Blog

nyári programok, Szentendrei-sziget

Nyári hűsölés a Szentendrei-sziget bűvöletében

A Nyár a szigeten Csukás István nagysikerű regénye, amelyből 1975-ben ifjúsági film is készült, méghozzá Bánhidi László és Kaló Flórián közreműködésével. Talán emlékeztek rá, milyen fergeteges hangulatú alkotás, amely ugyan nem a Szentendrei-szigeten játszódik, de kihagyhatatlan a kánikulában. A nyári programok között érdemes időt szánnotok a Szentendrei-szigetre is, amely egy egész kis kincsesbánya, ha a szabadidő felhőtlenül boldog eltöltése az egyetlen célotok!

Nyári programok – avagy nyár a Szentendrei-szigeten!

A nyári programok között már csak azért is muszáj szerepelnie a Szentendrei-szigetnek, mert ennek a helynek bizony semmihez sem hasonlítható a hangulata. Talán az élet nem olyan pezsgő, mint Budapest belvárosában, no de nem is arra vágyik az, aki ide költözik, itt nyaral, vagy ide érkezik kikapcsolódni.

Cövekeljetek le, és próbáljátok végig a legjobb programokat, nekünk ezek a kedvenceink!

 • Strandoljatok Szigetmonostor-Horány, vagy Kisoroszi szabadstrandján egy hatalmasat, de a surányi partot is érdemes tesztelni!
 • Evezzétek körbe a szigetet kajakkal vagy kenuval, és nézzétek meg, milyen csodaszép a vízről nézve a Dunakanyar egyik legnyugalmasabb része.
 • Sokak számára a nyári programok között az egyik nagy kedvenc a motorcsónakozás. Ti is így vagytok vele? A sziget több részén kiköthettek, ha kedvetek támad hozzá.
 • A szalonnasütés még mindig az egyik legjobb móka nyáron. Néhány nyárs, egy kis szalonna, és jófajta fehér kenyér – másra nem is lesz szükség!
 • Ha kempingezni szeretnétek, arra is van lehetőség, méghozzá a Kisoroszi Sziget-csúcsban!
Tickless 2024
Hirdetés
 • Teszteljétek a Kisoroszi Kertmozi hangulatát. Jártatok már kertmoziban? Így vagy úgy, de nagy élmény lesz akár első, akár sokadik találkozásra!
 • Az Irány Surány Fesztivál, a Kékevező Fesztivál, a Szigetmonostori Lecsófőző Verseny, és a számos izgalmas koncert kb. 1 perc alatt megszeretteti veletek a Szentendrei-szigetet! Színes nyári programok, versenyek és kulináris élmények várnak benneteket!
 • Kóstoljátok meg a helyi termelők zöldségeit, gyümölcseit, és járjatok utána, milyen ízletes kézműves sajtok, lekvárok, mézek és más finomságok várnak benneteket Tahitatótfalun, Surányban, Horányban, és Kisorosziban!
 • Járjátok be lóháton vagy kerékpáron a szigetet oda-vissza!
 • Próbáljátok ki magatokat golfban Kisorosziban a Magyar Golf Club pályáján!
 • Ismerkedjetek meg a helyi cukrászdákkal, és büfékkel, hogy megtudjátok, hol a legfinomabb a fagyi, a lángos, és a strandos palacsinta!
 • Kirándulás közben fedezzétek fel a települések templomait, szobrait, és játszótereit!
 • A pócsmegyeri és a kisoroszi Duna-parton keressétek fel a régi nagy árvizekre emlékeztető jelzéseket, melyek láttán biztosan meg fogtok döbbenni. 2013-ban például nagyon magasan állt a víz, ezt a Pócsmegyeri-révnél található kis felüljárónál jelzik.
Kisoroszi Sziget-csúcs, nyári programok

Ti mit tennétek még hozzá a listánkhoz? Vannak olyan nyári programok, amelyek egyértelműen minden évben bakancslistás kedvenceitek?

Fényképezőgépet mindenképpen vigyetek magatokkal mindenhova, abból nem lehet baj, főleg azért, mert a vízparti naplemente látványa szuperul kiegészíti az egész napos felhőtlen kikapcsolódást!

Megosztás: