Blog

Hilton Visegrádon

Borús látványt nyújt a félkész Hilton Visegrádon

Nincs szomorúbb látvány annál, mint amikor egy félkész épület várakozik a sorsára a Dunakanyar egyik legcsodálatosabb részén. Ilyen a Visegrád közelében található, meg nem épült Hilton szálló, amely most szürkén és borúsan álldogál Gizellatelepen. Mutatjuk, hogyan fest most a Hilton Visegrádon.

Tickless 2024
Hirdetés

2007-ben kezdték meg a 230 szobás szálloda építését a Lepence-völgy mellett, egy régi bányagödörben a Dobos-hegy lábánál.

Sok helyen olvashatjuk, hogy a lepencei strand fölött található a félkész épület, de hogy a dolgok valóban a helyükön legyenek, pontosítanánk a tájolást: a szálloda a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház szomszédságában kapott helyet. A mintegy hét és fél milliárd forintból 2009-re épült volna fel a 5+1 csillagos szálloda, amelyben helyet kapott volna két étterem, uszoda, és számos konferencia- és rendezvényterem is. A szálloda építtetője a Tourist Projects 2004 Ingatlanhasznosító Kft. 2007 elején jelentette be, hogy üzemeltetési szerződést kötöttek a világ egyik legpatinásabb cégével, a Hiltonnal.

A visegrádi hotel lett volna a Hilton harmadik magyarországi, és egyben az első vidéki egysége, a Hilton International és a Hilton Budapest után.

2009-ben a gazdasági válság miatt a szálloda építését először bizonytalan időre felfüggesztették, majd ezt követően a Hilton kihátrált a projektből, és néhány évvel később elindult a beruházó cég felszámolása is.

Hilton Visegrád

Bár a munkálatokat 2009-re kellett volna befejezni, mint azt ma már tudjuk, a Hilton Visegrádból nem lett semmi. Eredetileg a gyógyvizes szolgáltatásokat is nyújtani akaró, nemzeti park területén megépült, Börzsönyre és Dunakanyarra néző szállodához nagy reményeket fűztek, az egykor aláírt szerződés értelmében a hotel évi 25 ezer köbméter vízhez jutott volna hozzá. A közel két hektáros telken álló szállodának nagyjából a fele épült meg, tehát még bőven lenne vele munka, ám úgy tűnik, egyelőre nem várható semmilyen előrelépés az ügyben.

Hilton Visegrád

Felkerestük a Gizellatelepen álló óriási, félkész épületet, és azt tapasztaltuk, hogy már a hozzá vezető utat is elkezdte benőni a gaz.

Az építkezés területére nem lehet belépni, így csak a kapuból tudtuk megfigyelni a szállodát, amelynek a hátulja egy az egyben a hegyben „áll”, gyönyörű környezetben magasodik a páratlan panorámát nyújtó Dunakanyar felett. A látványa egyébként elszomorító, ugyanis olyan állapotban van, hogy nem nehéz magunk elé képzelni a teljesen kész állapotát. Az ablakok, illetve a teraszok szinte már készen várják a vendégeket, nem is gondolnánk, hogy valójában még mennyi teendő van az épület körül. A szálloda előtti területen sajnos gyászos állapotok uralkodnak.

Akinek jó a képzelőereje, könnyen elképzelheti a szálloda virágzását.

Fantasztikus sétákat lehet tenni a környéken, tiszta a levegő és közel van a Duna part is. Nem beszélve Visegrádról, ahol a Fellegvár mellett számos más látványosság várja a kirándulókat, de közel van Dömös és Esztergom is, ahol akár sétahajózhatunk is. Ennél a félkész, siralmas állapotnál – talán ebben egyetértünk – bármi jobb. Láttunk már erre példát a környéken, hiszen ilyen a nagymarosi „szellem lakótelepen” található félkész szálloda is, mely a kiváló elhelyezkedésével szintén hatalmas lehetőségeket rejt magában.

Forrás: szeretgom.hu, index.hu

Megosztás: