Blog

Húsvéti programok a Dunakanyarban

Húsvéti programok a Dunakanyarban – 2019

Bárányszépségverseny, tojásfestés, horgászverseny, borkóstoló, kézműves vásár és kirándulás tarkítja a húsvéti programok sorát a Dunakanyarban 2019-ben is. Hosszú lesz a hétvége, sok helyre látogathattok el a négy nap során!

Húsvéti programok a Dunakanyarban

Nagymaros megközelítés
Fotó: Sűcs Géza

Bor-Virág Fesztivál, Nagymaros

Ha éppen azt találgattátok, hogy hol töltsétek a húsvéti hétvégét, van egy remek tippünk számotokra!

Április 21-én és 22-én tárt karokkal vár a nagymarosi Bor-Virág Fesztivál, amelyet hagyományteremtő jelleggel idén először rendeznek meg a városban.

Mint ahogyan az esemény neve is mutatja, a gyönyörű tavaszi virágok között remek borokat kóstolhattok majd, emellett a szervezők vidéki ízekkel, gyerekprogramokkal, hagyományőrző játékokkal, tánccal, tojásfestéssel és más kézműves programokkal is készülnek, ezért a gyerekeket se hagyjátok otthon!

Érdemes a rendezvényre vonattal érkezni, hogy a borkóstolót ne kelljen kihagynotok és abban is biztosak vagyunk, hogy fantasztikus süteményeket kóstolhattok meg, ha úgy döntötök, hogy az úti célotok Nagymaros lesz. Ezek a húsvéti programok nagyon meggyőzőek!

Mi imádjuk ezt a pici települést, csak biztatni tudunk benneteket arra, hogy tapasztaljátok meg a saját szemetekkel, mire képes ez az apró város, amely nem mellesleg elképesztően szép dunai panorámával kényeztet el benneteket. Ugye milyen jól hangzik? Mi csak annyit mondhatunk, irány Nagymaros

A Bor-Virág Fesztivállal kapcsolatban az esemény Facebook oldalán tájékozódhattok bővebben.

Sakura Cukrászda Nagymaros

Húsvéti programok a Dédai-tónál

Az Esztergom közelében található mesés Búbánatvölgybe érdemes lesz ellátogatni április 20-án és 21-én, ugyanis színes családi programokkal és izgalmas horgászversennyel várják a látogatókat. A Búbánatvölgyben fekvő tavak minden évszakban csodás kikapcsolódást nyújtanak, most a tó nyitó rendezvényén, számtalan programon vehettek részt a hétvégén.

A szombati napon Dudó bohóc várja a gyerekeket, akik megnézhetik a gyermekműsort, de ugrálóvár és játékos vetélkedő is lesz. A kézműves programok mellett az arcfestés, a csillámtetoválás és a tojásfestés sem maradhat el, de a gyerekek szabadon is játszhatnak a tó környékén. A rendezvény ingyenes.

Vasárnap egész napos horgászverseny lesz, ahol természetesen az első három helyezettet jutalmazzák is. Ha régóta tervezgetitek, hogy előveszitek a pecabotot a garázs mélyéről, hát most itt a remek alkalom!

A Dédai-tó Búbánatvölgyben minden korosztály számára remek kikapcsolódást ígér, és egészen pici babával is útnak indulhattok. A húsvéti programok nagy része ingyenes, de akár piknikezni is kiugorhattok a tavak mellé, egy pöttyös labdával, és néhány szendviccsel.

A programmal kapcsolatban ide kattintva olvashattok bővebb tájékoztatást.

Búbánatvölgy - horgászat

Skanzen Húsvét, Szentendre

A Skanzen minden évben változatos húsvéti programokkal várja az érdeklődőket Szentendrén. Az idei rendezvény témája a bárány, és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, a pásztorság és a juhászat lesz.

A kétnapos rendezvény során a szervezők színes programsorozattal készülnek a fiatalabb és az idősebb korosztály számára. Tematikus túrák, vásár, húsvéti népszokások bemutatója, bárányszépségverseny, mesterség bemutató, meseudvar, és természetesen kézműves és játékos programok teszik izgalmasabbá a programkínálatot.

Skanzen Húsvét 2019, húsvéti programok

A kézműves és játékos programokon lesz tojásberzselés, pingálás, gyapjúbárány-készítés, pásztorbot-faragás, pulikutya készítés, gyertyamártás és sárgatúró készítés is. A mesterség bemutatók keretében megnézhetitek a tojásdíszítő bemutatót, de lesz tojáspatkolás és mézeskalács készítés is.

A rendezvény során megismerkedhettek a húsvéti népszokásokkal, a vásárban pedig díszített cserépedényeket, faeszközöket, kerámiákat és különféle ínyencségeket vásárolhattok magatoknak.

Hirdetés

A tematikus túrákon megtudhatjátok, hogyan ünneplik a húsvétot a reformátusok, a katolikusok, és a görögkatolikusok, a gyerekek pedig egy öt állomásból álló húsvéti titok túrán vehetnek részt.

A programokkal, a szekérbérléssel, illetve a jegyvásárlással kapcsolatban látogassatok el a rendezvény honlapjára.

Húsvéti programok Diósjenőn

Természetesen Diósjenő is készül a húsvéti hétvégére! Április 19-én a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban kézműves programokkal, tojásfestéssel és gyógynövénytúrával várják a szervezők az érdeklődőket.

Húsvét hétfőn a Föld Napját is megünnepelhetitek, méghozzá azzal a rendhagyó és igazán érdekes programmal, hogy gyógynövényképet és fűszersót készíthettek közösen, ami akár gyerekekkel is remek program lehet.

Az eseménnyel kapcsolatban itt találtok minden szükséges információt.

Húsvéti programok Diósjenőn

Szinnyai Dóri és a Pápai Zsanett Trió a Kacsakőben

A húsvéti programok között természetesen koncertek is szerepelnek!

Április 20-án, szombaton Pápai Zsanett trió formációjával lép fel a Kacsakőben Várvölgyi Szabolcs gitáros, és Horváth Balázs bőgős kíséretében. A hagyományos repertoár mellett könnyűzenei átiratokat hallgathattok meg Bob Dylantől a Nirvanáig.

Április 21-én, vasárnap szintén a szentendrei Kacsakő Bisztróban debütál Szinnyai Dóri legfrissebb akusztikus formációja, régebbi és új saját dalokkal, illetve feldolgozásokkal. A szervezők szeretettel várnak mindenkit a szentendrei Duna-partra!

Fotó: Dudás Ágnes

Húsvéti kalandok az Apátkúti-völgyben

Szombaton délelőtt kutyás kirándulás indul az Apátkúti-völgybe. A túra hossza 14 km, mely során könnyű, jól jelzett turistautakon, ösvényeken, aszfaltos utakon haladtok majd, több helyen pedig köveken kell majd átlépni a patakon.

A túra ingyenes, a szervező kutyás kirándulókat nagyon szívesen látna a túrán. Arra azonban figyeljetek oda, hogy ez a 14 km bizony egyes kutyák számára megterhelő lehet, úgyhogy csak felelősséggel, átgondolva induljatok velük útnak, ha nem akarjátok őket kézben cipelni hazafele.

Az Apátkúti-völgy természeti kincsekben gazdag terület, ezért egy kirándulás a lehető legjobb kiegészítő program lehet egy fesztivál vagy borkóstoló mellé.

Az eseménnyel kapcsolatban friss infókat találhattok a rendezvény Facebook oldalán.

Húsvéti programok Visegrádon

Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál

A Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban a Széchenyi téren húsvét alkalmából idén is várja az érdeklődőket. Április 19-22. között a kulináris élményekben és koncertekben gazdag rendezvényen többek között fellép a Hősök, Varga Miklós, Szulák Andrea, Roy és Ádám, illetve Abaházi Csaba is.

A gyerekeket gyermekprogramok várják, a vásárban pedig kézműves termékek bőséges kínálatából lehet válogatni. A programok mellett természetesen a húsvéti népszokások felelevenítésére is sor kerül majd.

Reméljük, a húsvéti programok között több olyat is találtatok, amire ellátogattok majd. Mi kellemes pihenést, és vidám kikapcsolódást kívánunk hozzá!

Megosztás: