Blog

V. Piroslábos fesztivál

V. PirosLábos fesztivál – Monostor ismét megnyitja kapuit!

Ismét eljött az a nap, amire egész évben vártunk! Szeptember 29.-én, szombaton tárt karokkal vár bennünket az V. PirosLábos fesztivál, a Dunakanyar legbájosabb rendezvénye. Mi már a nevéért is odavagyunk, nem beszélve az ötletes programokról, koncertekről, vásári forgatagról és a kulináris élményekről, amelyek évről évre több érdeklődőt csalogatnak Szigetmonostor utcáira.

Nem szeretitek a tömegrendezvényeket, de szívesen töltenétek a szombati napot egy családias hangulatú eseményen a Szentendrei-sziget nyugalmában? Akkor irány Monostor, legyetek vendégei a falu lakóinak, művészeinek, és ismerjétek meg a település színes életével.

PirosLábos fesztivál program

Az V. PirosLábos fesztivál célja

A PirosLábos fesztivál immár ötödik éve várja azokat az érdeklődőket, akik szívesen megismerkednének a település macskaköves Fő utcájával. Az egynapos rendezvényen elfeledett receptek kelnek életre, porták ősrégi kapui tárulnak szélesre, hogy bemehessünk rajta és átélhessük, hogy milyen is lehetett régen, és milyen most az illatos, fűszeres falusi élet.

A település minden évszakban gyönyörű, és mindig tartogat számunkra olyan programokat, amelyekkel még közelebb kerül a szívünkhöz. Gondoljatok csak a nyári koncertekre, vagy a közös családi programokra. Éppen ezért minden ősszel alig várjuk a PirosLábos fesztivált, ami egy kicsit megint összehozza azokat, akik szívesen látogatnak ki a térség családi hangulatú rendezvényeire.

PirosLábos fesztivál 2019

Az V. PirosLábos fesztivál programja

A fesztiválon kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből. Ezért ha szeretitek a hasatokat, ne hagyjátok ki a kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket. A vásári forgatagban pedig annyi csodás portéka vár benneteket, hogy ember legyen a talpán, aki nemet tud mondani egy-egy kézműves termékre. Mi minden évben teletömjük a vászontáskánkat olyan emlékekkel, amelyekről mindig a szigetmonostori fesztivál jut eszünkbe.

A kulináris élményeken és a vásári forgatagon kívül szélesre tárt kapukkal várja látogatóit a Plébánia, a Református és Katolikus templom is. Ha jártatok már a rendezvényen, akkor tudjátok, hogy minden évben különféle tematikájú és elnevezésű udvarokba is ellátogathattok. Ezek idén a következők lesznek:

  • Beugró
  • Bolhapiac
  • Helyi termék udvar
  • Játszani-látszani udvar
  • Kertbarátok udvara
  • Levendula udvar
  • Ínyencségek udvara
  • Menyegzői udvar
  • Meseudvar
  • Nagyszülők udvara
  • Öreg Ház Ízei tanyácska
  • Régimódi udvar
  • Sportudvar
  • Textilológus udvar

PirosLábos fesztivál mesterségek udvara

PirosLábos fesztivál kézműves vásár

További programok…

Azt gondoltátok, hogy végére is értünk a programoknak? Ó, dehogy! Lesz még bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, és parasztolimpia is. A rendezvény idei motívuma a játék, amely számtalanszor felbukkan a nap folyamán.

Természetesen koncertek is lesznek, hiszen nélkülük nem lenne teljes a fesztivál programkínálata. Igen színes lesz a zenei paletta, ugyanis lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek és helyi zenészek barátai.

A kedvenceink!

Képzeljétek, lesz örömdobolás, udvari bridzs, és több veterán autó is, a legkisebbek pedig piros lábosokban főzőcskézhetnek!

PirosLábos fesztivál koncertjei

A rendezvény programjairól a PirosLábos fesztivál honlapján, és a fesztivál Facebook oldalán találtok bővebb információt!

Nektek nincs más dolgotok, mint autóba, vagy biciklire pattanni, és belevetni magatokat az V. PirosLábos fesztivál nyújtotta mesés programokba. Garantáljuk, hogy egy fergeteges, családi hangulatú napot fogtok eltölteni a piros lábosoknak és a vendégszerető helyi lakosoknak köszönhetően!

Fotók: Kovács Attila

Megosztás: