jutányos áron beszereztünk néhány igazi indonéz ékszert, melyek egyedi festéssel, fából készültek. A nagy választéknak köszönhetően csak kapkodtuk a fejünket, ennyi színes, batikolt ruhával és kendővel máshol eddig nem találkoztunk.
Indonéz napok - Dunakeszi
Érdekes volt megfigyelni, hogy mennyi különlegesség származik abból az országból, amely 18.000 ezer szigetből áll. Az ország nyugati felét ázsiai, elsősorban maláj népek népesítik be, míg a keleti felén inkább csendes-óceáni népek, Új-Guinea szigetén pápuák élnek. A rendezvényen csodálatosan színes és finoman kidolgozott népviseleteiket látva azon gondolkodtunk, hogy felülünk az első repülőre, hogy személyesen is megtapasztaljuk ezt a sokszínűséget.

Ízelítőt kaptunk az indonéz táncból is, ami teljesen más játékosságot hordoz, mint amit a mi kultúránkban megszokhattunk. Rengeteg táncstílus és ritmus öröklődik, több változatban és színben, mint amennyi nyelv és dialektus van. A táncokat egyfajta meditatív lassúságból származó tiszta, finom mozdulatok, kecses kéztartások, apró érzékeny tánclépések jellemzik. Emellett a táncosok öltözete is megfogott bennünket, főleg, hogy apró gyerek is bemutatták népviseletben, hogy milyen könnyedén és finoman mozognak a ritmusokra.
Indonéz napok - Dunakeszi

Olyan világot ismertünk meg a rendezvénysorozat első eseményén, mely egyszerre lenyűgöző és izgalmas. Az indonéz emberek végtelenül kedves vendéglátása és mosolygós természete közelebb hozta hozzánk Indonéziát, és elhatároztuk, hogy Dunakeszire is ellátogatunk, hogy újra átéljük az élményt.

Találkozzunk május 19-20.-án az Indonéz Napok – Kiállítás és vásáron (helyszín: Dunakeszi Bevásárlópark), és ismerjük meg jobban az indonéz kultúrát együtt!

Megosztás: