Blog

Ezeket vigyük magunkkal, ha kisgyerekekkel megyünk piknikezni

A piknikezés kiváló családi program, a gyerekek biztosan élvezni fogják, hogy a nem megszokott környezetben, egy pléden vagy kemping székekben ehetik meg az ebédet vagy az uzsonnát, miközben gyönyörű panoráma tárul eléjük. Azonban, hogy minden zökkenőmentesen és kellemesen alakuljon, érdemes néhány alapvető dologra gondolni, amiket jó magunkkal vinni.

Kényelmes ülőalkalmatosságok

Fotó: canva.com

Gondoskodjunk arról, hogy legyen elég kényelmes ülőhely mindenki számára. Hordozható piknikszőnyegek, egy összehajtható játszószőnyeg vagy összecsukható székek, esetleg egy nagyobb takaró mind jó megoldások lehetnek. Ezek biztosítják, hogy a gyerekek kényelmesen ülhessenek, játszhassanak vagy akár szundikálhassanak is, miközben a szabadban vannak.

Játékok és szórakozás

A gyerekek hamar unatkozni kezdhetnek, ezért fontos, hogy legyen velünk néhány játék. Ügyességi játékok közül például a labdák, frizbik, buborékfújók, de persze a könyvek, színezők és ceruzák mind jó ötletek, amelyek segíthetnek a gyerekeket lekötni.

Változatos, gyerekbarát ételek

Az ételek kiválasztása kulcsfontosságú. Válasszunk olyan snackeket, amelyek finomak és egyben táplálóak is, mint például gyümölcsök, zöldségek vagy sajtok. Ügyeljünk arra, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek, például szendvicsek, gyümölcscikkek, zöldségcsíkok formájában. Ne feledkezzünk meg a gyerekek kedvenc ételeiről sem, például néhány szelet pizza vagy házi süti is nagyszerűen feldobhatja a pikniket. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy a kulacsunkban mindig legyen elegendő víz.

Napvédelem és rovarriasztó

A napvédelem rendkívül fontos, különösen a kisgyerekek esetében. Ne felejtsük el magunkkal vinni a naptejet, napernyőt, kalapokat és könnyű, hosszú ujjú ruházatot a napégés elkerülése érdekében. Ezen felül rovarriasztó spray vagy krém is hasznos lehet, hogy elkerüljük a rovarcsípéseket.

Alapvető elsősegély felszerelés

Szerencsés, ha van egy kis úti elsősegély dobozunk, amely tartalmazza a sebtapaszokat, fertőtlenítőt, allergia elleni gyógyszereket és bármilyen, a gyerekek által szedett speciális gyógyszert. Ez segíthet gyorsan és hatékonyan kezelni a váratlan sérüléseket vagy allergiás reakciókat.

Ezekkel az alapvető kellékekkel felvértezve a piknikezés kis gyerekekkel is zavartalan és élvezetes lehet mindenki számára.

Képek: canva.com

(X)

Megosztás: