Blog

Hömpölygő köd a Dunakanyarban

Hömpölygött a köd a Dunakanyarban – Webkamera VIDEO!

A Dunakanyarban több webkamera működik folyamatosan, amelyek időről időre olyan felvételeket rögzítenek, melyeket több tízezren néznek meg az országban. Legutóbb a köd a Dunakanyarban elképesztően látványosan hömpölygött a Duna felett. Erre korábban is volt már példa, de talán abban egyetértünk, hogy ezzel a jelenséggel nemigen lehet betelni. Most a Prédikálószéken működő webkamera ajándékozott meg bennünket egy csodás felvétellel.

Szeptember elején a szerdai kamerafelvételhez hasonlóan, a korábban megszokott panoráma a Dunakanyarral, a Börzsöny látványával, Nagymarossal és Visegráddal, szintén egy csapásra tűnt el a szemünk elől.

Titokzatos köd a Dunakanyarban

Úgy kanyargott a köd a Dunakanyarban, mintha egy kígyó úszott volna a Duna felett. Az idokep.hu egyébként így írt a jelenségről:
Bár nem csak hideg, hanem meglehetősen száraz levegő is tölti ki a Kárpát-medencét, a kora reggeli órákban a Dunakanyarban a lényegesen melegebb folyóvíz így is képes volt annyi vízpárát juttatni a fölötte elhelyezkedő légoszlopba, hogy látványos ködfolyam alakulhasson ki. Összehasonlításképp a levegő hőmérséklete fagypont közelébe csökkent, míg a Duna felszíne 16-17 fokos.

Hömpölygő ködfolyam a Dunakanyarban

?️Ködfolyam hömpölygött a Duna fölött kora reggel, a levegőnél lényegesen melegebb folyóvíz keltette életre.https://www.idokep.hu/hirek/hompolygott-a-kod-a-duna-folottKamera üzemeltetője: Pilisi Parkerdő

Uverejnil používateľ Időkép Streda 26. septembra 2018

Webkamerák a Dunakanyarban

A Prédikálószéken működő kamera üzemeltetője a Pilisi Parkerdő, amelynek a honlapján több másik kamerán keresztül is nyomon lehet követni a Dunakanyar természeti jelenségeit, valamint a térség településeinek életét. Kíváncsiak vagytok, mit láthattok a Boldog Özséb-kilátóról, a Nagy Villámról vagy éppen a Vaskapuról? Máris mutatjuk!
A következő helyeken működnek jelenleg kamerák:
Pizsi
Hirdetés

Azt tanácsoljuk nektek, hogy reggel, mielőtt munkába indultok, kukkantsátok meg a kamerákon keresztül a Dunakanyart. Máris jól indul majd a napotok, és talán hasonlóan szép látványban lesz részetek, immár élő adásban.

Megosztás: