Blog

Advent Szentendrén

Advent Szentendrén – programok és információk

ICON_PLACEHOLDEROlvasási idő: 3 minutes

Szentendre ismét ünnepi díszbe öltözik 2020. november 28-tól 2021. január 10-ig. A járványhelyzethez alkalmazkodva a Szentendrei Kulturális Központ idén rendhagyó módon szervezi meg Advent Szentendrén programsorozatát. Az események online térbe kerülnek, de a programok között idén is megtalálhatja minden korosztály a neki kedveset. A KultOnline csatornáin egyaránt megtekinthető lesz: városi gyertyagyújtások, koncertek, jazz- és filmklubok, mesejáték, mézeskalácsház és karácsonyi dísz-készítés, adventi koncert és irodalmi adventi kalendárium.

Szentendre fő tér
Fotó: Deim Balázs

Advent első hétvégéjére kapja meg ünnepi köntösét Szentendre ikonikus helyszíne, a Fő tér: a hatalmas városi karácsonyfa mellett az adventi koszorú, a betlehemi istálló és világító hógömbök is helyet kapnak.

Ebben az évben a közösségi ünneplést úgy teremtjük meg, hogy csatlakoztunk egy már országosra nőtt kezdeményezéshez: a Világító adventi kalendárium-hoz. December 1-től Szentendre ablakai is városszerte kinyílnak, és fényt árasztanak az adventi időszakban.

A gyermekeknek, családoknak és persze minden érdeklődőnek szervezünk egy szentendrei játékot, mely során különböző, a belvároshoz kötődő feladatok megoldásával kellemes és kalandos sétát tehetnek a résztvevők a karácsonyi fényekben pompázó, ódon macskaköves utcákon.

Advent Szentendrén
Fotó: Deim Balázs

A veszélyhelyzet és a rendeletek minket is bezárásra kényszerítettek, de továbbra is szeretnénk kulturális élményt biztosítani mindenki számára, ezért eseményeinket – így az Advent Szentendrén programjait is – az online térbe helyeztük át. November végétől indul a #KultOnline a szentendreprogram.hu, az online-szentendre.jegy.hu, Facebook oldalunkon és a YouTube csatornánkon.

Hirdetés

Az adventi időszak legkedveltebb, meghitt eseményét a főtéri gyertyagyújtáson idén az online térben vehetnek részt az érdeklődők. A négy adventi vasárnap estéjén vetített gyertyagyújtásokon, a hagyományos ünnepi programot kínáljuk.


Elsősorban a gyerekeknek, családoknak ajánljuk online mesejátékot, karácsonyi kézműves foglalkozást, mézeskalácsház-készítést és a szentendrei óvodások néphagyományt éltető „Menjünk mi is Betlehembe…” programsorozatát.

Advent Szentendrén
Fotó: Deim Balázs

A Barlang klub jazzklubokkal, koncertekkel, a Szentendrei Teátrum irodalmi adventi kalendáriummal, a P’Art mozi filmklubokkal várja az érdeklődőket a virtuális térben.

A Dumtsa Jenő utcai szokásos adventi vásárt, a Csavard fel a főteret! című szilveszteri programunkat és a szombati akusztikus koncerteket idén sajnos nem tudjuk megtartani. A január eleji Újévi koncert a megszokottól eltérő formában és időpontban kerül megrendezésre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Online programfüzet: Advent Szentendrén
Weboldal: adventszentendren.hu
Facebook: Advent Szentendrén

Borítókép: Deim Balázs

Megosztás: