Blog

Kékevező Fesztivál 2019, júliusi fesztivál, Dunakanyar, Horány

5+1 észbontó júliusi fesztivál a Dunakanyarban

A Dunakanyar nyári naptárát számos júliusi fesztivál színesíti! Mondjuk ez számunkra egyáltalán nem meglepő, hiszen mi szinte az egész nyarat a térség fesztiváljain töltjük. Ha ti is kedvet kaptatok hozzá, figyelmetekbe ajánljuk az alábbi hat rendezvényt, amelyben garantáltan nem fogtok csalódni! Ezennel megnyitjuk a júliusi fesztiválszezont!

Visegrádi Palotajátékok - Visegrád

5+1 júliusi fesztivál a forró nyári napokra!

1. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, amely hatalmas népszerűségnek örvend a helyiek és az ide látogató turisták körében egyaránt. A hagyományőrző programok öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban zajlanak majd.

Tipp!

2019-ben első alkalommal rendezik meg a Palotajátékok keretében a V4 Dudafesztivált, melynek keretében részt vehettek az élményduda készítésben és az óriás duda kirakásában is.

Helyszín: Visegrád

Időpont: 2019. július 12-14.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Fotó: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

2. Szentendrei Ister Napok

Szentendrén 2019. július 20-21-én kerül megrendezésre a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Ister Napok, azaz a Duna ünnepe. A város helyi hagyományaira, a szentendrei nemzetiségekre és a népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.

A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő gyermek- és vízisport program, táncház, és koncert várja a Szentendrére látogatókat.

A rendezvény során fellép többek között a Guca Partyzans Band, Parno Graszt, Borsa Együttes, Tímár Sára, és Szabó Enikő is.

Helyszín: Szentendre

Időpont: 2019. július 20-21.

Szentendrei Ister Napok
Fotó: Deim Balázs

3. Kékevező Fesztivál

A horányi Kékevező Fesztivál idén már július 12-én elkezdődik! Július 12-én 19 órától francia sanzonest és blueskocsma lesz a Torony Étteremben. Szombaton, 13-án egész napos vízparti programokra lehet számítani: kipróbálhattok vízi járműveket, sárkányhajózhattok, illetve a strandolás mellett horgász-, és futóverseny is lesz! A piactéren vásár, vásári komédiák, zene, tánc vár benneteket. Az esti utcabálon pedig fellép Bebe, zenész barátaival!

A falu végén jurta kocsma, a Pusztamonostori Birkás látja vendégül a farmra látogatókat. Vasárnap reggel morzsa party lesz, nyit a piac, zenés, tradicionális, horányi reggeli vár „Jó a fasírt!” jeligével az Attila Büfében.

Helyszín: Szigetmonostor, Horány

Időpont: 2019. július 12-14.

Kékevező fesztivál
Fotó: Kovács Attila

4. Bánkitó Fesztivál

A Bánkitó Fesztiválon július 10. és 13. között hatalmasat csobbanhattok a tó hűsítő vizében, egyúttal megmártózhattok majd a kortárs magyar kultúra legjavában a független zenei szcénától kezdve a képzőművészeten át a színházig!

Képzeljétek!

Külföldi művészek is érkeznek majd a fesztiválra, többek közt a Bob Moses Kanadából, a Viagra Boys Svédországból, Saul Williams és a Sudan Archives pedig Amerikából. 

Mi csak annyit mondunk: Irány Bánk, készüljetek fel arra, hogy egy fergeteges júliusi fesztivál vár itt idén is!

Helyszín: Bánk

Időpont: 2019. július 10-14.

Bánkitó Fesztivál 2019

5. XXVII. Váci Világi Vigalom

A Váci Világi Vigalom egy országosan jegyzett összművészeti fesztivál, amely több mint 100 programmal várja a látogatókat három napon keresztül. A koncertek, kiállítások, előadások, vidámpark, vásár, mesterségek utcája, és a számos gasztronómiai meglepetés minden évben rabul ejt bennünket. Higgyétek el, érdemes ellátogatni Vácra, ez a júliusi fesztivál nem tréfál!

A rendezvényen fellép a Nazareth, a Leander Kills, Dolák-Saly Róbert, az AK26, az Ocho Macho, Gubás Gabi, Fenyő Miklós, a Deák Bill Blues Band és a Kowalsky meg a Vega. Ugye milyen szuper a lista?

Vigalom honlapján minden hasznos információ megtaláltok!

Helyszín: Vác

Időpont: 2019. július 19-21.

Váci Világi Vigalom, júliusi fesztivál

+1. 5.Főtéri Kézműves Sörfesztivál

Július első hétvégéjén rendezik meg Esztergomban az 5. Főtéri Kézműves Sörfesztivált, ahol változatos gasztro-kínálattal, kézművesek utcájával, vásári forgataggal, jó hangulattal, ingyenes koncertekkel és közel százféle sörkülönlegességgel várnak benneteket három napon keresztül a szervezők.

Az eseményen fellép majd a Karthago, a USNK, a Pedrofon és Delhusa Gjon is!

Helyszín: Esztergom

Időpont: 2019. július 5-7.

Hirdetés

Utazz hajóval több júliusi fesztivál helyszínére!

Ennél mi sem lehet nagyszerűbb! Ha van olyan évszak, amikor legszívesebben nonstop hajóznánk, az a nyár, hiszen a nagy meleget sokkal könnyebb kibírni egy hajó fedélzetén. Jó hírünk van számotokra, ugyanis a júliusi fesztiválok többségére hajóval is érkezhettek.

Esztergom, Vác, Szentendre és Visegrád hajóállomásától csak néhány percet kell gyalogolnotok a fesztiválok helyszínére. Nézzük, hol érdemes nézelődni a járatok és menetrendek között!

Esztergom: A városba kirándulóhajóval és szárnyashajó járattal is utazhattok! Szívesen sétahajóznátok Esztergom legszebb dunai szakaszán? Arra is van lehetőség!

Vác: A településre érkezhettek szárnyashajóval is, de akár sétahajózáson is részt vehettek, ha Visegrádról utaznátok a városba!

Szentendre: Szentendrére naponta kétszer is indulnak menetrend szerinti kirándulóhajó járatok Budapestről, illetve erre halad a város érintésével az Esztergomba tartó kirándulóhajó is.

Visegrád: Visegrádon kikötnek a Budapest-Esztergom között közlekedő szárnyashajó járatok, és a Budapest-Esztergom között közlekedő kirándulóhajó járatok is. Ezenkívül Visegrád-Vác, és a Visegrád-Nagymaros-Dömös vonalon is sétahajózhattok!

A jegyeket mindenképpen érdemes ELŐRE MEGVENNI, mert hozzátok hasonlóan sokan szeretnének hajóval utazni ezekre a helyszínekre, a helyek száma pedig véges. Nehogy lemaradjatok a kiszemelt járatról!

Hajózás, fesztiválozás, nyári meleg. Lehet ennél jobb programotok júliusban?

Most, hogy teleírtuk a naptáratokat júliusi fesztiválokkal, már nincs más dolgotok, mint számba a helyeket, ahol egy picit fürödhettek is a Dunában a környéken. A szabadstrandok készen állnak, várnak benneteket egész nyáron, az éttermek és fagyizók pedig remek ízekkel és illatokkal csábítanak magukhoz.

Hajrá, vegyétek nyakatokba a térséget a júliusi hétvégéken is!

Megosztás: