Blog

Kultszerenád Szentendre

Szerenádok Szentendrén

Nyisd ki az ablakot, gyere ki az erkélyre!

Szentendre szombatonként szerenáddal lepi meg lakosait. A Szentendrei Kulturális Központ – mely egész évben fesztiválok, koncertek, színházi előadások szervezésével nyújt kulturális élményeket a város lakóinak – most, ebben a nehéz helyzetben is szeretne örömet szerezni az embereknek. Kultszerenád néven minden szombaton 17 órakor egy-egy lakóközösségnek szervez rövid élőzenei koncertet, megköszönve a lakosoknak, hogy otthon maradnak, és támogatva a szentendrei kötődésű művészeket.

Hirdetés

A március eleji védelmi intézkedések és rendelkezés okán Szentendrén is bizonytalan időre bezártak a kulturális intézmények. A Szentendrei Kulturális Központ fesztiválok, koncertek, színházi előadások szervezésével biztosít egész évben kulturális élményt a városnak. A veszélyhelyzet idején az intézmény is átváltott az online tartalomszolgáltatásra. 

Kultszerenád Szentendre

A rövid, élő koncert szervezésének ötlete abból ered, hogy az elmúlt hetekben az online tér lett a kulturális élményszerzés egyetlen forrása. Azok viszont, akik nincsenek jelen a világhálón – nem részesülnek ebben a lehetőségben – még inkább megérzik a bezártságot. A Kultszerenád valós térben zajló koncertjei kapcsolatot teremtenek a lakókkal, minőségi élményt nyújtanak. A Kulturális Központ azt reméli, a szerenád szombatra szervezésével azok is részesülhetnek az élményben, akik hétköznap eljárnak otthonról dolgozni.

Az elmúlt héten Szczuka Panka jazz énekes sanzonokkal, jazz „örökzöldekkel” lepte meg a közönséget a Vasvári lakótelepen. Április 25-én, szombaton a Sillage de Piaf zenekar (Orbán Bori- ének, Makk András – gitár) swinggel szórakoztatta a Püspökmajor lakótelepen élőket, két helyszínen.

A listán még sok előadó szerepel, az intézmény folyamatosan biztosítja a szombati szerenádokat. A koncertek helyszínéül pedig a szentendrei lakótelepek, lakóparkok szolgálnak. A szervezők a közelgő ünnepeket is számításba véve tematikát is biztosítanak, így lesz anyák-, illetve gyereknapi szerenád is. 

Kultszerenád Szentendre

A szerenádokat a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán élőben közvetíti. A koncertről készült videó pedig látható a youtube csatornáján. 

Kultszerenád Szentendre

A Kultszerenádok szigorúan az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.

A szervezők kérik az érdeklődőket, maradjanak lakásukban, és a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék, és hallgassák!


Megosztás: