Blog

Piszkosul látványos éjszakára készül a Szentendrei-sziget!

Nagyon erősen indította a nyarat Szigetmonostor, a település programjai egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem is vártunk mást ettől a pezsgő, és izgalmas kis falutól, ami messze földről híres a remek fesztiváljairól, és szabadtéri programjairól. A szombat esti Szent Iván-éj pont ilyen fergeteges eseménynek ígérkezik!

Hirdetés

Tudtátok?

Szent Iván éjszakájának nagy jelentősége volt a régmúlt időkben, ekkor ugyanis hatalmas örömtüzeket gyújtottak éjjel, és égő faágakkal kerülték meg a szántóföldeket, hogy bő legyen a termés. Ekkor van az év legrövidebb éjszakája, ami mágikus hatással bírt az emberekre, de az ünnephez kapcsolódik Shakespeare 1595-ben írt alkotása, a Szentivánéji álom is.

Fergeteges programok minden korosztálynak

Nem csigázzuk tovább a kedélyeket, máris mutatjuk, milyen nagyszerű programok várnak rátok ebben a parányi kis faluban.

Szent Iván éjszakájának a Szentendrei-szigeten 20 éves hagyománya van, bár idén – a korábbi évekkel ellentétben – rendhagyó programmal várnak benneteket a szervezők. A hagyományőrző esemény kissé átalakult, kapott egy kis lendületet, és vagányságot, így a szigetlakók és a környező települések lakóinak nagy örömére, egy teljesen új, ütős programsorozattal mutatkozik be a Szent Iván-éj június 23.-án.

Az este fénypontja minden kétséget kizáróan az Anna and the Barbies koncert lesz, élükön a kissé vadóc, ám annál szerethetőbb Pásztor Annával. A zenekar napjainkban minden korosztály körében nagyon népszerű, de nyilvánvalóan nem kell bemutatnunk őket nektek, hiszen biztosan jól ismeritek a számaikat!

Különleges finomságok, tánc, tűzijáték

Az este tűzijátékkal folytatódik, és ha szerettek táncolni, örömmel fogadjátok majd a hírt, hogy a Bananas együttes szolgáltatja majd a zenét a hajnalig tartó bulihoz. Mi rengetegszer vettünk már részt olyan eseményen, amelyen ők zenéltek, és higgyétek el, még azok is együtt ropták velünk, akiket évek óta, hosszas unszolással sem lehetett a táncparkett közelébe édesgetni.

A koncert, a tűzijáték és a buli mellett másra már nem is lesz szükségetek, mint a sziget gasztronómiai különlegességeire, melyekkel a Borkas, a Szittya Pita, a Lemon Bár, a Bringa Burger, és a Faluház büfé készül számotokra. Szívesen kóstolnátok sörkülönlegességeket is? Nincs akadálya, csak kérnetek kell!

A kapunyitás 19 órakor lesz, a rendezvény díjtalan, tehát semmi másra nem szükségetek, mint a tánctudásotokra, és az énekhangotokra. Hozzátok magatokkal a barátaitokat is, mert ez az éjszaka príma alkalom lesz arra, hogy újabb közös élményeket szerezzetek!

Megosztás: