Blog

Horányi szabadstrand

A horányi szabadstrand telitalálat a forró napokra!

A horányi szabadstrand a Dunakanyar egyik legnépszerűbb szabadstrandja, nem véletlenül. A titka a kiváló vízminőség, a remek fekvés, és a fantasztikus hangulat! Gyertek velünk egy fantasztikus strandos körútra Horányban!

Elképesztő élmény a horányi szabadstrand minden szeglete!

Horányi szabadstrandTöbb okból is szeretjük a horányi szabadstrand környékét, amely évről évre egyre népszerűbb pihenőhely. Itt van például az az egyszerű tény, hogy a Dunakanyar egyik legszebb helyén terül el, távol a városok porától, és az őrjítő hőségétől. A levegő tiszta, csend van, és semmi más dolgunk nincs, mint nagyokat csobbanni a homokos-kavicsos parton. Velünk tartanátok? Mutatjuk, mire lesz szükségetek!

Hirdetés

Mindenképpen hozzatok magatokkal strandsátrat vagy napernyőt, mert elég kevés az árnyékos rész, viszont kár lenne, ha hazamennétek a tűző nap miatt (vagy esetleg szénné égnétek). Szükség lesz még egy kényelmes, puha plédre, amin jókat szunyókálhattok a kavicsok ellenére is, és ha gyerekekkel strandoltok, nem árt, ha van nálatok mindenféle színes strandos kütyü, amivel a picik is homokozhatnak.

Ahányszor ezen a partszakaszon strandolunk, mindig megcsodáljuk a homokvárakból készített erődítményeket, és fogadni mernénk, hogy ezekben bizony a szülők is szorgosan segédkeztek!

Evezés, röplabda, strandos ételek

Horányi szabadstrand150 méter hosszú partszakaszon bőven jut hely röplabdázni, focizni, és tollasozni is, ezért ha csónakázás közben úgy érzitek, hogy jó lenne picit kikötni, és kiélvezni az igazi nyári napokat, itt jó helyen jártok!

Nem ritka, hogy egy halom kajak/kenu lepi el a partot, mert megéheznek az erre csordogáló utasok, de meg is értjük, hogy pont itt állnak meg, ugyanis a helyi büfékben szuper strandos ételeket és hideg sört guríthatnak a pocakjukba. Nektek is megfordult már ez a hadművelet a fejetekben? Arra azért nagyon vigyázzatok, hogy a Dunán oltári veszélyes ittasan evezni, ezért ügyeljetek rá, hogy mindig biztonságos körülmények között haladjatok!

Ja, el ne felejtsük megemlíteni, a strandon kiváló a víz tisztasága, ezért ha pici gyerekekkel érkeztek, akkor sem kell félnetek, nyugodtan pancsolhatnak a babák is a Dunában. A hőfokra és a strandkalapra azért ügyeljetek!

Hasznos infók!

Horányi szabadstrandA Horányi strand használata ingyenes, valamint használhatjátok a mosdókat és az öltözőket is, így komfortosan pihenhettek akár a hétköznapokon, akár a hétvégéken jártok erre.

Nyitva tartás: a strand reggel 7 és este 8 között tart nyitva

Elérhetőségek: 2015 Szigetmonostor, Nagyduna stny. 85. A strand Alsógöddel szemben fekszik, a horányi Piac térnél.

Megtetszett Horány? Nem csodáljuk! Gyertek strandolni, amikor csak tudtok, ez a nyár sem tart örökké. Miért hagynátok kárba veszni a meleg napokat?

Megosztás: