Blog

Szentendrei Karnevál

Szentendrei Karnevál: Fáklyás-álarcos télbúcsúztató!

Szentendre aztán nem tréfál, ha a télbúcsúztatásról van szó! Maskarásokkal, farsangi fánk variációkkal, koncertekkel, fáklyás-álarcos felvonulással, gyerekprogramokkal, és gasztronómiai vásárral vár hétvégén a Szentendrei Karnevál. Mutatjuk a fantasztikusan színes programkínálatot!

Szentendrei Karnevál 2019

Szentendrei Karnevál

Ó, ha annyi ötforintosunk lenne, ahányszor a tél folyamán kétségbeesetten a tavaszért kiáltottunk, már vehettünk volna magunknak egy házat Szentendrén, hogy télen-nyáron a városban lehessünk!

A március 2-3-i hétvégén végre hivatalosan is elbúcsúztathatjuk a telet a Szentendrei Karnevál keretében, egy fergeteges karneváli hangulattal, rendhagyó módon. Ahogyan már ígértük, egy hamisítatlan farsangolásra számíthattok, ahol a fánksütő workshopok megihletnek benneteket az otthoni fánkkészítésben, a maskarások látványa, és a fáklyás felvonulás pedig segít abban, hogy kilépjünk a szürke téli napok álmosítóan unalmas ritmusából.

Ha ránk hallgattok, ezen a hétvégén érdemes lenne lemondani minden más programot!

Szentendrei Karnevál programok

Szentendrei Karnevál – Programok

A város macskaköves utcáin a velencei karnevál hangulatát idéző maskarásokkal találkozhattok. És ez még nem minden. A Fő téren felállított nagyszínpadon első este a Barrio Latino timba zenekar lép majd fel, míg vasárnap a Vegas Showband gondoskodik a forró hangulatú buliról!

A koncertek idejére nemcsak ti öltözhettek farsangi jelmezbe, de a Fő tér épületei is veletek tartanak majd. A téren ugyanis fényfestés is lesz, amely még izgalmasabbá teszi a Szentendrei Karnevál hangulatát!

A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb eleme minden kétséget kizáróan a szombat esti fáklyás-álarcos felvonulás lesz, ahova már csak azért is érdemes lesz eljönni, mert bár önmagában is gyönyörű a Duna-part, de most egy pazar tűzzsonglőr produkció teszi még különlegesebbé.

Hogy a gyerekek is ujjongva örvendezzenek a háromnapos Szentendrei Karnevál télbúcsúztató eseményeinek, a szervezők álarc készítéssel, kézműves foglalkozásokkal, gyerekkoncertekkel, és balkáni táncházzal készülnek számukra. Sőt, a szentendrei óvodások farsangoló műsorát sem szabad kihagyni!

Amint azt megszokhattátok, Szentendre nagyon figyelmes vendéglátó! A Dumtsa utcában a gasztronómiai vásáron ropogós sülteket, és többféle farsangi fánkot kóstolhattok, ha pedig egyenesen kettéáll a fületek egy fenséges malacsült gondolatától, akkor érdemes lesz lecsapni még idejében a legfinomabb malacfalatokra. Közben még jótékonykodhattok is! (Nyitva tartás: pénteken 16:00–21:00, szombaton és vasárnap 10:00–22:00)

A workshopok alkalmával megismerkedhettek a fritule, az ustipci, az ancini, a szalagos, a csöröge és az amerikai fánk elkészítésének rejtelmeivel. Ugye már most dörzsölgetitek a tenyereteket?

Szentendrei Karnevál felvonulás

Karnevál Szentendre

Hasznos tudnivalók!

A fánksütő workshopokra előzetes regisztráció szükséges (tdm@szentendre.hu, tel.: +36 26 317 965). Egyéb információt az alábbi oldalakon kaphattok az eseményről:

Az esemény Facebook oldala: Szentendrei Karnevál

Információ: http://szentendreikarneval.hu

Programfüzet

Karnevál Szentendrén

Most, hogy megismertétek a programkínálatot, már biztosan nem kérdés számotokra, hogy részt vegyetek-e Szentendre varázslatos télbúcsúztató eseményén, ahol az egy négyzetméterre jutó maszkok száma biztosan meghaladja majd azt a limitet, amitől már azt mondjuk valamire:

Na igen, ezért megint érdemes volt eljönni!

Fotók: Deim Balázs

Megosztás: