Blog

Szentendre

Mutatjuk a Dunakanyar legmenőbb márciusi programjait

Végre itt a tavasz és a jó idő, indulhat a Dunakanyar felfedezése! Összegyűjtöttük Nektek a legmenőbb márciusi programokat, hiszen igazi programkavalkáddal vár benneteket a régió ebben a hónapban!

FONTOS: ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a Dunakanyar eseményeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre ITT.

Március 5.

Ismerd meg a Várhegyet Szendy Szilvivel – Esztergom

Keresve sem találnátok jobb alkalmat az esztergomi Várhegy bejárására, mint egy profi idegenvezető által vezetett séta. Megannyi érdekességet és látnivalót tartogat Esztergom ikonikus központja, amihez bizony jól jön, ha valaki végigvezet bennünket és szaktudásával, történeteivel színesíti a kirándulást.

Tickless 2024
Hirdetés

Március 11.

SZÓLÓ Borkóstoló – Zebegény

Zebegénybe bizony bármilyen különösebb indok nélkül is mindig érdemes felkerekedni, de ha mindehhez egy szuper programot is találunk, akkor igazán nem tudunk több okot az otthonmaradásra. A Duna-parton található Helyben Kávézó egy borkóstoló eseménnyel indítja a „jó idős” szezont, ahol a finom falatok és érdekes történetek sem maradnak el.

Facebook esemény: KATT IDE.

Március 12.

Huszáros hétvége a Skanzenben – Szentendre

Huszáros hétvége a Skanzenban
Fotó: Szentendrei Skanzen

Ha van esemény, amit minden évben nagyon várunk, akkor az a Szentendrei Skanzen tavaszi nyitása. A márciusi hosszúhétvégén (03.12-15.) korabeli huszárviseletbe öltözött huszárok varázsolják el a kicsiket és nagyokat, a már megszokott színes programokkal.

Nagybörzsönyi Erdei Vasút szezonnyitás – Nagybörzsöny

Nagybörzsönyi kisvasút - Nagyirtáspuszta
Fotó: I Love Dunakanyar

Bár télen sem áll meg az élet a nyugat börzsönyi zsákfaluban, azért mégiscsak az a legjobb, mikor tavasszal újra elindul az erdei vasút és a kirándulást össze lehet kötni egy kisvasutazással. Ha még nem próbáltátok, idén mindenképpen írjátok fel a bakancslistátokra. Szuper program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Persze a hajtánypályát se hagyjátok ki!

XI. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár – Szigetmonostor

Mikor jártatok utoljára a Szentendrei-szigeten? Ha már régebben, bizony itt az alkalom, hogy kiruccanjatok Szigetmonostorra. A 11. éve megrendezésre kerülő rendezvényre kiállítással, vásárral, gyerek programokkal és sok-sok környékbeli finomsággal készülnek a szervezők.

Sződfeszt – Sződ

Sződdel viszonylag ritkán találkozhattok programajánlónkban, így most használjátok ki az alkalmat és látogassatok ki a Sződfesztre. Gyerekprogramok, néptáncbemutatók, este Ismerős Arcok koncert, utána pedig egy fergeteges utcabál vár benneteket.

V. BBQ Forradalom a zebegényi Füstölgőben

Füstölgő Sarok BBQ - Zebegény

Faludi Danit és a zebegényi Füstölgőt sokaknak nem kell már bemutatni. Valószínűleg a lelkes gasztro rajongók már tűkön ülve várták a szezonnyitást. Nos, jó hírünk van, ugyanis ezen a hétvégén Dani és fergeteges BBQ fogásai is visszatérnek. A helyek limitáltak, így ne felejtsetek el jelentkezni az eseményre Facebookon!

Váci Tavaszi Fesztivál Nyitóhangverseny

Fantasztikus programsorozattal készül Vác az idei tavaszi szezonra, melynek nyitó eseménye a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar hangversenye lesz a Madách Imre Művelődési Központban. A jegyek már kaphatóak.

Március 25.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Szentedrei Tavaszi Fesztivál 2022
Fotó: Szentedrei Tavaszi Fesztivál Facebook

Március végétől április közepéig mindenképp érdemes Szentendrére is kiugrani, ugyanis az évek óta megrendezésre kerülő programsorozat keretein belül koncertek, színházi előadások, és kiállítások is megrendezésre kerülnek a város különböző helyszínein.

Március 26.

Zenés Borvacsora a Rácz Fogadóban – Kisoroszi

Kisoroszi nem csak nyáron izgalmas úti cél, ezúttal egy hangulatos, hét fogásos borvacsora miatt érdemes ellátogatni a faluba. A borokat Tóth Tamás sommelier mutatja be nektek, emellett pedig Csillik Gábor séf isteni fogásai kísérik majd a borsort.

Honeybeast koncert – Vác

Honeybeast koncert Vác 2022
Fotó: Madách Imre Művelődési Központ Facebook

„Te vagy a legnagyobb hős a világon: Én a királynőd és te a királyom. Hova is rejtsem el a szívem tőled, nehogy a végén majd összetörjed.” Ha te is énekelve olvastad az előző sorokat, akkor ezt a váci koncertet gyorsan írd be a naptárba! Ráadásul a Honeybeast turné valamennyi állomását Dallos Bogi koncertje teszi még emlékezetesebbé.

Március 27.

Szerb és Balkáni séta élőzenés balkáni vacsorával – Szentendre

Mindig nagyon izgalmas újra felfedezni egy már régóta ismerős várost egy tematikus séta alkalmával. Egészen más megvilágításba helyezi a már addig látott helyszíneket. Ez az interkulturális és gasztronómiai élménynap szuper lehetőség tartalmas beszélgetésekre, ismerkedésre és Szentendre szerb hagyományainak megismerésére is.

Ennél színesebben nem is startolhatna a 2022-es szezon, és persze alig várjuk a folytatást!
A folyamatosan frissülő programajánló rovatunkban a felsorolt események részletes leírását is megtaláljátok, ill. ne felejtsetek el feliratkozni hírlevelünkre!

Ha szállást is szeretnél foglalni valamelyik esemény kapcsán, ide kattintva adunk is néhány tippet.

Jó szórakozást kívánunk!!

Megosztás: