Példaértékű összefogás a nagymarosi játszótérért

Kristóf Eszter 2017. 06. 26.
 • Példaértékű összefogás a nagymarosi játszótérért
 • Közösségi összefogásnak köszönhetően megújult a nagymarosi Duna parton lévő játszótér. A példaértékű megmozdulás eredménye egy gumilapokkal borított, színes, korszerű játszótér lett, amely most már biztonságot nyújt a gyermekek számára.

  A közösségi oldalaknak hatalmas erejük van, melyet érdemes olyan mozgalmakhoz felhasználni, amellyel a környezetünket óvhatjuk, szépíthetjük. Kiváló példa erre a „Nagymarosért” facebook csoport munkája, hiszen a csoport a közösség összetartó erejét felhasználva két hét leforgása alatt összegyűjtött annyi pénzt, amelyből meg tudták vásárolni a vízparton lévő játszótér borításához szükséges gumilapokat. Balogh Nóra, a facebook csoport létrehozója elmondta, hogy nagyon sok segítséget kaptak, mindenki a lehetőségeihez mérten vett részt a megmozdulásban, így sokan munkával, pénzzel, esetleg alkatrészekkel járultak hozzá a felújításhoz.

  A hangsúly az összefogáson volt, hiszen az egészen kicsiktől az idősebb korosztályig sokan tartották fontosnak a játszótér korszerűsítését. Az összegyűlt összeg (650.000 Ft) elegendő volt a gumilapok, a festék és az anyagköltség biztosítására, a projekt összköltsége nagyjából 1.000.000 Ft volt. Petrovics László, Nagymaros polgármestere a megnyitó ünnepségen megköszönte a gyerekek és a város nevében a szervezőknek az összefogást, és elmondta, hogy a facebook bejegyzésnek köszönhetően olyan gumilapokkal lett borítva a játszótér, amiket nem visz el az árvíz, de nagynyomású gépekkel akár le is lehet majd mosni róluk az iszapot.

  A megnyitón rengeteg gyerek és felnőtt gyűjt össze, hogy megcsodálják a biztonságos borítású, szép játszóteret, a lefestett játékokat és az árnyékolás biztosítását is. A szervezésnek, az összefogásnak, és a rengeteg felajánlásnak köszönhetően a gyerekek június 24.-én birtokba vették a területet, amely a gyönyörű visegrádi panorámával egy valódi, megvalósult álom.

  Gratulálunk a kezdeményezéshez, és reméljük, hogy a Dunakanyar településein még számos hasonló közösségi összefogásra akad majd példa.

  Képek: Ivor Andrea, „Nagymarosért” csoport

  Iratkozz fel hírlevelünkre