Blog

Fesztiválok a Dunakanyarban

Nyár végi fesztiválok a Dunakanyarban – 2017

A legjobb fesztiválok a Dunakanyarban nyár végén lesznek! Csípős ételek, jó borok, kézműves sörkülönlegességek, panorámafutás, hajókirándulás, búcsú és mézes napok. Az augusztus több programot tartogat a térségbe látogatók számára, mint amennyit bele lehet sűríteni a naptárunkba. Miért ne használnátok ki a nyár utolsó hónapját arra, hogy részt vegyetek a Dunakanyar legjobb fesztiváljain és programjain? Mutatjuk, melyek lesznek a legjobb fesztiválok a Dunakanyarban!

Hirdetés

Nagymarosi Csípős Fesztivál (2017.08.26., Nagymaros)

Az „Éld át a szenvedélyt” jelmondattal hirdeti meg Nagymaros az idei Csípős Fesztivált, amely a csípős ételek kedvelőinek kedvez elsősorban, változatos csípős ételekkel és csípős paprikákkal. A rendezvény nem csak országosan ismert, de évek óta külföldről is érkeznek chilikedvelők a Dunakanyarba. A programok változatosak lesznek, így lesz paprika szépségverseny, csípős evőverseny, csípős főzőverseny, tombola, közös csípős ebéd, chili termékkóstoló, és keresik a csípős fesztivál legerősebb emberét is.

Nagymarosi Csípős Fesztivál

9. Szigetmonostori Lecsófőző verseny – Szent István Napok (2017.08.19. – 2017.08.20., Horány, Piac tér)

A horányi Piac téren 9. alkalommal kerül megrendezésre a Szigetmonostori lecsófőző verseny elnevezésű gasztro-megmérettetés, a XII. Szent István Nap rendezvény keretében. A vasárnap hajnalig tartó programok a család minden tagja számára tartalmas kikapcsolódást kínálnak, lesz itt kézműves vásár, rajzverseny, kürtős kalács, arcfestés, Jó lecsóhoz szól a nóta, és fellép a Bananas zenekar is.

Szent István Napi Borünnep (2017.08.19., Nagymaros, Fő tér)

A Fő tér gesztenyefáinak árnyékában kóstolhatjátok meg az ország különböző borvidékeiről érkező pincészetek borait a Borünnepen. Augusztus 19-én immár 10 éve hagyományosan megrendezésre kerül a lampionos felvonulás a Dunán, ezt követi a tűzijáték. A két nap folyamán kiváló borokkal, színes programokkal, termelői piaccal, finom ételekkel várják a szervezők a rendezvényre látogatókat.

4. Panorámafutás® Zebegény (2017. augusztus 26., Zebegény, Duna part)

Ha már fesztiválok a Dunakanyarban, kötelező megemlíteni a Panorámafutást, mely inkább amolyan „sportfesztivál” a régióban.
Szívesen sportoltok a Dunakanyarban? Erre is ajánlunk nektek egy remek programot! Augusztus utolsó szombatján Zebegényben panorámafutás indul, ahol az ígéret szerint idén is olyan jó hangulat vár majd benneteket, mint tavaly. Néhány újdonságot is terveznek, ezért azt kérik a szervezők, hogy úgy tervezzétek a napot, hogy a befutó után még kicsit maradhassatok!

Panorámafutás

IV. Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál (2017.08.18. – 2017.08.20., Vác, Zenepavilon)

A sörfesztiválon bemutatkoznak különféle sörfőzdék, lesz sörhas szépségverseny és megnézhetitek Hajdu Steve stand up comedy előadását is. Emellett olyan neves előadók koncertjein vehettek részt, mint Szandi, Pápai Joci és az Apostol. A háromnapos rendezvény minden programján ingyenesen vehettek részt, és több mint 100 féle sörkülönlegességet kóstolhattok!

Bogdányi Nyár – Augusztusi Búcsú Hétvége (2017.08.04. – 2017. 08.06., Dunabogdány)

A négynapos „hosszú hétvége” hajókirándulással kezdődik. Péntek este a Zsófia Főhercegnő hajón utazhattok, a zenét pedig a Judy in the sky szolgáltatja majd. Szombaton nemzetiségi délután lesz, majd egy valódi sváb bálban táncolhattok, ahol különféle civil szervezetek étel remekeit kóstolhatjátok meg. Vasárnap este a Rendezvénytéren tartják a Nagy Bogdányi Omega Bulit, ahol közreműködik a Régi Csibészek és a Szimfonikus Zenekar, hétfőn pedig Esztergomba hajózhattok. Remekül hangzik, ugye?

Mézes napok Kismaroson (2017.08.26. – 2017.08.27., Kismarosi Teleház)

A rendezvény első napján megnézhetitek a Dobay Márta színjátszótársulat műsorát, a Kismarosiak Kismarosról fotókiállítást, illetve népzenével és táncházzal is várják az érdeklődőket. Vasárnap fellép a M.É.Z. ( Meg nem értett zenekar), és a Calcutta Trió, de érdekesnek ígérkezik a skót zene, a gyümölcs süti verseny, a mézvásár, kirakodóvásár és gyümölcsvásár is.

V. Trimedio Váci Éjszakai Futás (2017.08.12., Vác, Március 15. tér)

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az éjszakai futás Vácon, ahol rövidtávon 2,4 km, hosszú távon 4,8 km teljesítése a cél. A verseny útvonala: Rajt: Vác Március 15 tér – Köztársaság út – Barabás Miklós út – Liszt Ferenc sétány – Ady Endre sétány – Petróczy László utca – Schuszter Konstantin Tér – Székesegyház megkerülés – Köztársaság út – Cél: Március 15 tér. A nevezési díjjal a szervezők a Váci Reménység Egyesület tehetségeit támogatják, a kísérő programok ingyenesek.

Augusztus 20. – Szentendre (2017.08.20., Szentendre, Duna korzó)

Az eseményen fellép a Kecskés Együttes, az Mc Masters zenekar, meghallgathatjátok a Kakaó koncertet és a Babra koncertet, a Szentendrei Teátrum és Nyár keretében pedig koncertet ad Boban Marković Orkestar, a világhíres szerb trombitaművész. Az ünnepre gasztronómiai vásárral, koncertekkel, táncházakkal, késő estébe nyúló kólózással és tűzijátékkal is várják a látogatókat.

Dumtsa forgatag - Szentendre

Irány Surány Fesztivál (2017.08.04. – 2017.08.05., Surány)

2017 Pócsmegyer – Surány éve, az idei fesztiválon különleges és változatos programokon vehettek részt. Fellép a Buborék Együttes, a Kerek Zenekar, a Lizsé zenekar és a Napfénypresszó zenekar, megnézhetitek a Ládafia bábszínház műsorát, és meghallgathatjátok Koós Réka és a Bodybuilders, a Madarak és Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjét is. A rendezvényt gyermek- és kézműves programok egészítik ki.

Reméljük, meghoztuk a kedvet ahhoz, hogy augusztusban több alkalommal is részt vegyetek néhány eseményen, hiszen a legjobb fesztiválok a Dunakanyarban nyár végén lesznek! A kánikulában hűsölhettek a térség szabadstrandjain akár Pilismaróton, Dunabogdányban, Gödön, esetleg a Szentendrei-szigeten. Ne hagyjátok elmúlni nyom nélkül a nyarat!

Megosztás: