Blog

szentendrei HÉV

Online jegyvásárlás a szentendrei HÉV járataira

Bár egyelőre csak próbaverzió működik, és az is csak egy vonalon, de ha sikeres lesz a teszt, akkor több vonalon is igénybe lehet majd venni a szentendrei HÉV mellett az online jegyvásárlást. A tesztverziót a MÁV-HÉV Zrt. egy hangulatos kisfilmmel népszerűsíti, Ganxsta Zolee és édesapja, Zana József főszereplésével, de a videóban Badár Sándor is szerepel.

Jegyvásárlás a szentendrei HÉV járatain

Az elmúlt hónapokban szinte minden nap találkoztunk azokkal a panaszokkal, amelyeket a H5-ös HÉV utasai fogalmaztak meg a jegyvásárlással kapcsolatban. Mi magunk is számtalan alkalommal késtük le azért a járatot, mert hosszú sorok várakoztak az állomáson az automaták előtt.

Hirdetés

Ha azt mondanánk, hogy ez igen kellemetlen volt, az nem fedné teljesen a valóságot, hiszen itt azért nem ötpercenként indulnak a vonatok, a várakozás pedig további csúszásokat okozott a közlekedésünkben.

Éppen ezért örültünk a hírnek, hogy mostantól a jegyeket online is megvásárolhatjuk telefonunkról, az országban először a szentendrei HÉV járataira.

Szentendrei HÉV – Online jegyvásárlás

A MÁV-START Vonatinfó alkalmazása – ahogyan már írtuk – először csak tesztjelleggel működik, így már online vásárolt HÉV kiegészítő jeggyel is lehet utazni a szentendrei, vagyis a H5-ös vonalon.

Az új lehetőség először csak a vonal Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszán elérhető, majd a bevezetést követően a MÁV-csoport 30 napig várja az utasok észrevételeit. Amennyiben sikeres lesz a próbaidőszak, a tervek szerint a további HÉV-vonalakra is kiterjesztik a szolgáltatást.

Az online jegyvásárlásról készült film megosztja az utasok véleményét, de kétségtelen, hogy aki egyszer látta, az biztosan nem felejti el egyhamar. Nézzétek csak!

Praktikus információk

A szentendrei HÉV utasai tehát ezentúl az okostelefonjukon is megvásárolhatják az egy útra szóló kiegészítő jegyüket. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni az online vásárlással kapcsolatban:

  • A Vonatinfó alkalmazásba letöltött jegyet a készüléken lehet bemutatni, ezt a járatokon kódolvasóval ellátott eszközzel ellenőrzik az ellenőrök.
  • A jegyek személyhez kötöttek, nem ruházhatók át másra, és legkésőbb az érvényesség kezdete előtt – HÉV esetében a kiválasztott vonat indulása előtt legfeljebb 30 perccel – válthatók vissza az alkalmazáson keresztül.
  • Az online vásárolt HÉV-menetjegy nem a vásárlás során kiválasztott vonatra szól, a rajta feltüntetett érvényességi időn belül bármikor felhasználható a kiválasztott viszonylaton egy alkalommal.
  • Bérletet, illetve HÉV-re érvényes kerékpár- és élőállat-jegyet nem lehet vásárolni az alkalmazással. MÉG.
  • A jegyvásárláshoz aktív internetkapcsolat szükséges, a korábban vásárolt jegyek azonban térerő nélkül is elérhetők és bemutathatók a vonaton az ellenőrzésnél.
  • A jegyvásárlással egyidejűleg elektronikus számlát kap az utas a regisztrált e-mail-címére. Utólagos számlaigényt nem lehet benyújtani, és a kiadott számla sem módosítható.

És még egy szuper hír a végére! Sok borzalmas példát láthattok a rosszul működő internetes kommunikációra, azonban a MÁV-HÉV Zrt. Facebook oldalán minden utas részletes és korrekt választ kap a kommentben feltett kérdéseire az online jegyvásárlásról.

Kérdezzetek, érdeklődjetek bátran ti is!

Megosztás: