Blog

Római-part piac

Mutatjuk a Dunakanyar legmenőbb áprilisi programjait

Ahogy ígértük, ebben a hónapban is hozzuk nektek a legfrissebb programajánlónkat. Bár úgy tűnik komoly lehűléssel és egy beígért havazással köszönt be az április, mégis azt gondoljuk, nem érdemes a négy fal között unatkozni, hanem irány valamelyik izgalmas rendezvény vagy felfedeznivaló. Nézzük mi minden vár benneteket ebben a bolondos áprilisban, ha a Dunakanyart választjátok.

FONTOS: ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a Dunakanyar eseményeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre ITT.

Tickless 2024
Hirdetés

ÁPRILIS 3.

Bunker túra, Esztergom

Strázsa-hegyi kilátó Esztergom
Fotó: I Love Dunakanyar

Izgalmas sétával indítja a hónapot a Duna Ipoly Nemzeti Park. Az Esztergom melletti Kis-Strázsa-hegyen található egy felhagyott szovjet katonai lőtér, mely csupán ilyen alkalmakkor, és kizárólag vezetővel látogatható. Ráadásul a hegy tetején magasodó kilátó is megnyitja kapuit erre a napra a kíváncsi tekintetek előtt.

ÁPRILIS 7.

Felméri Péter önálló estje – Vác

Dumaszínház (Vác)
Fotó: Dumaszínház (Vác) Facebook

„Nagyon fontos dolog egy ember életében a kikapcsolódás. Hogy ne csak a munkára, a tanulásra koncentráljon, hanem legyen egyéb elfoglaltsága, ami által el tud szabadulni a mindennapi fárasztó gondoktól. A humor is egy ilyen lehetőség. Nagyon meg tud mozgatni, sok fantáziát igényel, ezáltal teljesen ki tudsz kapcsolni.” /Felméri Péter/

Ti is kedvelitek a stand-up műfaját? Éljétek meg az önfeledt kikapcsolódás élményét ezúttal Vácon, a Madách Imre Művelődési Központban!

ÁPRILIS 8-11.

Lírai séta Szentendrén

Ezen a hétvégén a Szentendrére látogatók egy hangulatos séta vagy bringázás közben felkutathatják és elolvashatják „A költő te magad légy! – szabad-ötletek jegyzéke” című felhívására beküldött verseket. A szervezők a beérkezett verseket kihelyezik a városi közintézmények ablakaiba, belvárosi kirakatokba, buszmegállók plakáttartóiba is, de elkészítik Szentendre Verstérképét is erre az alkalomra.

ÁPRILIS 9.

Húsvéti mézeskalács családi foglalkozás – Szigetmonostor

Szigetmonostor Húsvét 2022
Fotó: Szigetmonostor Faluház Facebook

Szuper, ingyenes családi alkotónappal hangolódhattok a húsvétra a legkisebbekkel is, ha ellátogattok a Szentendrei-sziget bájos falucskájába, Szigetmonostorra. Ne felejtsetek el regisztrálni előtte!

Visegrádi tavaszi lovagi játékok és lakoma

Folytatódik Visegrádon a nagysikerű programsorozat, ami garantáltan hatalmas élmény lesz minden korosztály számára. Solymászbemutató, lovagi torna, mesterségek udvara, fejedelmi királyi lakoma… Ugye, hogy nem is kell ennél több egy tökéletes visegrádi kiránduláshoz?

ÁPRILIS 10.

Vác, a barokk csoda – városnézés

Kolodko szobor Vác Mária Terézia
Fotó: I Love Dunakanyar

Ez a város egész egyszerűen annyi látnivalót rejt, hogy érdemes legalább egyszer vezetett sétán felfedezni az összes nevezetes helyet. Valószínűleg még azoknak is tudnak majd újat mutatni, akik egyébként ebben a gyönyörű barokk városban élik mindennapjaikat.

ÁPRILIS 15.

Húsvéti asztaldísz workshop – Nagymaros

Ha van igazán tökéletes, „csajos” program, akkor ez a workshop a Dunakanyar egyik legmenőbb virágosánál mindenképpen annak számít. Fontos, hogy regisztráljatok előre, hogy ne maradjatok le erről az eseményről. A workshop előtt/után pedig bőven lesz időtök felfedezni Nagymaros látnivalóit is, esetleg átugrani Zebegénybe egy isteni specialty kávéra.

ÁPRILIS 17-18.

Skanzen húsvét – Szentendre

Skanzen Húsvét 2020

Nem tudjuk Ti hogy vagytok vele, de mi nagyon szeretjük az olyan hagyományőrző programokat, ahol betekintést nyerhetünk régi népszokásokba. Ma már a városi gyerekek ritkán találkozhatnak például igazi locsolkodással, hagyományos tojásfestéssel, így szívből ajánljuk ezt a programot kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

ÁPRILIS 24.

I. Nőtincsi Nemcsakpiac – termelői és kézműves vásár

Nőtincsi NemcsakPiac
Fotó: Nőtincsi NemcsakPiac Facebook

Már az esemény neve is izgalmasan hangzik, így biztosan nem egy unalmas napnak néztek elébe, ha ellátogattok ezen a napon Nőtincsre. A szépséges nőtincsi tó partján megrendezésre kerülő piacon helyi termelők finomságaival, kézműves termékekkel találkozhattok majd.

ÁPRILIS 30.

Kert a köbön, Nemzeti Botanikus Kert Vácrátót

Az ihlet és az intuíció a zene és az evolúció tükrében
Fotó: botanikuskert.hu

Tudós beszélgetés, kerti piknik és jazz koncert tulipánvirágzáskor? Naná! A Nemzeti Botanikus Kert soron következő programja valóban különlegesnek ígérkezik. Ráadásul bizton állíthatjuk, páratlan élmény a botanikus kertben sétálgatni, mikor teljes pompájukban nyílik a millió féle tulipán.

A felsorolt rendezvényeken kívül természetesen bőven akad még kihagyhatatlan program erre a hónapra. A teljes programajánlónkat itt találjátok. Ha összekötnétek valamelyik nevezetesség felfedezésével is a kirándulást, ide kattintva tudtok böngészni a Dunakanyar legklasszabb látnivalói között.

Borítókép: Római parti Piac Facebook

Megosztás: