Blog

húsvéti programok a Dunakanyarban

A legjobb húsvéti programok a Dunakanyarban

A Dunakanyar húsvétkor is sokszínű zenei és kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel és hangulatos fesztiválokkal várja a térségbe érkezőket. Ezek lesznek a legjobb húsvéti programok a Dunakanyarban 2017-ben.

Húsvéti programok a Dunakanyarban

Mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek találhatnak kedvükre való eseményt az igazán változatosra sikerült kínálatnak köszönhetően, így természetesen a hagyományőrzés, a tojásfestés, a locsolkodás és a locsolóbál sem maradhat ki a programokból. Megmutatjuk, hova érdemes ellátogatni húsvétkor a Dunakanyarban.

Pizsi
Hirdetés

Az igazat mondd, ne csak a valódit – Eperjes Károly zenés irodalmi estje

(Váci Tavaszi Fesztivál, 2017. április 13. 19:00 óra)

A húsvéti hosszú hétvégét megelőző csütörtökön Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész Ady Endre, Babits Mihály és Pilinszky János verseit adja elő a Madách Imre Művelődési Központ Kamaratermében megrendezett zenés irodalmi esten. A belépőjegy ára elővételben: 1200 Ft, az előadás napján: 1500 Ft.

Kockajáték Kiállítás LEGO® Alkotásokból 

(Szentendre, 2017. április 8. 10:00–április 16., 18:00)

A látogatók megtekinthetik a több ezer LEGO kockából álló terepasztalokat, melyek izgalmas és kalandos részletekben bővelkednek, belepillanthatnak a nyüzsgő LEGO város életébe, kipróbálhatják a LEGO vonatot és technic autókat is vezethetnek. A legkisebbeket játszóházzal várják a szervezők. A kreatív tárlat remek szórakozást nyújthat az egész családnak.

3. közösségi túrázás

(Nagymaros, 2017.április 17. 08:40-15:00)

A kirándulás kedvelőinek ajánljuk Kovácsi Marci edző tavaszköszöntő 13 kilométeres túráját a Dunakanyarban, melynek során a résztvevők érintik a Remete barlangokat és a Julianus kilátót is, ahonnan remek kilátás nyílik a környező hegyekre és a Dunára is. A túra Zebegényből indul, izgalmas és szemet gyönyörködhető élményt ígér.

Locsolóbál

(Szentendre, 2017. április 17. 19:00)

Szentendrén, az Offline Centerben rendezett locsolóbálon a Dunazug Együttes várja vidám hangulattal és talpalávalóval a vendégeket. A bál batyus jellege miatt a szervezők kérik, hogy az élelemről és az italról mindenki maga gondoskodjon. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Sonkaszegő Fesztivál 

(Esztergom, 2017. április 14.- április 17.)

A rendezvény sonka és kolbászvásárral, kézműves kirakodóvásárral, játszóházzal, nyuszi simogatóval, tojásfestéssel, zenés tornával és gyermek élményparkkal várja a látogatókat. A programsorozaton részt vehetünk az Edda Művek, a Bikini együttes és Péter Sramek élő nagykoncertjén is.

Húsvéti Locsolóbál

(Nagymaros, 2017. április 16., 20:00–4:00)

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Nagymarosi Napköziotthonos Óvoda a batyus locsolóbált, ahol a finomságokról a bál résztvevőinek maguknak kell gondoskodni, a zenét Nani szolgáltatja majd. Mivel a bál egyben jótékonysági esemény is, a jegyek mellett pártolójegyet is lehet vásárolni a község óvodájában.

Skanzen Húsvét

(Szentendre, 2017. április 16.-április 17.)

A Skanzen idén is változatos, húsvéti hagyományokhoz kötődő programokkal várja a Szentendrére látogatókat, akik részt vehetnek bábelőadásokon, koncerteken, és egy valódi bárányszépségversenyen, ezen kívül tojásokat díszíthetnek, tűzzománc ékszereket készíthetnek, megismerhetik a titoktúrát, és locsolkodhatnak is. A Skanzen vonat a rendezvények ideje alatt mindvégig közlekedik.

Pokolgép koncert

(Esztergom, 2017. április 15. 19:00)

Az 1980-as évek elején alakult, egyik legnépszerűbb magyar heavy metal együttes az esztergomi Sportalsó nevű szórakozóhelyen fog fellépni. A koncert iránt érdeklődőknek fontos információ lehet, hogy jegyeket csak a helyszínen tudnak vásárolni.

Sétahajózás Szentendrén

(Szentendre, Duna korzó)

A hajózás kedvelőinek ajánljuk a Szentendre legszebb Duna szakaszán közlekedő sétahajót, amelynek fedélzetéről meg lehet csodálni a Dunakanyar kapujának nevezett kisváros különleges szépségét. A járatok 2017. április 15., 16. és 17.-én is 14:00 órakor indulnak a Duna korzóról, és kutyával is lehet rajtuk utazni.

Megosztás: