Blog

Váci fesztiválok 2019

Váci fesztiválok 2019 – Íme a színes paletta!

Könnyű és komolyzenei események, kulináris élmények, gyermekprogramok, kézműves vásárok, főzőversenyek, és számos már emlékezetes program vár benneteket idén is Vácon, ahol soha nem áll meg az élet. A váci fesztiválok 2019-ben is kihagyhatatlan és színes élményekkel teszik emlékezetessé a nyaratokat!

Következzen az az 5+1 rendezvény, ami miatt garantáltan érdemes lesz ellátogatni a Duna bal partján található igazi barokk ékszerdobozba.

Váci fesztiválok 2019

Váci fesztiválok 2019 – 5+1 hihetetlen program!

1. 35.Régi Zenei Napok

Az idei évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 35. Régi Zenei Napok Fesztivál Vácon. A fesztivál 2019. június 29. és július 6. között lenyűgöző kurzus- és koncertkínálattal várja a historikus régizenei tanulmányokat mesterszinten folytatni kívánó hallgatókat, valamint a régizenét kedvelő közönséget.

A rendezvény Nyitókoncertje a váci Fehérek templomában június 29-én lesz 20:00 órakor, míg a Zárókoncertre a Székesegyházban kerül sor július 6-án, szintén 20:00 órai kezdettel.

Tipp!

A 35. Régi Zenei Napok programjáról a fesztivál honlapján és Facebook oldalán találtok bővebb információt!

Régi Zenei Napok

2. VéNégy Fesztivál

A váci fesztiválok 2019-es egyik nagy befutója egyértelműen a VéNÉgy Fesztviál, amely amellett, hogy nemzetközileg elismert esemény, a térség egyik kiemelkedő kulturális rendezvénye is. 2019. július 4. és 7. között színházi előadások, szabadtéri koncertek, és utcaszínházi előadások várnak benneteket Vácon, több helyszínen, számos újdonsággal.

Idén biztosan színpadra áll a Margaret Island, Szabó Balázs Bandája, a Tankcsapda, az Irie Maffia, a Follow the flow, és a Vad Fruttik is. Csodás kis lista, nem igaz? Szerencsére nem kell választani a koncertek közül, hiszen mindegyiken részt vehettek, akár jegyet, akár bérletet vásároltok magatoknak!

Hasznos infó!

Jegyeket a Váci Dunakanyar Színház Jegypénztárában, és a váci Tourinform irodában is vásárolhattok, minden más információt pedig megtaláltok a programokkal kapcsolatban az esemény holnapján vagy Facebook oldalán!

VéNégy Fesztivál, váci fesztiválok 2019

3. XXVII.Váci Világi Vigalom

Ugye jártatok már korábban a Váci Világi Vigalom szuper programjain? Akkor pontosan tudjátok, miért érdemes a nyári szabadság egy részét Vácon tölteni a rendezvény ideje alatt!

Az országosan jegyzett összművészeti fesztiválon száznál is több program várja az érdeklődőket. A koncertek, kiállítások, előadások, vidámpark, vásár, mesterségek utcája, és számos gasztronómiai meglepetés három napon keresztül gondoskodik arról, hogy idén nyáron is mesés élményeket szerezzetek a városban, 2019. július 19-20-21-én.

A Vigalom színpadán fellép a Nazareth, a Leander Kills, Dolák-Saly Róbert, az AK26, az Ocho Macho, Gubás Gabi, Fenyő Miklós, a Deák Bill Blues Band és a Kowalsky meg a Vega. Visszaszámlálás indul!

A Programfüzetet, és minden szükséges információt megtaláltok a Vigalom honlapján!

Váci Világi Vigalom

4. Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál

A váci Duna-parton idén is megrendezésre kerül a Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, ahol 4 napon keresztül több mint 100 kézműves sörkülönlegességet kóstolhattok, közben pedig vidámpark, kézműves vásár, és ismert hazai előadók koncertjei színesítik a programkínálatot.

Kíváncsiak vagytok a fellépőkre?

A 2019. augusztus 17-18-19-20.-án rendezett fesztiválon fellép majd Vastag Csaba, Radics Gigi, DJ Dominique, a New Level Empire és a Bottah Rankin & Jah Golden Band is. Mi ott leszünk. És ti?

Dunakanyar Sörfesztivál

5. Váci Lecsófesztivál

A váci Március 15. téren rendezett Lecsófesztivál minden évben népszerű esemény, ahol az egész napos, jótékony célú lecsófőző versenyen minden nevező megmutathatja, mitől lehet tökéletes egy lecsó.

A térség legkedveltebb gasztronómiai eseményén lecsó, és lecsó jellegű ételekkel lehet versenyezni, aki pedig a legtitkosabb receptet veti be, annak gyerekjáték lesz legyőzni a főtéren versenyző 50-60 csapatot. A színpadon eközben hazai előadók lépnek fel, a kóstolásból befolyt összeg pedig hátrányos helyzetű váci családokhoz kerül.

Készítsétek elő a recepteket, mert 2019. szeptember 7.-én nagy versenyre lehet számítani! A váci fesztiválok 2019-es eseményei közül garantáltan ez lesz az az esemény, ahova az orrotok vezet majd el benneteket!

Váci Lecsófesztivál

+1. XIII.Ars Sacra Fesztivál

2008-tól minden évben megrendezik az országos Ars Sacra Fesztivált, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan Vác idén is gazdag programkínálattal csatlakozik. A szervező alapítvány célja az, hogy a zsidó-keresztény kultúrában rejlő értékeket művészetek segítségével mutassa be.

A rendezvényen 2019. szeptember 14. és 22. között koncertek, kiállítások, színházi előadások, gyermekprogramok, filmvetítések, tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, kerekasztal beszélgetések, túrák és egyéb kulturális rendezvények várják az érdeklődőket.

Tipp!

Az esemény honlapján és Facebook oldalán minden fontos információt megtaláltok!

Ars Sacra Fesztivál, váci fesztiválok 2019

A város további programjairól a www.tourinformvac.hu/ oldalon találtok mindig naprakész információt, hiszen a váci fesztiválok 2019-es palettája természetesen nem teljes ezzel a hat színes rendezvénnyel.

Megyünk Vác, minket hat lóval sem lehetne távol tartani tőled!

Megosztás: