Malomkert Fogadó – Szob

Malomkert Fogadó – Szob

Malomkert Fogadó Szob

INFORMÁCIÓK

Cím:

Szob

Férőhelyek:

8 szoba, 16 férőhely

Gasztronómia:

Saját étterem

Wi-fi:

Ingyenes

Parkolás:

Ingyenes

Malomkert Fogadó – Szob

Kedves jövőbeli Vendégünk, Kedves Érdeklődő!

A Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál található szobi Malomkert Ökoturisztikai Központ fő filozófiája a helyi értékek védelme. Ez mind hagyománykövetésünkben (nemzeti és helyi), mind termelési-előállítási-vendéglátási programunkban látható.

A nálunk megtalálható lehetőségek röviden:
– 2 fős szobák, melyekből 2 pótágyas (összesen 16+2 hely)
– minimum 2 éjszaka foglalható
– csak félpanziós ellátás (reggeli + vacsora)
– saját lovarda lovasoktatással, tereplovaglás
– saját horgásztó
– játszótér
– hatalmas terasz, park
– ökoturisztikai idegenvezetés.
– öko gondolkodás, fenntarthatóság-központúság
– hagyományos, szezonális konyha
– saját vagy helyi termékek (az asztalon is)
– gyönyörű természeti környezet
– kiváló megközelíthetőség
– kisvasút

Malomkert Fogadó Szob

Panziónk és az itt megszállók számára fenntartott vendéglőnk története a 20. század hajnalára tekint vissza, ahol már akkor lovasfogadó üzemelt. Ezt egy 1906-os képeslap is tanúsítja, mely segített az épület külsőjének legkorhűbb helyreállításában. A belső terek ugyanakkor újak, a szálláshely 2020-ban készült el. A renoválás alatt szem előtt tartottuk ökológiai lábnyomunk minimalizálását, melyet napkollektor-rendszerünkkel és komfortot adó infrapaneles fűtésünkkel -5 ℃-ig 0% Co2-kibocsátással tudunk teljesíteni.Szobáink 2 fő számára kényelmesek, melyekből 2 fürdőkádas szobánk pótágyazható, kisgyermekbarát.

Szállásunk természetközelisége is tükrözi szemléletünket. Természetes patakkal, saját halastóval rendelkezik a terület. Vizeink, és a területeink jelentős része a Nemzeti Park területén, Natura 2000 védelem alatt áll. Feltett szándékunk, hogy az itt megszálló vendégeknek nem hétköznapi természeti, gasztronómiai és minőségi élményt adjunk, ami egyben helyi, magyar értékeinket és a helyi termékeket részesíti előnyben. Ezt a Központ saját, 130 hektáros gazdasága segíti, ami a Biokontroll Hungária Zrt. által minősített Öko terület, melyből ~25 ha. öko gyümölcsös. Őshonos állattartással, rideg (azaz a legtermészetesebb) tartási formával dolgozunk. Az előállított mezőgazdasági nyersanyagokat (bivaly, szürkemarha, mangalica hús, saját tóból hal, öko gyümölcsök) helyben dolgozzuk fel saját kisüzemünkben.Ennek köszönhetően ételeinket saját gazdaságunkban előállított kézműves, helyi termékekkel készítjük, és tesszük kedves vendégeink elé. Néhány példa saját termékeinkből, melyek az asztalra kerülnek: bivaly szalámi és sonka, mangalica kolbász, sonka, szalonna, saját sajtok és tejtermékek (parenyica, natúr alpesi, roquefort-kultúrával készült kéksajt), frissen fejt tej, házilag készített krémek (padlizsánkrém, zakuszka), lekvárok (saját, vagy helyi termelők gyümölcsöséből), szörpök (bodza, feketeribizli, homoktövis), séfünk által készített házi kovászolt kenyér, pogácsa, aprósütemény.

Italkínálatunk is törekszik magyar forrásokra, kis- és kézműves termelőkre építeni. Söreinket magyarországi kisfőzdéből hozatjuk, melyek tartósítószermentesek, nem pasztörizáltak. Borainkat gondos odafigyeléssel válogattuk a Balatonfelvidék, Szekszárd és Tokaj minőségi borászataiból.

Mivel a fent sorolt értékeket nem szeretnénk elveszíteni, konyhánk kizárólag szezonális, helyi termékekkel foglalkozik. Ez ugyan nem engedi meg az „á la carte” vendéglő fenntartását viszont meg tudja mutatni milyen a minőségi alapanyagokból professzionálisan, hagyományainkat őrizve elkészített étel.

Szálláshelyünk jól megközelíthető. Saját, éjjelre zárt parkolónk van, távolsági buszállomás a gazdaság bejáratánál, a Szob-Márianosztrai kisvasút megállója 30m-re, vasútállomás 1km-re, Szob központjától 1,5, Zebegénytől 4 km-re vagyunk.

Köszönjük hogy elolvasta bemutatkozásunkat, sok szeretettel várjuk szállásunkon!

NTAK regisztrációs szám: EG20006143 – Panzió
Forrás: szallas.hu

Malomkert Fogadó – Galéria:

Település

Térkép

Szobi programok

Közelgő események

Szálláshelyek Szobon

Látnivalók Szobon

Megosztás: