Blog

Szabadstrandok a Dunakanyarban

Szabadstrandok a Dunakanyarban – Csobbanj egyet!

Ha a „szabadstrandok a Dunakanyarban” tétel szerepel a Dunakanyar bakancslistátokon, vagy csak megbolondultok a hőségben, akkor bizony itt az alkalom, hogy szépen sorban egymás után kipipáljátok a térség legjobb szabadvízi élményt nyújtó strandjait. Mutatjuk, hol fogjátok tölteni a következő heteket!

Szabadstrandok a Dunakanyarban


Palatinus tófürdő

Szabadstrandok a DunakanyarbanHa jártatok már a Palatinus tófürdőnél, akkor tudjátok, hogy hatalmasakat lehet pancsolni a lassan mélyülő tóban, aminek kellemesen füves a partja, a talaj pedig homokos, így bátran strandolhattok mindenféle labdával, és strandmatraccal, nem fogja semmi összeszurkálni a talpatokat. A partszakasz hossza 200 méter, a sok árnyékos területnek köszönhetően pedig a legmelegebb órákban is mindenki találhat magának helyet a hűsölésre és a szundikálásra.

Pizsi
Hirdetés

Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára a vízibiciklizést és a röplabdázást ajánljuk, de helyben bérelhettek nyugágyakat, napernyőt, illetve használhatjátok az értékmegőrzőt és az öltözőt is. Amennyiben még nem szereztétek be az idei trendnek megfelelő úszóalkalmatosságokat, itt azt is megtehetitek, ha pedig kifáradtok a fürdésben, megtömhetitek a hasatokat a négy büfé egyikében valami igazi strandos kajával.

Szabadstrandok a DunakanyarbanGyerekekkel is érdemes felkeresni a Palatinust, hiszen teljes mértékben gyerekbarát, és a jegyárak is nagyon kedvezőek (felnőtt: 400 Ft, gyerek: 100 Ft), sőt, délutáni kedvezmény is van.

Nyitva tartás: május 15-szeptember 15. között hétköznap: 09:00-19:00-ig, hétvégén: 09:00-20:00-ig, pénztárzárás: 18:00

Elérhetőségek: Dorog, tel: +36 30 396 7905 (A legközelebbi vasútállomást 2000 méterre, a legközelebbi buszmegállót 50 méterre találjátok) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Öböl Music Beach

Szabadstrandok a Dunakanyarban700 méter hosszú homokos-füves parton hatalmasat fürödhettek egész szezonban, akár kisgyerekekkel látogattok ide, akár egy hatalmas baráti társasággal. A tóban kiválóan használhatjátok a felfújható flamingókat, matracokat és úszógumikat is, de érdemes úszni is néhány „kört”.

Ha egy kicsi szünetet tartanátok a fürdésben, csónakázhattok, focizhattok és röplabdázhattok is, illetve fontos tudni, hogy vannak öltözők zárható öltözőszekrényekkel is. A két büfében általában tipikus strandos ételeket fogyaszthattok, de a homokozó készletet sem érdemes otthon hagyni, ha a legkisebbek szívesen készítenének pár homoksütit.



Nyitva tartás: Szezonban (június 1-agusztus 31.) hétfő-péntek: 10:00-20:00-ig, szombat- vasárnap 09:00-20:00, szezonon kívül minden nap: 12:00-18:00-ig

Elérhetőségek: Dorog, (A legközelebbi vasútállomás 1100 méter, a legközelebbi buszmegálló pedig 900 méter) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Dunabogdányi szabadstrand

Dunabogdány strandA dunabogdányi strandon a fokozatosan mélyülő víz tisztasága kiváló, a homokos partot pedig évtizedek óta nagyon kedvelik a strandolók. A partszakasz hossza nagyjából 150 méter, ezt – amíg a szem ellát – színes törölközők tarkítják. A korábbi évekhez képest nagy változást jelent, hogy a part mentén álló fák jelentős részét kivágták, így a strandon igen kevés (mondhatni ritka, mint a fehér holló) az árnyékos rész.

Hétvégén már délben ki lehet tenni a „megtelt” táblát, ezért igen bonyolult a parkolás és a strandolás is, főleg gyerekekkel. A közeli röplabdapálya és játszótér azonban mindig örömet szerez azoknak, akik szívesen mozognának még egy kicsit a fürdésen kívül is, ha pedig megéheztek, a strand közelében lévő két büfé szeretettel lát benneteket vendégül. A strand használata ingyenes.

Nyitva tartás: folyamatosan

Elérhetőségek: 2023 Dunabogdány, Strand utca 5. (A parkolást nagyon nehezen lehet megoldani, a legközelebbi buszmegálló kb 5 perces sétára található.) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Kisoroszi Sziget-csúcs

Sziget-csúcs strandA kisoroszi strand az egyik legnépszerűbb szabadstrand a Dunakanyarban, a kiváló elhelyezkedése, a gyönyörű panoráma és a mesés hangulata miatt. A Szentendrei-sziget csúcsánál fekvő terület évtizedek óta látja vendégül a fürdeni vágyó helyieket és a kirándulókat is, és ami még fontos szempont lehet, a kutyákat is! A partszakasz hossza vízállástól függően 200-600 méter, a part és a víz talaja egyaránt kavicsos.



Az árnyékos részek és a napos területek egyaránt népszerűek, ki-ki megtalálhatja a számára legkedvesebb elfoglaltságot. A büfében megebédelhettek, kiegészítésként pedig magatokkal hozhattok egy hűtőtáskát is, telis-tele gyümölcsökkel, otthoni szendvicsekkel és egy pár doboz hideg sörrel. A strand ingyenesen használható.

Nyitva tartás: nyári időszakban folyamatosan

Elérhetőségek: 2024 Kisoroszi, Széchenyi út, tel.: +36 70 299 0856 (A szabadstrand a Szentendrei-sziget északi oldalán található, a parkolás díja autóval 2000 Ft) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Horányi strand

Horányi strandAz Alsógöddel szemben fekvő strand igazi Paradicsom, minden generációnak sok szeretettel ajánljuk pihenéshez, kikapcsolódáshoz és önfeledt lubickoláshoz is. A víz talaja és a part homokos-kavicsos, és a partszakasz teljes hosszán (150 méter) kiváló a víztisztaság. Bár az árnyékos részek száma sajnos nem túl sok, a helyiek és a turisták egyaránt nagyon szereti a strandot, minden előnyével és hátrányával együtt.

A helyi büfékben alaposan belakmározhattok, ha kifáradtatok a fürdésben, és az öltözőket is igénybe vehetitek. A strand használata ingyenes, nyár közepén pedig érdemes figyelni a programokat, ugyanis Horányban a vízparton rengeteg koncert és fesztivál tarkítja az amúgy is színes strandolós nyári napokat.

Nyitva tartás: a strand reggel 7 és este 8 között tart nyitva

Elérhetőségek: 2015 Szigetmonostor, Nagyduna stny. 85. (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Bánki tófürdő

Bánki-tó strandA homokos-füves part árnyékos részén máris érdemes leteríteni a plédet, mielőtt bementek a vízbe, ugyanis a tóparton nem érdemes egy napnál kevesebb időt eltölteni. A víztisztaság kiváló, a gyorsan mélyülő, ám kellemesen meleg vízben így hatalmasakat úszhattok reggeltől estig. Szintén nagyon szuper, hogy csónakázásra és vízibiciklizésre is lehetőségetek nyílik, ha ide látogattok, az úszás után pedig biztosan jól fog esni, ha megrohamozzátok a büfét, hogy megtömjétek a hasatokat valami finomsággal.



Az öltözőt és a zárható szekrényeket bátran használjátok, és a játszótér is jó barátotok lesz. A jegyárak ár/érték aránya teljesen jó, a felnőtt belépőjegy 650 Ft, a gyermekek (6-18 év), a nyugdíjasok, és a bánki üdülősök jegye 325 Ft, 6 éves kor alatt pedig ingyenes a belépés.

Nyitva tartás: Június 1-augusztus 31.-ig minden nap: 09:00-19:00-ig

Elérhetőségek: 2653 Bánk, Tóparti stny., tel.: +36 30 287 0108 (A legközelebbi buszmegálló 500 méterre található) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Gödi szabadstrand

Gödi szabadstrand300 méter hosszú partszakasz csak arra vár, hogy belakjátok a színes törölközőkkel és strandmatracokkal. A víz tisztasága megfelelő, a part pedig kavicsos, így a strandoláshoz mindenképpen hozzatok magatokkal papucsot, és vastagabb plédet is. Az árnyékos részeken kedvetekre pihenhettek, a gyerekek pedig imádni fogják a közelben található játszóteret.

Öltöző, mozgáskorlátozottak számára is használható mosdó, és büfé szolgálja a strandolók kényelmét, de akár kenuba is pattanhattok, ha úgy tartja kedvetek. A strand használata ingyenes.

Nyitva tartás: nyári időszakban folyamatosan nyitva tart

Elérhetőségek: 2131 Göd, (A legközelebbi vasútállomás 2000 méter, a legközelebbi buszmegálló pedig 1000 méter innen.) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Dunakeszi szabadstrand

Dunakeszi szabadstrandA strand nemrégiben készült el, és 250 méter hosszú partszakasszal vár benneteket. A víz gyorsan mélyül, a part és a víz talaja egyaránt kavicsos, tehát papucsot vagy cipőt mindenképpen hozzatok magatokkal. A gyerekek nagyon szeretik válogatni a színes kavicsokat, így vödröket, lapátokat is érdemes magatokkal hozni. Ha napozni szeretnétek, bőven van hozzá helyetek, ugyanakkor rengeteg árnyékos rész is van, ami a legmelegebb nyári órákban nagyon hasznos lehet.

Mivel a víz gyorsan mélyül, ezért azt javasoljuk, hogy óvatosan menjetek be, és először tapasztaljátok meg, mekkora a sodrás, utána kezdjetek lubickolni. A közelben büfét, öltözőt és játszóteret is találtok, ha pedig szerettek labdázni, akkor mindenképpen hozzatok magatokkal zsugát, mert itt bőven lesz hely egy kis testmozgáshoz.

Nyitva tartás: Nyári időszakban folyamatosan

Elérhetőségek: 2120 Dunakeszi, Liget utca 2-4., (A legközelebbi vasútállomást 1700 méterre, a legközelebbi buszmegállót pedig 1000 méterre találjátok) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Szentendre, Postás strand

Postás strand SzentendreA Postás strand Szentendre első legális szabadstrandja, ami töretlen népszerűségnek örvend homokos partjának köszönhetően. A partszakasz hossza nagyjából 150 méter, az árnyékos részek száma viszont igen csekély. A víztisztasággal kapcsolatban érdemes folyamatosan tájékozódni, mert olykor aggasztó híreket olvashatunk. A fürdeni vágyók mindenesetre ragaszkodnak hozzá.

A helyszínen futballpálya, teniszpálya, játszótér, öltöző és büfé vár benneteket, a napolajat és a strandmatracokat pedig semmiképpen ne hagyjátok otthon, mert szükség lesz rájuk. A strand használata egyébként ingyenes.

Nyitva tartás: Nyári időszakban folyamatosan nyitva tart.

Elérhetőségek: 2000 Szentendre, Strand u., tel: +36 26 300 407 (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Lupa-tó

Lupa-tóA strand 100 hektáros területen fekszik, és 10000 fő befogadására alkalmas. Két részből áll, az egyik az Öböl Beach, a másik pedig a Prémium Beach. A főszezon június 1-től augusztus 31-ig tart, vásárolhattok napijegyet, sport napijegyet, bérletet és sport bérletet is. Ha szuper sportélményekhez szeretnétek jutni, akkor nagy kedvenc lesz a Flyboard, a Jetovator, a Wakeboard Centrum, és a Búvár Centrum, de mindig nagyon népszerű a Sup, a Street Workout, a Vízi Élménypark, és a strandröplabda pálya is.

Természetesen van chistella ball, teqball, turnball, petanque, kajak, kenu, és strand tenisz is, így a street food ételek, a privát beach, a gyerek beach, a koktélok, és a pálmafák mellett kipróbálhatjátok magatokat egy csomó izgalmas sportban. A gasztrosétányon remek finomságokat vásárolhattok, akár palacsintára, akár valamilyen trendi fogásra vágytok.

Lupa-tóA jegyárak nagymértékben függnek attól, hogy melyik strandra milyen jegyet vesztek, ezért azt tanácsoljuk, hogy az árakkal kapcsolatban a strand honlapján tájékozódjatok indulás előtt.

Nyitva tartás: Minden nap 09:00-21:00-ig

Elérhetőségek: 2011 Budakalász, Tó utca 1. (A legközelebbi vasútállomást 1500 méterre, a legközelebbi buszmegállót pedig 1000 méterre találjátok. A tóhoz saját kisbusz közlekedik, de van biciklis parkoló is.) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Zebegényi szabadstrand

Zebegényi szabadstrandA zebegényi szabadstrand nem túlságosan nagy, ám 100 méter hosszú partjának köszönhetően a helyieknek, és az ide érkező nyaralóknak kellemes felüdülést jelent itt fürdeni. A víz tisztasága megfelelő, a víz és a part talaja pedig egyaránt kavicsos, tehát érdemes papucsot hozni magatokkal. Az árnyék viszonylag kevés, de van öltöző, és a napozóágyakat ingyenesen használhatjátok. A strand használata szintén ingyenes.

Nyitva tartás: nyári időszakban folyamatosan látogatható

Elérhetőségek: 2627 Zebegény, (A legközelebbi vasútállomás 300 méterre, a legközelebbi buszmegálló 10 méterre található.) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Pázsit-tó 

Pázsit-tó strandA tó nagyon népszerű a szigeten élők körében, de az utóbbi években a Dunakanyar más településein élők is elkezdték maguknak felfedezni. A víztisztaság kiváló, a part pedig 600 méter hosszan terül el. A füves-homokos parton nagyszerű élmény piknikezni az árnyékban, de a tó mellett található büfében is megkóstolhatjátok a strandos finomságokat. A tóhoz érdemes korán érkezni, hiszen az árnyékos részek száma véges, így ha korán érkeztek, lecsaphattok a nagyobb fák nyújtotta árnyékra.

A közelben öltöző, játszótér, focipálya, és röplabda pálya is található, de vízibiciklit és csónakot is bérelhettek. A felnőtt napijegy ára 600 Ft, a diákjegy, a nyugdíjas jegy és az úszójegy pedig egyaránt 400 Ft.

Nyitva tartás: minden nap 09:00-19:00-ig tart nyitva

Elérhetőségek: 2017 Pócsmegyer, Pázsit-tó, tel.: + 36 30 274 6201 (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Nagymarosi szabadstrand

Nagymarosi szabadstrandA nagymarosi strand egy 200 méter hosszú kavicsos-homokos (néhol iszapos) partszakaszon terül el, ahol a víz viszonylag gyorsan mélyül, ám annál hűsítőbb. Sajnos az árnyékos helyek száma igen csekély, de ettől függetlenül nagyon népszerű a helyiek és az ide látogató strandolók körében. A közelben öltöző, játszótér és több büfé vár benneteket, utóbbiakban igazi strandos kajákat kóstolhattok a hekktől a hamburgerig.

Gyerekekkel feltétlenül érdemes itt strandolni, hiszen sokat homokozhatnak a kevésbé napos órákban, ám nagyon kell ügyelni arra, hogy bár a helyiek gyakran önkéntesen csoportokba állva szedik a szemetet, azért viszonylag sok a szemét és a törött üveg is. A strand használata ingyenes, a víz tisztasága pedig megfelelő egy hatalmas nyári csobbanáshoz.

Nyitva tartás: nyári időszakban folyamatosan nyitva tart

Elérhetőségek: 2626 Nagymaros, Hunyadi sétány (A legközelebbi vasútállomás 100 méterre, a legközelebbi buszmegálló pedig 50 méterre található.) (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Surányi szabadstrand

Surányi strandA surányi strandra rengetegen járnak fürdeni, annak köszönhetően, hogy sok nyaraló található a közelben. Az ide érkező pihenni vágyó helyiek és a kirándulók örömmel terítik le a törölközőket és a plédeket a kavicsos partra, hogy megmártózzanak a Dunában. A víz egyébként fokozatosan mélyül, viszont tudomásunk szerint a strand nem hivatalosan kijelölt szabadstrand, így mindenkinek csak saját felelősségre ajánljuk a használatát.

A közelben egyébként van egy élelmiszerbolt, és egy büfé, hétvégén pedig a helyi piacon is bevásárolhattok zöldségből, gyümölcsből és olykor pedig mézből és más finomságokból is.

Nyitva tartás: a strand folyamatosan nyitva tart

Elérhetőségek: Surány, Duna sétány (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Pilismaróti szabadstrand

Pilismaróti strandA pilismaróti Duna-part kavicsos parttal és számos fával vár benneteket. Itt aztán remek a pihenés, és a fürdés is, nem véletlen, hogy rengetegen járnak ide még kutyákkal is egy kicsit kikapcsolódni. A szemben elterülő Zebegény csodaszép látványt nyújt, ezért akár érdemes elmenni egy kicsit evezni is a part mentén, hogy még jobban megismerhessétek a környéket.

A közelben bolt, és büfé is található, ugyanakkor ennél a strandnál szintén nincs tudomásunk arról, hogy hivatalos, kijelölt szabadstrand lenne, így csak saját felelősségre használhatjátok. A használata amúgy ingyenes, és nem árt tudni, hogy gyakran motorcsónakkal is kikötnek a parton!

Nyitva tartás: a strand folyamatosan nyitva tart

Elérhetőségek: A strandhoz Pilismarót, Akácfa utcáról kanyarodhattok le (szabadstrandok a Dunakanyarban)

Dömösi szabadstrand

Dömösi strandA Dömös hajóállomás környékén fekvő kavicsos-füves part az egyik legkedveltebb vízpart a horgászok és az alkalmi sátorozók körében. Mi számos alkalommal láttuk már, hogy itt kötnek ki a kenusok/kajakosok, hogy egy kicsit megmártózzanak a vízben, de sok helyi is lejár a partra fürdeni. Tudomásunk szerint azonban nem hivatalos szabadstrand, ezért ha mégis úgy döntenétek, hogy itt fürödtök, azt csak saját felelősségre tehetitek meg.

A Hajóállomás büféjében érdemes legurítani egy üdítőt vagy sört, ha már erre jártok, és ha nem is szabad itt fürdeni, azért beleállhattok a vízbe, hogy picit hűsöljetek a kánikulában.

Nyitva tartás: folyamatosan nyitva tart

Elérhetőségek: a strand Dömös Hajóállomás mellett található (szabadstrandok a Dunakanyarban)

A Dunakanyar további strandjait és fürdőit ide kattintva éritek el.
Ha nem tudjátok, hogy melyik strandot próbáljátok ki legelőször, azt tanácsoljuk, hogy sorsoljátok ki, és bízzátok a véletlenre a dolgot. Ki tudja, milyen élményben lehet részetek. Ez elvégre a Dunakanyar!

Megosztás: