Blog

Elektromos átkelőhajó - Szentendre

Európa első Dunai elektromos átkelőhajójának átadása

Magyarországon, a Dunakanyarban adják át Európában először a Duna keresztirányú forgalmát biztosító elektromos üzemű átkelőhajóját. Az elektromos átkelőhajó ünnepélyes átadásra 2015. június 19-e 17:00-kor kerül sor.
A Szigetmonostor és Szentendre belvárosa között megvalósuló innováció, egyedülálló lehetőséget jelent majd a Szentendrei sziget környezettudatos megközelítésére. A hajó elektromos ellátását napelem is segíti, a jövőben pedig a feltöltés is kizárólag napelemes töltőállomásról történik majd.

Hirdetés

Egy korábbi diesel üzemű hajó átépítésével az Üzemeltető Pásztor Révhajó Kft. és az Önkormányzat példát mutat arra, hogy hogyan lehet a tömegközlekedésben is nullára csökkenteni a káros-anyag kibocsátást.
A beruházás része annak a Szentendrei-szigeti fejlesztésnek, melyben a települések a jövőjüket a környezet és természet védelme szem előtt tartásával képzelik el, tájékoztatott Molnár Zsolt Szigetmonostor Község Polgármestere. A településvezető elmondta, hogy az úgynevezett „Ökosziget” elképzelés számos eleme valósul meg az év folyamán, hamarosan a közlekedést elektromos busz segíti majd Szigetmonostoron, és megkezdi működését a széndioxid kibocsátás csökkentését elősegítő Klímapark, melyben minden korosztály számára gyakorlati tanácsot és széleskörű ismereteket adnak.



Az elektromos révből egyedülálló látvány nyílik Szentendrére, és a Szigeten partot érve pedig az „Ökosziget” nyújtotta tisztaság, nyugalmas természet kínálta felüdülés részeseivé válhatunk.

Forrás: onkormanyzat.mti.hu
Borítókép: endreikorkep.blog.hu

Megosztás: