Blog

Szentendrei Teátrum

Nagyot szólt idén az 50. Szentendrei Teátrum!

Június elején úgy gondoltuk, hogy nem telhet el nyár Szentendrei Teátrum nélkül. És milyen jól gondoltuk! A szentendrei fesztiválok egyébként is nagy tömegeket vonzanak ebbe a gyönyörű városba, hát még az 50. Szentendrei Teátrum, amelyet 50 év, 50 nyár, számtalan élmény címszóval ajánlott figyelmünkbe Vasvári Csaba, igazgató.

Szentendre színház
Fotó: Deim Balázs

Méltóképpen ünnepelte 50. évadát a Szentendrei Teátrum!

Reméljük, részt vettetek az idei Teátrum színházi előadásain, koncertjein és bemutatóin, ugyanis ezt az évadot – és ez nem sablon – kár lett volna kihagyni. Az interneten számtalanszor találkoztunk a programok címe mellett a TELTHÁZAS jelzővel, méghozzá igen korán, ami csak egyet jelenthet: Időben megvásároltátok a jegyet a kiszemelt darabokra. És milyen jól tettétek!

Hatalmas élmény volt látni, hogy valóban minden korosztályt megérintett a programsorozat. A színházat, a színpad varázsát és azt a megfoghatatlan atmoszférát, ami ezt lengi körbe, már a gyerekek is érzik. A GRUND zenekar koncertjén például nem is lehettünk volna büszkébbek arra, hogy A Pál utcai fiúk című musical számai mellett több, legendás vígszínházi slágert, és jól ismert Presser-dalt is kívülről énekeltek a gyerekek, méghozzá az első sorban!

És a GRUND hogyan értékelte a Szentendrei Teátrumon tartott koncertjét? „Bátran mondhatjuk, hogy ez a koncert egyike azoknak, amit sosem felejtünk el!”

Fergeteges előadások, életre szóló élmények

1969. július 5-én és 6-án voltak a Teátrum első előadásai, azóta pedig évről évre hatalmas az érdeklődés a szentendrei szabadtéri színház színes programkavalkádja iránt.

Az idei Szentendrei Nyarat az Operagála nyitotta meg, de a Becéző szavak (Hernádi Judittal), a Széttépve (Szabó Kimmel Tamással), A hentes lánya (Gubik Petrával), Pádár Alexandra és a Piros Cipellők formáció, a Vízkereszt, de amúgy mindegy, a Liliom, az Amazonok – Három év múlva és a Karinthy kabaré is hatalmas siker volt. Mint ahogyan minden egyes előadás és koncert, amelyet idén tűztek műsorra.

Szentendrei Teátrum 2019
Fotó: Deim Balázs

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Petőfi-játékot is nagyon vártuk már, hiszen egészen sajátos a műfaja: zenés bátorságpróba. Természetesen a díszlet sem mindennapi (egy street workoutpálya), bár Szentendre gyakran lep meg bennünket hasonlóan furmányos élményekkel. A Teátrum utolsó napjaiban Szinetár Dóra, és a Söndörgő zenekar elképesztő koncertje színesítette a Szentendrei Teátrum műsorát, amiért megint csak köszönet illeti mind az előadókat, mind pedig a szervezőket.

Hogy miért?

Azt ígértük, hogy 5 bemutatót 5 együttműködő partnerrel valósít majd meg 5 helyszínen az 50 éves Teátrum. Ennél azonban sokkal többet adott a közönségnek. Valódi, megfogható, életre szóló élményt, sok nevetést és örömkönnyet, megrendítő pillanatot, csodás akkordokat, közös időtöltés, szurkolást az eső ellen, és azt a kimondhatatlan érzést, amit csak úgy tudnánk megfogalmazni: Máris elmúlt az a rendezvény, amiben annyira otthon éreztük magunkat másfél hónapon át?

Hát ezért érdemes Szentendrén szabadtéri színházat szervezni.

Szívesen megosztanátok a véleményeteket a Teátrummal kapcsolatban? Töltsétek ki a látogatói kérdőívet ITT!

Fotók: Deim Balázs

Megosztás: