Blog

Éjszakai buszok a Dunakanyarban

Éjszakai buszok közlekednek nyáron a Dunakanyarban!

Éjszakai buszok a Dunakanyarban! Megoldódott az évtizedek óta tartó probléma, június 16.-tól éjszakai autóbuszjáratok közlekednek a Dunakanyarban! Mutatjuk a részleteket!

Emlékeztek még arra, hány nyári éjszakát töltöttetek a Duna parton, az első reggeli buszt várva egy-egy buli vagy koncert után? A Dunakanyar hazánk egyik legszebb térsége, ami nagyon népszerű a turisták körében is, így hosszú évek óta sokaknak nagy probléma volt, hogy éjszaka már sehonnan nem lehetett tömegközlekedéssel hazajutni.

Éjszakai buszok a Dunakanyarban

Azoknak, akik nem autóval közlekednek, igen nehéz jelenleg a térségben olyan programon részt venni, amely este kezdődik, hiszen az utolsó buszok olyan időpontban indulnak, amikor számos rendezvény még javában tart.

Pizsi
Hirdetés

Nyáron rengeteg fesztivál, koncert, szabadtéri rendezvény kerül megrendezésre a környéken, így nem is lehet kérdés, hogy a Volán sokak számára megkönnyítette az utazást azzal, hogy hivatalos levélben tájékoztatta az utazóközönséget arról, hogy közösségi kezdeményezésre éjszakai autóbuszjáratokat indít a Dunakanyarban.

Felmérés

Egy kisebb felmérés előzte meg a Társasággal való kapcsolatfelvételt, melyből kiderült, hogy nem csak a buliból hazatérni vágyó fiatalok használnák az éjszakai buszt, hanem gyakorlatilag mindenki. Több mint 280 kitöltő 26-35 év között volt, míg a 36-50 éves korosztály is 360 főt tett ki. Még a legkevesebb, 50 feletti korosztály képviselői is 90-en voltak.

Gyakorlatilag minden korosztály érintett a járat elindításában, azonban nagyon fontos információ, hogy kísérleti jelleggel indítják az éjszakai járatokat, vagyis a fennmaradásnak és további bővítések lehetőségének az is feltétele, hogy a buszok ki legyenek használva.

Útvonalak

A hivatalos tájékoztatás szerint az első járat 2017. június 16-án fog indulni, 1:20-kor Szentendre – Visegrád útvonalon, majd 02:05-kor indul visszafelé és érkezik meg Szentendrére 02:40-kor. A járatok Szentendrén a 943-as autóbuszokhoz csatlakozva közlekednek majd szombat és vasárnap hajnalban, a Szentendre – Leányfalu – Tahitótfalu – Dunabogdány – Visegrád útvonalon oda-vissza, és minden megállóban megállnak. A próbaidőszak szeptember 3-án zárul le, és a nyáron mért adatok alapján lesz meghatározva a busz jövője.

Közösségi reakciók

A kezdeményezésről és az eredményekről a facebookon is tájékozódtunk. A hozzászólásokban sokan adtak hangot örömüknek, hiszen ez a korábbi rendszerhez képest igen nagy eredmény. Volt olyan kommentelő, aki a saját kényelme és biztonsága érdekében jóval magasabb jegyárat is kifizetne ezeken a járatokon, ugyanakkor sokan panaszkodtak arra, hogy a révek nem csatlakoznak a kezdeményezéshez, így akik a Szentendrei-szigeten laknak, nem tudnak így sem hazajutni.

A szervezők válasza szerint a későbbiekben lehetnek még hasonló, közösségi kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy a buszok betérjenek a szigetre is, illetve hogy gyakrabban közlekedjenek, azonban az is hatalmas eredmény, hogy fél év alatt ilyen hatékonyan sikerült együttműködni a Volánnal.

További információk

Akinek bármilyen kérdése, vagy észrevétele van, az az ejszakaibusz@gmail.com címre el tudja küldeni a szervezőknek, mi pedig reménykedünk abban, hogy ezen a nyáron mindenki örömmel utazik majd egy-egy felejthetetlen program, sörözés vagy házibuli után az éjszakai járatokkal.

Fotó: szentendre.hu

Megosztás: