Libát kergettünk, és újbort kóstoltunk a Szentendrei Skanzen fesztiválján!
A hétvégén ellátogattunk a Szentendrei Skanzen területén megrendezett Szent Márton napi Újbor-és Libator fesztiválra.
Főként családokkal és kisebb baráti társaságokkal találkoztunk, de peszre elvétve belefuttunk 1-1 szerelmespárba is, akik őszi romantika címszóval látogatták meg valószínűleg a Szabadtéri Múzeumot. A gyerekek eszméletlenül élvezték az állatok közelségét, a nagy tereket ahol futkoshattak, libát kergethettek.
A szülők figyelme már inkább a libás finomságok, a forraltbor, és a minőségi borkínálat irányába fordult, ami teljesen érthető, mivel egy-két igazi remekkel is talákozhattak.
Nekünk szívügyünk a Dunakanyar, így természetesen a nonplus ultra az Epermester Pincészet kínálata minden esetben, de érdemes megemlíteni két remek borász borsorát: Vesztergombi József (Remete Bor, Szekszárd) és Planina Borház (Mohács). Na az ő boraiktól is dobtunk egy hátast 🙂
Mivel autóval érkeztünk, alkoholmentes termékeket is kóstoltunk kellett, de szerencsére belefutottunk a Pilisi Levendulába (korábban Esztergomban találkoztunk velük) és most mézes citromos levendulaszirupot kóstoltunk, ami észbontó… Ja és készülnek Nektek egy téli túlélőcsomaggal, de ezzel később külön foglalkozunk!
A Skanzent körülsétálva találkozhattunk rackajuhokkal, mangalicákkal, szürkemarhákkal, a baromfiudvar lakóival, bocikkal és természetesen libákkal, hogy csak néhányat említsünk. Ő volt a kedvencünk:
Idő közben elkezdett szemerkélni az eső, így bevonultunk a rendezvénysátorba, libazsíros és libatepertőkrémes kenyeret kértünk, Eperborral (és vízzel) öblögettünk, és a 3 órás programunkat roppant pozitívan értékeltük…
Köszönjük az élményt Skanzen! 🙂