Blog

Elektromos átkelőhajó - Szentendre

Európa első Dunai elektromos átkelőhajójának átadása

Magyarországon, a Dunakanyarban adják át Európában először a Duna keresztirányú forgalmát biztosító elektromos üzemű átkelőhajóját. Az elektromos átkelőhajó ünnepélyes átadásra 2015. június 19-e 17:00-kor kerül sor.
A Szigetmonostor és Szentendre belvárosa között megvalósuló innováció, egyedülálló lehetőséget jelent majd a Szentendrei sziget környezettudatos megközelítésére. A hajó elektromos ellátását napelem is segíti, a jövőben pedig a feltöltés is kizárólag napelemes töltőállomásról történik majd.

Lilla Roadblock 2024. február
Hirdetés

Egy korábbi diesel üzemű hajó átépítésével az Üzemeltető Pásztor Révhajó Kft. és az Önkormányzat példát mutat arra, hogy hogyan lehet a tömegközlekedésben is nullára csökkenteni a káros-anyag kibocsátást.
A beruházás része annak a Szentendrei-szigeti fejlesztésnek, melyben a települések a jövőjüket a környezet és természet védelme szem előtt tartásával képzelik el, tájékoztatott Molnár Zsolt Szigetmonostor Község Polgármestere. A településvezető elmondta, hogy az úgynevezett „Ökosziget” elképzelés számos eleme valósul meg az év folyamán, hamarosan a közlekedést elektromos busz segíti majd Szigetmonostoron, és megkezdi működését a széndioxid kibocsátás csökkentését elősegítő Klímapark, melyben minden korosztály számára gyakorlati tanácsot és széleskörű ismereteket adnak.Az elektromos révből egyedülálló látvány nyílik Szentendrére, és a Szigeten partot érve pedig az „Ökosziget” nyújtotta tisztaság, nyugalmas természet kínálta felüdülés részeseivé válhatunk.

Forrás: onkormanyzat.mti.hu
Borítókép: endreikorkep.blog.hu

Megosztás: