Blog

Dunabogdányi játszótér

Segíts te is a dunabogdányi játszótér megépítésében

Amikor egy apuka lendületet érez magában ahhoz, hogy összefogjon egy csapat segítőkész embert, hogy a kisfia és a környéken élő kisgyermekek számára egy játszóteret építsen, az nagyon megható, és követendő példa. A dunabogdányi játszótér közösségi összefogással épül, a saját tempójában, de ha elkészül, mosolygós gyerekek töltik majd meg minden délután.

Szívesen részt vennétek az építésében? Minden segítő kéznek nagyon örülnek! Így készült el a Duna-parton található nagymarosi játszótér is két évvel ezelőtt.

Játszótér Dunabogdányban

A dunabogdányi játszótér sztorija

Ez a történet így kezdődik:

Sziasztok! Hatalmas örömmel közlöm, hogy a Polgármester által összehívott testületi gyűlésen egyhangúlag igennel szavaztak a játszótérre.

De ne vágjunk bele a közepébe. Dunabogdányban van már szuper játszótér, azonban – talán mindannyian egyet értünk benne – játszótérből sosem elég. Ebben az esetben adott volt egy réges-régi játszótérmaradvány egy olyan telken, amely kihasználatlanul állt, és csak gaz borította. Innen indult minden.

Létrejött egy kis csoport Facebookon, amelynek mi is tagjai vagyunk, és figyelemmel követtük az események alakulását.A legkisebb túlzás nélkül állíthatom, hogy ennyire önzetlen, segítő szándékú kezdeményezést ritkán tapasztal az ember, éppen ezért volt olyan megható olvasni. Volt, aki egy kotyogós kávé mellett szerette volna megbeszélni a terveket, más 5 köbméter homokot fizetett ki a kezdéshez, vagy odaajándékozta egy szétszedett hintaágy faléceit.

Sőt, volt olyan is, aki a munkásoknak pizzát szeretett volna rendelni. Permetezés gyomirtóval, kölcsön permetezővel, zöldhulladék és sitt elszállítása, bobcat munkák, ásás. Ezt mind-mind közös erővel végezték el a kijelölt telken.

Játszótér Dunabogdányban

„Álmodtam egy játszóteret a kisfiamnak”

Most azonban – mivel a játszótérre feláldozott telket megvették – a falu polgármestere egy másik, a korábbinál kétszer nagyobb telket ajánlott fel a játszótér megépítéséhez, támogatva ezzel a kis csapatot. Kíváncsiak vagytok, hogyan mesél a sztoriról az az apuka, aki a kezdeményezést elindította?Életem legnagyobb, legszebb ajándéka, a kisfiam ihletett meg egy olyan hely megalkotásában, ahol ő és a kis pajtásai nyugodtan, kedvükre játszhatnak, hintázhatnak, homokoznak. Ebben nagyon sok barát, és ismerős közreműködik, segítenek nekem mind a szervezésben, mind a munkálatok elvégzésében.

Mindent társadalmi összefogással oldunk meg. Valaki a földmunkákban segít, valaki innivalót hoz, valaki sittet szállít. Mindenki kiveszi a részét a közös ügy érdekében. Sok felajánlást is kapok, de még mindig szükségünk lenne egy-két dologra.

Felajánlottak nekünk rönk faházat csúszdával és toronnyal, fémhintát, játékokat, kerítéshálót, faanyagot, két ácsmester pedig biztosított arról, hogy részt vesznek a munkálatokban. Nagy örömmel töltene el, ha nyár elejére már tudnánk füvet nyírni az új dunabogdányi játszótér területén.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

A következőképpen nézne kis a kis álmom. Adott egy 200-220 nm-es telek. Ezen lennének az említett játékok, de szeretnék ültetni sövényt is, 20 méter hosszan az utcafronton, a kerítés mellé. Lenne benne két nagyobb fa az árnyékolás végett. Libikóka is. A játékok alatti részt homokkal kell feltöltenünk, így állapodtunk meg a polgármesterrel. Ha összejönne rá az anyagi fedezet, akkor gyepszőnyeg is lenne.

Elhelyeznénk szemeteseket, és játéktárolókat a rengeteg felajánlott játéknak. A játékok homokkeretét szép fából kerítenénk el a füves területektől. Tehát lesz lehetőség labdázni, hintázni, csúszdázni. A szülők kényelmes fapadokon pihenhetnek az árnyékban, míg a kis csöppségek kifárasztják magukat. Egy álom válna valóra, közös erővel, összefogással.

Amire szükségünk lenne nagyon, az a faanyag a keretek, illetve padok kivitelezéséhez, illetve vaskerítés anyag. Esetleg anyagi segítség a gyepszőnyeg megvételére. De minden segítség ugyanolyan fontos, nagyon hálásak vagyunk a segítő kezekért, és biztató szavakért is. – mesélte nekünk Besze József.

Dunabogdányi játszótér

Nincs más teendő, mint beszállni a munkába, hogy ez a csodálatos, folyamatosan fejlődő kis falu még egy játszótérrel gazdagodhasson. Remek látni azt, hogy a település vezetői, vállalkozói, és lelkes lakói milyen erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ezek a kisgyerekek biztonságos helyen, boldogan játszhassanak egymással.

Ez a dunabogdányi játszótér sztorija. Ami most kél igazán szárnyra. Ha te is segítesz benne, még könnyebben megy majd minden.

Infó: Besze Józsefet az alábbi telefonszámon kereshetitek, ha bármilyen formában segítenétek a játszótér megépítésében: 06/20-248-0983

Megosztás: