Blog

szentendrei kerékpáros híd

Január végén eldől a szentendrei kerékpáros híd sorsa

Az elmúlt hetekben számtalan vita, egyeztetés és közösségi fórum témájának középpontjában állt a szentendrei kerékpáros híd megépülésének kérdése. Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos nyilatkozata szerint, ha 2020. január 31-ig nem születik döntés a szentendrei városvezetés részéről a híd helyszínét illetően, úgy az állam az eddig fenntartott összeget átcsoportosítja máshová, és a híd nem épül meg.

Az előzményekről itt írtunk korábban:

Szentendrei kerékpáros híd – Megépül-e, és ha igen, hol?

Az EuroVelo, vagyis az Európai Kerékpárút Hálózat egy egész Európát átszelő kerékpárút-hálózat, az EuroVelo 6 útvonala Magyarországon is áthalad. A Dömös-Szentendre közötti szakasz jelentős része lenne a kerékpáros és gyalogos híd, amely Szentendréről vezetne át a Szentendrei-szigetre.

Hirdetés

Révész Máriusz kormánybiztos a TV Szentendrének nyilatkozott a híd megépítésével kapcsolatban, szavait szó szerint közöljük.

„két hídhelyszín, valamint aközött lehet választani, hogy egyáltalán nem épül meg a híd. Mind a három esetben az útnak keresztül kell mennie a városon. A Szentendrei Önkormányzatnak, bármelyik variáció valósul meg, meg kell oldani a kerékpárosforgalom elvezetését.” 

Révész Máriusz úgy fogalmazott, „amennyiben nem születik válasz 2020. január 31-ig, a Polgármester Úr ezzel úgy dönt, hogy ezt az összeget, a 2,5 milliárd forintot máshová kell átcsoportosítani. ”

„2016 óta, mióta kormánybiztosa vagyok ennek a területeknek, folyamatosan egyeztetünk az Önkormányzatokkal. Szigetmonostor teljesen egyértelműen szeretné a hidat, eddig úgy tudtuk Szentendre is. Többször beszéltünk Polgármester Úrral, Alpolgármester Úrral, igazából nem tudjuk mit szeretnének. Mondják meg, hogy hol legyen a híd és ott lesz. Minden esetben keresztülmegy Szentendre Duna-partján a kerékpárút. Amire Polgármester Úr hivatkozik, az teljesen indifferens érv. Én azok közé tartozom, akik szerint egy szép híd hozzátenne Szentendre belvárosához. Vannak települések, akik azért küzdenek, hogy a kerékpárút menjen be a településükre, mert szeretnék megmutatni mindenkinek a saját városukat.”

„Sokkal inkább érdeke lenne Szentendrének is, hogy a sziget forgalma legalább részben átkerüljön a 11-es út helyett a kerékpárútra. De semmit nem teszünk a szentendreiek akarata ellenére. Ha a híd számukra kedvezőtlen, akkor természetesen nem fog megépülni, mert a határidőket be kell tartani!”

Szentendre

A híd megépüléséről január 31-ig dönt a szentendrei városvezetés. Cikkünk folyamatosan frissül.

Megjegyzés: Az I Love Dunakanyar turisztikai magazin elhatárolódik a politikai tartalmak megosztásától, a cikk kizárólag a kerékpárút (lehetséges) megépülésének turisztikai szerepére irányul.

Forrás: TV Szentendre, Fotó: MTI/Mohai Balázs

Megosztás: